Platili jste za barevnou fotokompozitní plombu?

ridarida
13. srp 2014

Dcera má nově první plombičku, na mléčné pětce, paní doktor ji udělala růžovou -dcera je nadšená, ještě má zkaženou čtyřku -tu původně nechtěla doktorka vůbec plombovat (že kaz je malinkatý) a doporučila že nám zuby po opravě pětky potáhne v ordinaci gelem (obdobný pastě) který má snížit kazivost ml. chrupu a ten malý kazík vedle může i zastavit a pokud by čtyřka začala bolet než by vypadla tak by ji pak vytrhla. Dcera při opravě -vrtání zubu perfektně spolupracovala, tak lékařka řekla že do vrtání te čtyřka taky půjde, mě se otázala zda zas barvu (no odpověděla si dcera sama 🙂 ). Jsme objednání za týden, při odchodu jsem byla tak mimo že vše bylo naprosto v pohodě, že jsem se zeptala kolik platím až mezi dveřma a na to mi lékařka řekla že to vyřešíme za týden.... Dcerka se všude chlubí že má růžovou plombu, dnes ukázala pusu sousedce a ta se na mě málem obořila že nevím co s penězma... Sousedka byla shodou okolností taky s dítkem na prohlídce a té lékařka (sice jiná) nabídla barevné plomby 3 za 900,- pokud budou stejné barvy nebo za 1200,- pokud bude každá jiná barvy. Hned jsem zapátrala na netu a dětské fotokompozitní plomby i barevné by se doplácet asi neměly... A když jsem nezjistila 100% informace tak jsem se rozhodla zavolat na pojišťovnu, ale tam po mě chtěli RČ dítěte a ošetřujicího lékaře -prostě jsem měla pocit že to mermomoci chtějí řešit jako stížnost, tak jsem hovor bez zjištění informací musela ukončit.
Prosím kdo nechával dítěti v poslední době dělat barevné plomby kolik jste platili?? díky

anina32
13. srp 2014

Moje zkušenost je stará už 7 let, ale platila jsem kolem 500,- za bílou plombu na mléčné stoličce u čtyřletého syna.

tkanicka
13. srp 2014

barevnou nevím, ale oblepení jedničky bílou plombou po uražení bez poplatku... asi před měsícem, ale vzhledem k rozdílnosti cen plomb u dospělých v různých ordinacích to bude asi různé i u dětí

pavlapl
14. srp 2014

mojim dětem dává zubařka bílé plomby a za žádnou jsem neplatila a ten gel je na prd. Holka to taky měla a má spravované všechny stoličky. Vůbec jí to nepomohlo.