icon

Vypravování do školky - děs běs. Jak zažíváte ráno s dětmi?

jesjaja
9. říj 2020

Holky, taky zažíváte ráno nervy s dětmi? Mám dvě dcery, a je šílené vypravit je do školky. STrašně se loudají. Už mě to nebaví, je pořád popohánět. Jak je to u vás? Pomáhá něco? Přemýšlím, že zkusím hodiny, jak píšou tady v článku https://www.sendire.cz/vypravujte-deti-rano-bez...

Strana
z2
izz76
9. říj 2020

@jesjaja Mám uz jen jedno dítě malé, předškolní, takže situace je jednodušší, po ránu se hrozně louda a já nemám čas ani chuť to řešit.. Takže nejdřív vstanu já nachystám sebe, mezitím se dcera vzbudí, s oblíkanim ji částečně pomůžu, všechno ji říkám, jdi se včůrat, na kartáček ji dám pastu, snídani má do ruky cestou.. Za 20-25 minut od jejího probuzení odcházíme z bytu, kdybych ji nepomáhala trvá nám to hodinu, což nejde.. Ve školce a po zbytek dne už funguje celkem normálně, takže to ráno neřeším.. Než bych ji buzerovala, ušetřím nervy sobě i jí, ale já jsem línej rodič a částo jdu tou jednodušší cestou 😃

pabka
9. říj 2020

Ráno se skolkova (4 roky) a školní (3. třída) dcery vypravuji 30 min a přijde mi to jako věcnost, déle bych nepřežila 😂🙈 proste pořad je popoháním...

odula
9. říj 2020

@te_reza
@miba10
@sylvusska
6:15,
6:30, 6:00.. Já bych zemřela. Respekt

wendie
9. říj 2020

@te_reza mívali jsme to dost podobně. Nakonec jsme zjistili, že je lepší vstát v 6.00. v 6.30 jsou hotovi a koukají na pohádku. Vypravují tři kluky, dnes už třeťák, prvňák a 2,5 roku. Za největší úspěch ale považuji to, že jsem každého naučila vstávat na budík. Zatímco každý sám vstane (kromě prcka), stíhám krásně připravit sebe a snídani všem. Takhle to praktikujeme už druhým rokem. Samozřejmě jsou i špatné dny, ale vesměs zvladame. Je ale fakt, že jsem asi docela tvrdá, když to srovnám s okolím...

miba10
9. říj 2020

@odula syn mi vstává i ve 4 😂

magdanaty
9. říj 2020

Mám sice jen jedno dítě, ale občas taky děs bes.Ma pomalý rozjezdy, takže odcházet do 30 min od probuzeni jsem vzdala. Já vstávám vždy kolem 5.hod, potřebuju ráno svůj klid, jelikož dcera usíná pozdě a já jdu hned po ní. Takže ráno si dám v klidu kate, snídani, namaluju se atd..v 6.30 začínám budit dceru, kolem 6.45 ji donutim vstát, s oblikanim pomáhám, protože jinak by byla schopna spát dal a na oblékání kašlat.. ráno nemá hlad, takže většinou nesnida, ale cca na 15 min ji pouštím její oblíbené seriály, aby se rozkoukala atd...kolem 7.15 se jdeme obouvat a vyrážíme do školky. Takže cca 45 min na výpravu dcery..když jsem zkoušela to zrychlit, ošidit ji o seriál atd...tak to bylo akorát vztekani a nepohoda nás obou...ale trvalo, než jsem na to přišla. Takto to aplikujeme už delší dobu a vyhovuje nám to oběma.. i když v poslední době i to tahání z postele je dost velkej boj. Spí po obědě ve školce, takže logicky pak večer usíná pozdě a ráno se ji nechce vstávat..

lucifux
9. říj 2020

@jesjaja co mi ještě pomohlo, tak jsem si vytipovala pár snîdaní, které vím, že je sní s chutí... že to není takový prů***, (palačinka, toast, kuličky s mlékem, občas nějaký jeho oblíbený jogurt, atd...)

lida9
9. říj 2020

ja vstanu, oblecu a nasnidam se, pak jdu za skolkovym prckem - vzbudim, oblikam a zaroven snida v posteli, jdu za nejmensim nakojit a oblict, do 25min jsme vsichni z baraku...

prejeta_zaba
9. říj 2020

Do školky chodíme zatím málo, ale kdykoliv máme někam přijít na čas, byl to boj a rozhodně pomohlo to, co je v článku. Co nejvíc nachystat předem, postavit před loudu hodiny a říct - než bude velká ručička na 8, budeš najezený, než bude na 10, oblečený...chápe to od tří let, nepotřebuje na to žádné speciální hodiny ani rozvrhy, normálně jsem před něj postavila velké ručičkové hodiny. A pak taky přecházet rozmrzelosti. Radši ať si pár minut prohrabe hračky, než se s ním deset minut dohadovat a smykem ho někam táhnout. A o všem mluvit, natěšit dítě na to, co ho čeká, pak chvátám samo, aby už stihlo vláček nebo si prohrálo ve školce.

