Jen šest zubů u 1,5letého dítěte. Je to v pořádku?
Ahoj, asi potřebuju trochu uklidnit. Synovi v roce vylezlo 6 zubů naráz. Teď je mu rok a půl a má stále jen těch 6 zubů 🫣... Myslíte že je to ok, nebo mám panikařit? Dásně má ok
Úplně ok ..
Jestli je mu rok a půl, tak nejspíš brzy půjdete nebo jste byli u zubaře. Tak se můžeš zeptat tam.🙂
Úplně v pohodě. Zuby rostou po etapách. Dlouho nic a pak třeba dva, tři naráz klidně.
No třeba dceři (10) už 2 roky neroste stálá vrchní trojka....prostě tam má díru, udržujeme ji vyndávacíma rovnátkama (jakmile je chvilku nenosí, tak se přední zuby rozjíždí do té mezery) a ten zub potvora pořád ne a ne vylézt. Dle rtg založený je. tak tohle nevím, zda JE už normální @leiladelly Teď půjdeme po půl roce na kontrolu na orthodoncii, tak jsem zvědavá, co nám řeknou. Pan doktor předpovídal, že teď budou zuby padat jak švestky, což se stalo, 5,6 zubů venku, nové zuby vylezlé...a ta první předčasně vypadená trojka furt nic a nic...
@hennrietta zatím bohužel žádného nemá 😞 hledám, hledám
Úplně normální klukům začali růst až v roce a čtvrt
A jak to chceš urychlit? prostě musíš počkat, syn měl v 1,5roce taky málo zubů, teď bude mít 7let a konečně se mu kýve první zub...
Podle zubaře vše ok, takže jsem to neřešila...
@veruuu_kubesovic já ale nechci nic urychlit! Já se ptala jestli je to v pořádku 🌼. Ne jednou jsem slyšela, četla o tom že některým dětem se zuby neprorezaly a muselo se to dělat chirurgicky.
Četla jsi, pokud nemáš v okruhu svých přátel nějaké dítě, kterému to tak bylo řešeno, rozhodně bych nepanikarila, ale hlavní slovo má v tomhle zubar...
@ninive211 Na prořezání horní trojky má ještě čas, dobře , že je tam drženo místo. Pokud v kosti není překážka, zub prořeže časem 🙂

Nepanikař, je to normální. 🙂