icon

Od kdy dáváte miminkám "žužlat" rohlík/ chlebovou kůrku?

mkrena
9. únor 2016

malý má 6 měsíců,oběd a dopolední svačinku má příkrm,ale jinak kojím.Zlobí ho dásně kvůli klubajícím se zoubkům a nevím jestli bych mu mohla dát rohlík na žužlání anebo jestli je ještě na to malý

adede
•
9. únor 2016

Asi bych dala, dnes uz se doporucuje lepek zavest mezi 4. a 7. mesicem. Radsi teda patku chleba nez rohlik. Dalsi moznost je na zoubky kousatko a na zuzlani ty detske krupky (kukuricne, jahelne, kupovala jsem v lekarne) 😀

eficenka
•
9. únor 2016

upekla bych domácí rohlíky či chleba a klidně dala.. v kupovaných je více než 20 přídavných látek 🙂

frantiska85
•
9. únor 2016

Rohlík dávám asi od půl roku, aby mi neřval v obchodě.

lucizal
•
9. únor 2016

Taky jsme davali od 6.mesice kurky od chleba na dasne. Rohlik ne,po tom se mi davil,jak ho naslini,tak udela takovej chuchel a neumel si s tim poradit. Kurky od chleba zvladal i bez zubu 😉

teeer
•
9. únor 2016

já taky už zkusila malé dát rohlík i kůrku.. kůrka mi přijde lepší, máme čerstvých 7 měs. a dva zuby venku a další se nám klubou takže když jí dám něco takovýho na žužlání do ručičky tak je nadšená.. ale běda jak se k ní přiblížím a chtěla bych jí to vzít!! :D

verka4d
•
9. únor 2016

Rohlík ne,mohl by se zadusit,přesně jak píše lucizal. Možná spíš nějaká ta kousátka. Pečivo bych se nebála dávat kvůli složení,ale právě kvůli možnosti zalknutí.

ema1984
•
9. únor 2016

Dávala jsem kousátko, pečivo až když měla rok a pár měsíců, pečená mouka není výživově žádný zázrak, tak jsem neviděla důvod dávat miminku. V běžném pečivu je navíc dost přídatných látek , hlavně u rohlíků.

doskocilovaeliska
•
9. únor 2016

Dávala jsem i rohlík i kůrku od chleba od půl roku a malá se mi nedusila

812014
•
9. únor 2016

Ja jsem byla co se zavadeni peciva velice prisna vzhledem ke dvema celiakum v rodine. Mala mela pecivo az v roce a to jeste s problemy. Volila bych spis krupky nebo kousatka.