Začínáme s příkrmy. Jaké máte zkušenosti, tipy?
Ahoj,
jak plyne z názvu tématu, zajímali by mě Vaše zkušenosti se zaváděním příkrmů, nějaké tipy, jak to mimču usnadnit. My jsme začali temto týden mrkvičkou, bramborou a jablíčkem a moc nám to nejede, pořád chceme jenom mlíčkooo ☹ Podotýkám, že jsme na UM, takže příkrmy zavádíme už teď. Příkrm podávám na lžičce a bojím se, abych to malýmu nějak neznechutila, protože mi připadá, že když vidí lžičenku, už se od ní odtahuje ☹ Ředili jste třeba zezačátku všechno mlíčkem? Já ne, dávám pyré, ale třeba by to pomohlo?
Ahojte mamicky, chcela by som Vas poprosit o radu, mam 7mes. syna, doteraz sme pekne papali prikrmy, ale cosi sa stalo a maleho zo vsetkeho husteho neskutocne natahuje na zvracanie. Tak sme s tym prestali a zaciname odznova, chcela by som sa iba spytat, ci by som nemohla kupovanu stravu rozriedit prevarenou vodou, napr. zemiaky s kuracinkou a mrkvou su dost huste, nechce mi to takto jest- znova ho natahuje. Mozno keby to bolo redsie. Len mam obavy, ci to takto mozem urobit. 😒
@jakelina - dakujem, uz som sa tesila, ze maly zacal znova jest, no a pozri. Akosi mu to neide. ☹ Dufam, ze zriedene to pojde lepsie. 🙂
@latvia ja som jej zatim dala najviac 3,ale ona by si dala este viacej. cestovin uz moc nema,takze to az taka hruza nemoze byt. a ine pecivo tiez nejedava,len ryzovo-psenicny chlebik
@monikapalo skus mu navarit domacu stravu. mozno tie kupovane blivajzy nechce 😝
@monikapalo aj mna napadlo hladat pricinu inde ako v konzistencii... co ak mu to jednoducho nechuti? 😉
ake cestoviny su vhodne pre deticky? a mozeme aj my uz? stale mam take obavy, ze co vlastne mozeme...
@luciferova jasné môžete, ak už jete lepok tak normálne ale bezvaječné, ak lepok nejete(čo nepredpokladám ) tak bezlepkové bezvaječné...
dik 🙂
@maryanna my varime Panzani, Barila neviete, ake su? ci vajecne alebo nem 🙂 resp ake davate? lepok papame 🙂
@luciferova to je jedno aké si prečítaj na obale či sú bezvaječné alebo nie...lebo panzani je značka a tá ma viac druhov takže pohľadaj zloženie ale večšinou užnaobale píše veľkými že či bezvaječné alebo napr 5vaječné, 6vaječné
baby, potrebujem poradit...mne sa zda ze cokolvek dam juli papat, tak ju z toho boli brusko...ona papa krasne, zje okolo 150g, vypije vodicku..kaka 2x za den, ale v noci sa zvija, puci sa, nevie si poprdiet, nadranom z tazkostami kaka, potom je uz ok...pripomina mito nase koliky,...den v poriadku, noci horor..
uz jedla mrkvu, zemiak, patizon, cuketu, tekvicu, karfiol...snad len tekvica obisla bez problemov...
poradte co robit? dat jej menej a poto dat radsej mliecko za tym aby ju zasytilo alebo dat uz ovocie na olovrant, mozno by jej to pomohlo s tym kakanim, aj ked teda 2x za den nie je malo ale as jej nestaci...alebo co? poradte...ci vydrzat?
a este sa chcem spytat, ci ked jedla karfiol v utorok, mohla mat este tuto noc z neho problem? lebo vcera jedla cuketu ale aj tato aj ta predosla noc bola otrasna, z pondelka na utorok som to pripisala tomu karfiolu, ale tato noc neviem...cuketu uz jedla predtym a nic nebolo a teraz toto 😒
@blumka skus na nu pomalsie, tzn. napr. tyzden jej davaj len mrkvicku so zemiakom a uvidis, ako ti na to bude reagovat, ci bude mat aj napriek tomu bolesti. Ak nie, tak skus pridat cuketu a dalsie druhy zeleniny tiez postupne. Mozno potrebuje este cas, aby si zazivanie zvysklo. V tom veku som malemu davala prikrm len 1x denne, a to zeleninu na obed. Az o mesiac neskor som pridala ovocie (varene)(1x denne).
@sunea ona uz mesiac papa zeleninu..zacala som ked mala 5 mesiacov a 2 tyzdne...zemiak viem ze robi problem, mrkva kupodivu nie, teraz ten karfiol, cuketu som jej davala asi ako tretiu a nebol ziadny problem, len vcera ked som ju dala znova, ale teda neviem ci to bol doznievajuci karfiol alebo cuketa..

@maryanna diki za tip 🙂 ty budes davat/davas aky jogurt?
@aannggiie podla mojich info sa moze davat grecky. dokonca je vraj velmi vhodny prave kvoli svojmu obsahu tuku, tot moje vedomosti z tejto krajiny 😉