odula
9. říj 2020

@miba10 😳🥴 ,☠️

lucka662006
9. říj 2020

Také u nás bylo. Jednou ráno jsem důrazně vysvětlila, že každý den je musím popohánět, že mě to už opravdu unavuje, že mi to způsobuje stres, že pak chodíme všude pozdě, že nemáme doma uklizeno, protože si do poslední chvíle hrají s legem atd. a kupodivu, od té doby je to dobré (tedy o hodně lepší, samozřejmě stále jsou to děti....), ale už mě to tak nestresuje.

malenka11
9. říj 2020

20 až 30 minut dvouleťák. Ale jí až ve školce. Mám v plánu se dopracovat k dřívějšímu vstávání, ze 7.20 aspoň na 6.50. Ale zatím se to nepovedlo.

kamilanikola
9. říj 2020

Mám tříletou, budim nejdéle v 6:30(nekdy vstane i se mnou v šest), z domova odcházíme 7:15 a jedeme do školky 3km. S námi jede petimesicni pokud nemá manžel odpolední. Věci připravím večer a ráno se chvíli rozkouka, snídaně, koupelna, obléct a frcime. Do školky chodí ráda, tak někdy popohani mě jestli už jdeme.

antoinet
9. říj 2020

Pro mě je základ dát děti brzy spát, v 19:30 tma, zavřený pokojíček. Pak je ráno prostor vstát dřív a vše dělat na pohodu. Já si za něma i na chvilku lehnu do postele, třeba na dvě minutky, chvilku si povídáme a den začne hezky. Vše připraveno večer je základ. Školák se oblékne sám, školkovému pomůžu, batole mezitím snídá. Když to protahuje školák, odvelím ho i od nedojedeného jídla. Když si naopak pohne, zbyde mu čas na kousek pohádky. Ale hlavně nekvaltovat 🙂

miba10
9. říj 2020

@odula já mám děti prostě ranní ptáčata. 🤷😂 Ale taky pak padám na hubu 😂

terez94
10. říj 2020

@jesjaja Ráno vypravuji tři děti 4roky,2,5roku a 11měsíců. Žádný budík nastavený nemáme, nejmladší se budí kolem 6h na mlíčko a pak pomalu vstávají starší. Věci jim chystám večer,takže tři hromádky oblečení. Obléknou se sami,jdeme snídat,koupelna,pak už bundy boty,kočárek a jdeme. Během půl hodiny odcházíme. Školku máme cca 15minut od domu. V zimě to asi bude větší sranda 😁

wendie
10. říj 2020

@terez94 máte můj obdiv. Jsem ráda, že mi děti už povyrostly. Nicméně ranní rozvážky se jen tak nezbavím. Loni jsem vozila na tři místa a pak se ubírala do práce. Letos už dva školáci a jesle, rozvážka mi zabere už jen 50 minut než se dostanu do práce 🙂

takyjedna
10. říj 2020

Taky mam doma ranni loudalku 🙄 Budim v 7, odchazime 7:45. A je to jen popohaneni a přemlouvání, at zrychli. A snida doma, i kdyz ma v pul devaty svacinu ve skolce. Na snidani pred odchodem trvam, aspon neco maleho, min kakao.. Do skolky nebude chodit vecne, ale zvyk snidat ji (snad) zustane. To neni zdrave ani vychovne, ráno nesnidat.

terez94
10. říj 2020

@wendie a to nám za dva měsíce přibude čtvrté dítě na vypravování,to bude teprve výzva 🥳

wendie
10. říj 2020

@terez94 Tak to je dvojitý obdiv... tak hlavně zdraví a rodinnou pohodu v téhle době 🙂

whocares
11. říj 2020

Já mám dva jeden školkáček, jeden ještě nechodí. Protože je mladší nespavec, budí se v noci a prostě jsem se co je mám ani jednou nevyspala, odmítám vstávat dřív, než mě jeden z nich vzbudí. Musíme být ve školce v osm, raději dřív, a ideální je, když vstane aspoň jeden z nich mezi půl sedmou a sedmou. Já ho pak nachystám, dám snídani, nachystám sebe... a nejpozději ve čtvrt na osm budím druhýho, toho už pak do dvaceti minut nějak vypravím. Podle času jedeme buďto autem, nebo jdem pěšky (20 minut). Toho staršího musím teda popohánět co dvě minuty, ale jinak to řešit nejde, já si na spaní sáhnout nedám. Teď jsme doma v karanténě a užívám si, že nemusíme vstávat a spěchat.

Strana
z2