Změna trvalého bydliště, vezmou mi dítko do školky?

kaneshiro
25. dub 2018

Dobrý večer, bydlíme v menším městě v podnájmu, trvalé bydliště máme u tchýně v 7 km vzdálené vesnici. Chci od září dát dítko do školky, kterou máme cca 5 minut od bytu, tím, že máme trvalé bydliště u tchýně nám tady dítě nevezmou, manžel tu žije 12 let, já skoro 5 let. Pokud si po domluvě s pronajímatelem změním trvalé bydliště, mám nějakou šanci, že mi dítko vezmou?Dnes byl ve školce den otevřených dveří a paní ředitelka se ptala na trvalé bydliště, ať si to zařídíme tak, aby alespoň jeden z nás měl trvalé bydliště tady. Omlouvám se za zkomolenou otazku, ale řešila jste to některá? Děkuji za odpovědi.

salfinka
25. dub 2018

Zajímavá otázka, taktéž by mě zajímaly odpovědi. Jelikož jsme s partnerem nejdříve měli "vztah na dálku" a bydleli od sebe +- 60km, tak máme každý trvalý pobyt jinde a teď, když jsme se přestěhovali do společného podnájmu "na půl cesty", tak mě taky nebaví vyřizovat papíry a jezdit stále do místa trvalého pobytu. Do budoucna budu určitě řešit i otázku, co jste uvedla vy.

salfinka
25. dub 2018

@kaneshiro Vím, že na internetu se nedá věřit všemu, ale četla jsem, že by se dalo přihlásit i pomocí nájemní smlouvy alespoň na úřad v místě, kde jste v podnájmu - po dobu platnosti nájemní smlouvy. Tak to by potom mělo projít ve školce? Když už by byl trvalý pobyt v místě školky.

jitulien
25. dub 2018

@kaneshiro ke změně trvalého bydliště ani nepotřebujete souhlas pronajímatele, stačí vám s sebou vzít nájemní smlouva 🙂

bervidova
25. dub 2018

měnila jsem účelově trvalé bydliště také na podnájem (vlatník bytu to věděl,ale nechodil se mnou na přad,měla jsem s sebou smlouvu). Po roce jsem se (i se synem) vracela na původní trvalé. Také jsem ve městě bydlela v tu dobu skoro 10 let,pracuji tady,ale nechtěla jsem rikovat ztrátu bodů při přijímacím cíření.

berenika39
25. dub 2018

Stačí změnit trvalý pobyt dítěti, je s tím méně starostí. Buď se domluvte s tím, kdo vám pronajímá byt, že tam dítě na dobu nezbytně nutnou přihlásíte (syna jsem měla přihlášeného ve firmě měsíc), nebo se domluvte s někým dalším.

kaneshiro
autor
25. dub 2018

Mockrát všem děkuji za odpovědi.

mavanka
29. dub 2018

@berenika39 ne všude stačí přehodit bydliště jen dítěti, třeba u nas chtějí jeste aspoň jednoho rodiče. Právě proto, aby se předešlo fiktivním stěhování dětí ke kamarádce jen kvůli školce.

@kaneshiro u vás je to v pohodě, na změnu bydliště stačí nájemní smlouva a s ni dojít na úřad. Pronajímateli bych to v rámci dobrých vztahů ale určitě vysvětlila.

snahnah
29. dub 2018

Nevím, jak jinde, u nás byl ve školce bodový systém při přijímání, kde se dávaly body za bydliště, věk, jestli má ve školce sourozence a jestli rodiče pracují, takže je možné, že změna bydliště posune dítko v tabulce blíž přijetí.

kaneshiro
autor
29. dub 2018

@mavanka moc děkuji.

kaneshiro
autor
29. dub 2018

@snahnah děkuji.