Jakou barvu má mít uvařené krůtí maso? 😀
Asi hloupý dotaz, ale jakou barvu má mít prosím uvařené krůtí maso? 😀 Jsme s manželem vegetariáni, takže vařím jen pro malého a chci, aby to bylo v pořádku. Vařila jsem cca 1 hodinu na kostičky, zvenku jsou bílé a uvnitř světle růžové.
@veru181 za hodinu to muselo být totálně tuhé 😀 Je to za pár minut hotové.... Ale než ve vodě lepší vařit v páře. Jinak barva bílá až lehoučce dorůžova, na řezu poznáš nejlépe dle struktury.
Moc všem děkuji za odpovědi 🙂.
@blondynka400 Když já se bála, aby bylo dost 😀. Ale zatím mixuju, takže pokud bylo tužší, nevadilo to 🙂. Na páře vařím zeleninu, ale u masa jsem se právě bála, aby se to dobře uvařilo. Jak dlouho kdyžtak na té páře prosím?
@keksik002 Takhle nějak vypadalo 🙂. Děkuji, začali jsme s tím manželem sami až v dospělosti a měla jsem jasno, že pro dítě je lepší masitá strava. I když je to pro mě docela očistec, už jsem si na tu přípravu hodně odvykla 😀.
@veru181 jen si nejsem jistá, zda z toho takto dlouhým varem vše "dobré" nevyvaříš 😀 Tak normálně to k té zelenině přihoď. A jak dlouho, já ti to takto asi neřeknu, nikdy jsem to neměřila. Když uděláš menší kousky, tak cca 10-15 minut a je hotovo? Já dávala nejdřív zeleninu a pak někdy v půlce varu přidala maso.
A ty jsi vegetarián a nebo vegan? Jak to chceš řešit do budoucna? Nemyslím to jako rýpání, ale ono pak moc nefunguje to, že dítě bude jíst něco a rodič něco. Ale jinak jak už bylo napsáno, je fakt super, že to takto bereš a víš, že dítě má být všežravec...
@blondynka400 No právě, musím to vychytat 😀. Jsem vegetarián. Do budoucna váhám mezi několika variantami. Buď že by maso jedl v týdnu ve školce/škole a u babiček na návštěvě a o víkendu s námi (podle věku a vhodnosti potravin), nebo se budu snažit vařit tak, abych tam jemu přidala maso a nám náhražku, že by to ani nebylo znát. Doufám, že se to podaří 🙂
@veru181 tak vegetarián je ještě v pohodě, to se nějak dá 🙂 Já nikdy nebyla dvakrát příznivcem masa, ale čím jsem starší, tím se to nějak mění.... A je mi s jeho konzumací kupodivu lépe.... Obávám se, že tu náhražku tak dítě pozná. Ono jsou mršky. Ale tak uvidíš, ono nějak bude a třeba časem taky změníš názor 😀 (tím nechci říct, že je to lepší směr, jen to beru podle sebe)
@blondynka400 Jo jo, ale pro děti si myslím, že ani to vegetariánství není dobré (nebo maximálně s hodně velkým hlídáním vyváženosti stravy)... To mi připomíná, že já jsem takhle jako dítě odhalila, když mi chtěli podstrčit králíka - což možná mělo vliv i na to, že teď nejím maso 😀 Ideální stav by samozřejmě byl, kdybychom malému vysvětlili, jak to máme, ale to už bude muset být starší. No uvidíme 🙂 Změnu u nás nepředpokládám, už to tak máme 7 let a vyhovuje nám to, ale kdo ví 🙂 Já jím občas aspoň ryby a během kojení už jsem dvakrát měla kuřecí, to si tělo prostě řeklo 🙂

Za hodinu jsou kosticky uvařené určitě.