icon

Změna trvalého bydliště kvůli školce. Je to podvod?

4. bře 2023

Zdravím,

mám takovou hypotetickou "anketní" otázku. Situace - syn půjde od září do školy (nejspíš) ve městě pár km od nás, které pro nás není spádové (s přijetím by kapacitně neměl být problém), dcera nastupuje v září do školky, ale do nespadové v tom městě, kde je synova škola, ji na 99% nevezmou. Budu ji tak muset dát do školky do naší spádové, která je od pár km na opačnou stranu, než synova škola.
Takže je budu ráno vozit každého jiným směrem a pak se poženu do práce ještě dalších 20minut.
Nabízí se mi možnost přihlášení trvalého bydliště do toho města, kam půjde syn do školy, aby tam vzali malou do školky. Škola a školka je hned vedle sebe, naproti bydlí dědeček s babičkou (k nim bych mohla malé přihlásit bydliště), bylo by to pro nás logisticky ideální (a krom toho je školka ve městě lepší než naše spádová).
Co byste na mém místě udělaly vy? Ve mě hlodá samozřejmě morální dilema, že je to "podvod", ale to, že si vožení/vyzvedávání takto zjednoduším a ještě je ta školka lepší než naše spádová, je prostě také pro mě důležité.

Díky za reakce.

Strana
z2
sarkoc
13. únor 2024

@alpakovo Tak to je zajímavá informace, pozjišťuju to, díky moc

Strana
z2