Vánoční besídka v MŠ - jak probíhá u vás?
Dobrý den, kamarádka mi právě volala, že v MŠ, kam chodí její dcerka (3,5roku), se na vánoční besídce předpokládá výstup rodičů. Tj. nejdříve vystoupí děti s tím, co nacvičily, a poté se očekává vystup rodiče(rodičů) s dítětem.. Je tohle normální i na jiných školkách? Když mi to vyprávěla, tak jsem se hrůzou orosila🙂 (ditko půjde do mš příští rok).
To je strasny 😀 U nas nastesti rodice nic predvadet nemusi. Good luck!
U nás je besídka odpoledne a je to pro rodiče - rodiče sedí a děti zpívají, povídají básničky, zahrají krátkou pohádku. Potom si děti s pomocí rodičů můžou vyrobit nějaké vánoční věcičky - svícen z jablka, papírového andělíčka apod. Ale vystupování rodičů, to fakt ne😅
@japona Tak to vypadá, že kamarádka má nějakou aktivní školku🙂 Já bych ani nevěděla, co s dítětem nacvičit? Dítě by mohlo zpívat, ale u mě ta faleš už tak roztomile nepůsobí..🙂 Na žádný nástroj hrát neumím, recitovaní nikoho nebude bavit, tak nějakou scénku? No uvidíme za rok..🙂
Už jsem tak mimo, že odpovídám sama sobě🙂
@blahova_andrea Rozdávání dárků? Očekává se, že ditko dá nějaké dárky učitelkám nebo spolužákům? My mu tvrdíme, že dárky nosí Ježíšek.. nebo ve školce už se na Ježíška nehraje?
u nás taky klasický průběh - děti zpívají, tančí, recitují, rodiče+prarodiče+neodložitelní sourozenci jsou publikum..pak je malé občerstvení (třeba co pekly děcka s kuchařkami), kafe, čaj, tam se zdržíme nezbytně nutnou slušnou dobu, nedružím se příliš. Dárky mají pod stromečkem, co koupí školka..
@japona my máme za úkol donést dítěti zabalený podepsaný dáreček do 100,- tajně předat učitelce a pod tím stromečkem jsou pak tyto dárky, které si dítě vezme domů + nějaké další, co pořizuje školka a ty potom zůstávají ve školce na další hraní rozvoj všem 😉
Tak to nevím, kolik rodičů by pak došlo 😀 U nás je besídka pro rodiče, děti mají nacvičený program, rodiče se příjdou podívat. Žádné posezení, nebo vyrábění pak není. Pod stromečkem jsou zabalené nové hračky, které zůstanou ve školce.
u nás mají děti nacvičený program. Rodiče sledují, je tam drobné občerstvení (každý donese krabičku cukroví), učitelky všem uvaří čaj či kávu. Děti pak dostanou hračky - ty zůstanou v MŠ + nějakou drobnost (od MŠ), kterou si vezmou domů - loni to byl maňásek - sovička z Ikea.
U nas poprve( nova ms,teprve zacinali) prvni besidku pozvali maminky dopredu a zpivali jsme vsichni s detmi, drzeli v kruhu za ruce atd.( deti byly vetsinou hodne male) zpivaly se pisnicky a rikanky typu zlata brana..Na dalsich uz mely deti nacviceno a byly zvyklejsi.Letos na vanoce uz cvici divadlo 🙂 pak cukrovi, kafe a darecku zustanou ve skolce
loket-u nás ve školce nacvičí děti program s paní učitelkou a rodiče jsou jako publikum.ve školce také připraví malé občerstvení.tento rok zavedli taky vánoční dílničku,ale v jiný den než besídka.dárky ve školce dostávají dopoledne.ty však nakupují ve školce.
jejej tak to nevím co bych tam s malým předváděla :D to bych tam poslala asi tatínka s ním 😉 😀
Myslím, že všude stejné : pohádka zahraná dětmi, zpívání koled, pár básniček, angličtina a na konec byla myslím grafomotorika. Jen to ve školce letos spojili s vernisáží obrázků dětí, tak to bylo moc hezké 🙂
u nás na vanoce besídka není ale je tvoření s rodiči odpoledne se sejdou rodiče s dětmi ve třídě a společně tvoří donesou občerstvení a společně travime odpoledne .darky ve školce nosí ježišek a ja když něco nesu učitelce k vanocum udělam to tak že to u nás už nechal ježišek dřív aby jsme to mohly dat učitelce.
jinak besídku mame na jaře

syn je letos ve školce poprvé a u nás je to pravý opak. besídku mají jen děti s učitelkami, rozsvítí si stromeček, rozdají si dárečky. rodiče pak mají odpoledne možnost se přidat, společně tvořit, vzít i mladší sourozence, popovídat si, pohrát. ale žádná vystoupení dětí ani rodičů nebudou 😀