V kolika letech Vám přijali dítě do školky?
ahoj holky
dozvěděla jsem se že můj syn, nebyl přijat do školky... má cenu podávat odvolání.... a jak se takové odvolání má napsat ... vůbec s tím nemám zkušenosti...
byla jsem dohromady na dvou zápisech ve školkách... mému synovi budou v září 3 roky a 4 měsíce... v kolika letech Vám vzali dítě do školky... na kolikátý pokus?
@mandala vždyť to píšu!! Názor jsem nezměnila, ano, nevzali mi mladšího a "sousedovic Aničku" ano, o práci kde jsem byla předchozích 10 let jsem přišla, nenamítám nic, jsou to spravedlivá kritéria (věk), fakt by mě nenapadlo chtít po matce na MD, aby mě její dítě uvolnilo místo, protoze chci/musím do práce, prostě ne!
A lítání po doktorech, mluvím o tom, že v době kdy nastoupil starší do školky, začali mladšímu záněty ucha, do Motola jsem jezdila v období několika měsíců 2x týdně, někdy i víc, starší by tam s námi proseděl dopoledne, tak kde mu bylo líp? Ve školce. Tohle je hrozně individuální, každy má jiný důvody, někdo chce výhody pro samoživitelky, jiný zase pro dvojčata, věk je jedinej spravedlivej!
Ono taky hodně záleží na samotném dítěti jak je ve 3 letech zralé na školku (teď mluvím hlavně o dětech jejichž maminky jsou doma s mladším sourozencem), dát ho za každou cenu do školky aby tam dítě bylo nešťastné mi nepřijde jako šťastné řešení, ale jsou děti které jsou mezi ostatníma rády a navíc tam opravdu vypozoruje,že co ho máma doma učí dělají i ostatní děti. My třeba platíme Vítkovi soukromou školku, ne proto abych měla doma klid na tu nejmladší, ale právě proto aby si líp vštěpil všechny tyhle věci a je na něm vidět jaké dělá obrovské pokroky, navíc Ema byla první půlrok dost náročné miminko, většinu času jsem strávila s ní v náručí, případně v šátku a u toho vařila, uklízela atd...a na něj prostě toho času tolik nebylo, ve školce mu v tu chvíli bylo líp. Teď to máme tak,že dopoledne se věnuju té nejmladší, mezitím si uklidím a uvařím, všechno nachystám a odpoledne jsem tu jen pro ně a snažím se zase víc věnovat těm starším, spokojenost je myslím na všech stranách🙂
A co se týče kritérií přijetí - můj názor je,že hlavním faktorem by mělo být místo bydliště, věk dítěte a přednost by měly mít matky samoživitelky a pak ty co se vrací co práce (v případě stejného počtu bodů)
@morgan tý jo,to by mě docela mrzelo,že mladší dítko,jehož maminka je doma vzali a já přišla o práci.Když kluky nevzali,tak jsem nepátrala koho vzali a koho ne,ale protože jsem pracovat fakt chtěla,tak jsme to řešili tou soukromou.Takéjsme s jedním z dvojčat v Motole jak doma a je fajn,že ten druhý nemusí s náma a je ve školce 🙂 .
@morgan: samoživitelku bych označila jako ženu která je svobodná matka, prostě taková která nemá žádnou finanční pomoc od otce dítěte, případně fakt tu úplně minimální, mám takovou kamarádku a vím jaký byl problém, holčičku jí do školky nevzali takže si musela zaplatit soukromou a mohla nastoupit do práce aby je uživila protože si nemohla dovolit být rok doma zadarmo
@marton mě to nemrzelo, protože jsem s tím dlouho dopředu počítala, ale doufám, že se časem do té firmy vrátím. Navíc jsem minulej měsíc pro mladšího školku získala, i když teda jinde než chodí starší, ale práci mě to holt nevrátí, nedá se nic dělat. Já mám docela přehled o tom kolik některým dětem je, takže "vím", ale už jsem nepátrala po tom, jestli "mají nárok" na školku 🙂. No vidíš, představ si, že tam jezdíš s oběma, zbytečná nepříjemnost pro toho zdravého 🙂
Ahoj, nepročítám diskuzi, pouze reaguji na Tvůj dotaz. První dítě vzali do školky v 2 letech a 8 měsících, druhé přesně ve třech letech. Ačkoliv jsme z Prahy, zrovna u nás je to se školkou naprosto v pohodě.
