icon

Vánoční besídka v MŠ - jak probíhá u vás?

japona
2. pro 2015

Dobrý den, kamarádka mi právě volala, že v MŠ, kam chodí její dcerka (3,5roku), se na vánoční besídce předpokládá výstup rodičů. Tj. nejdříve vystoupí děti s tím, co nacvičily, a poté se očekává vystup rodiče(rodičů) s dítětem.. Je tohle normální i na jiných školkách? Když mi to vyprávěla, tak jsem se hrůzou orosila🙂 (ditko půjde do mš příští rok).

blahova_andrea
2. pro 2015

syn je letos ve školce poprvé a u nás je to pravý opak. besídku mají jen děti s učitelkami, rozsvítí si stromeček, rozdají si dárečky. rodiče pak mají odpoledne možnost se přidat, společně tvořit, vzít i mladší sourozence, popovídat si, pohrát. ale žádná vystoupení dětí ani rodičů nebudou 😀

alamo
2. pro 2015

To je strasny 😀 U nas nastesti rodice nic predvadet nemusi. Good luck!

tygrous
2. pro 2015

U nás je besídka odpoledne a je to pro rodiče - rodiče sedí a děti zpívají, povídají básničky, zahrají krátkou pohádku. Potom si děti s pomocí rodičů můžou vyrobit nějaké vánoční věcičky - svícen z jablka, papírového andělíčka apod. Ale vystupování rodičů, to fakt ne😅

japona
autor
2. pro 2015

@japona Tak to vypadá, že kamarádka má nějakou aktivní školku🙂 Já bych ani nevěděla, co s dítětem nacvičit? Dítě by mohlo zpívat, ale u mě ta faleš už tak roztomile nepůsobí..🙂 Na žádný nástroj hrát neumím, recitovaní nikoho nebude bavit, tak nějakou scénku? No uvidíme za rok..🙂

japona
autor
2. pro 2015

Už jsem tak mimo, že odpovídám sama sobě🙂

japona
autor
2. pro 2015

@blahova_andrea Rozdávání dárků? Očekává se, že ditko dá nějaké dárky učitelkám nebo spolužákům? My mu tvrdíme, že dárky nosí Ježíšek.. nebo ve školce už se na Ježíška nehraje?

lv
2. pro 2015

u nás taky klasický průběh - děti zpívají, tančí, recitují, rodiče+prarodiče+neodložitelní sourozenci jsou publikum..pak je malé občerstvení (třeba co pekly děcka s kuchařkami), kafe, čaj, tam se zdržíme nezbytně nutnou slušnou dobu, nedružím se příliš. Dárky mají pod stromečkem, co koupí školka..

blahova_andrea
2. pro 2015

@japona my máme za úkol donést dítěti zabalený podepsaný dáreček do 100,- tajně předat učitelce a pod tím stromečkem jsou pak tyto dárky, které si dítě vezme domů + nějaké další, co pořizuje školka a ty potom zůstávají ve školce na další hraní rozvoj všem 😉

betelgeuzz
2. pro 2015

Tak to nevím, kolik rodičů by pak došlo 😀 U nás je besídka pro rodiče, děti mají nacvičený program, rodiče se příjdou podívat. Žádné posezení, nebo vyrábění pak není. Pod stromečkem jsou zabalené nové hračky, které zůstanou ve školce.

medved09
2. pro 2015

u nás mají děti nacvičený program. Rodiče sledují, je tam drobné občerstvení (každý donese krabičku cukroví), učitelky všem uvaří čaj či kávu. Děti pak dostanou hračky - ty zůstanou v MŠ + nějakou drobnost (od MŠ), kterou si vezmou domů - loni to byl maňásek - sovička z Ikea.

sara84
3. pro 2015

U nas poprve( nova ms,teprve zacinali) prvni besidku pozvali maminky dopredu a zpivali jsme vsichni s detmi, drzeli v kruhu za ruce atd.( deti byly vetsinou hodne male) zpivaly se pisnicky a rikanky typu zlata brana..Na dalsich uz mely deti nacviceno a byly zvyklejsi.Letos na vanoce uz cvici divadlo 🙂 pak cukrovi, kafe a darecku zustanou ve skolce

sarihy
Autor odpověď smazal
loket
5. pro 2015

loket-u nás ve školce nacvičí děti program s paní učitelkou a rodiče jsou jako publikum.ve školce také připraví malé občerstvení.tento rok zavedli taky vánoční dílničku,ale v jiný den než besídka.dárky ve školce dostávají dopoledne.ty však nakupují ve školce.

katka_xxx
1. led 2016

jejej tak to nevím co bych tam s malým předváděla :D to bych tam poslala asi tatínka s ním 😉 😀
Myslím, že všude stejné : pohádka zahraná dětmi, zpívání koled, pár básniček, angličtina a na konec byla myslím grafomotorika. Jen to ve školce letos spojili s vernisáží obrázků dětí, tak to bylo moc hezké 🙂

lukza
3. led 2016

u nás na vanoce besídka není ale je tvoření s rodiči odpoledne se sejdou rodiče s dětmi ve třídě a společně tvoří donesou občerstvení a společně travime odpoledne .darky ve školce nosí ježišek a ja když něco nesu učitelce k vanocum udělam to tak že to u nás už nechal ježišek dřív aby jsme to mohly dat učitelce.
jinak besídku mame na jaře