@morgan No, tak já taky lítala 2x týdně s dcerou do nemocnice, párkrát jsme si tam i poležely. Promin, ale mě to vyznívá, jakože se ti dělat bud nechce, nebo jste na tom tak dobře, že to nepotřebuješ, když ti nevadí, že jsi přišla o práci. Mě by teda vadilo, kdybych věděla, že dali přednost dítěti, jehož matka je na MD. Nikdy na tom není hůř než ta, která pracuje, např. kdybys dělala někde v supermarketu, na směny, svátky, neděle..., tak to se prostě bez školky zvládnout nedá, kdežto k doktorovi si to starší dítě vzít můžeš.
Jejda děvčata, Vy mě tedy moc netěšíte :(
Naše malá bude mít v květnu 3 roky a od září jsem myslela,že půjde do školky.Ale všichni mi říkají,že je to bez šance,když mám doma ještě mladší dítko..
Prý přednostně berou dítka maminek,co jdou do práce..Ale co jsem tady někdě četla,tak prý by měly brát podle věku a ne podle toho,zda je maminka doma s druhým nebo ne..ale na to asi nikdo nehledí 😨
No uvidíme...v květnu podáme 2 přihlášky a děj se vůle Boží 😕 .Nikdsy mi nevadilo mít dceru doma..říkala jsem si,že když ji nevezmou,tak nevadí.Ale co má to období vzdoru,tak bych si i ráda odpočinula..myslím,že ve školce by byla šťastná 😅
Nam taky syna nevzali,kdyz mu byly v zari tri..a pak jsem zjistila,ze z vedlejsiho vchodu vzali kloucka,co mel 3 az v lednu!Maminka tam porad volala a ptala se, tak ji vyhoveli.. Musela jsem do prace, nasli jsme cirkevni skolku, kde je max spokojeny! I kdyz az ted,kdyz je mu 3,5 ..drive by byl radeji se mnou doma, ale to bohuzel neslo..
@mandala můžeš, ale za jakou cenu a proč vlastně, když nemusím? Opravdu mě má zajímat cizí rodina víc než vlastní dítě? Fakt blbost a není to sobecký. Dělat se mi chce, hned jak mi teď mladšího vzali do školky jsem si zatím našla brigádu. Jestli jsme na tom dobře to neposoudím, tak nějak normálně, určitě né nějak výborně, hodně spořím, táhne to manžel z průměrnýho výdělku, dokonce přišel během mýho rodičáku o práci a musel nahonem sehnat práci v jiným oboru.Budu se snažit do bývalé firmy dostat, když to nevyjde, najdu jistě něco jinýho. To je prostě život, nemůžeme chtít po ostatních rodinách, aby řešily naše živobytí.
@sabuse1
jsme z Kroměříže..je tu pár školek,ale já vybrala 2 nejbližší našemu bydlišti..
neteř šla ve 2,5 letech,ale to teda bydleli na vesnici..teďka žijí jako my tady ve mestě a budou se hlásit i do stejných školek..tak třeba nám to místo vyfoukne právě neteř 🙂
už jen proto,že ségra by potřebovala do práce..
uvidíme no..
@werunqa tak Kroměříž je celkem v pohodě. POkud už bude mít 3, tak na 90% školku máte. Nevím o tom, že by některá školka tady ověřovala zaměstnání matky, akorát, když chceš vzít dítě pod 3 roky, tak některé to chtějí. Do kterých se hlásíte? Holky chodí do Vážan, obě nastupovaly před 3. rokem, starší je říjnová, mladší zářijová. v centru je víc plno.
Nám vzali Románka ve 2 letech a 9 měsících a napoprvé.
Ve dvou letech a deviti mesicich a brali i mladsi. Praha 13

Já si myslím, že místa ve školce by měli řešit hlavně hlavy pomazané ve vládě...Prostě pokud je systém nastaven tak, že umožňuje zvolit si tří nebo čtyřletou mateřskou dovolenou, tak by měli být schopni zajistit místa pro děti v předškolním zařízení.
To, že těch míst bude málo mohli vědět už dávno - evidence obyvatel tu funguje poměrně dobře a bylo jasné, že když se hodně rodí, tak za tři, čtyři roky bude nátřesk ve školce, později ve škole.
Řešení žádné, až teď, až ten babyboom pomalu opadá, začínají něco málo řešit - tak trochu s křížkem po funuse.