Prořezávání a růst zoubků, jak dlouho trvá?

moneline
26. bře 2017

Ahoj všem,

mám 6 měsíčního chlapečka a už nám začaly růst zoubky. 22.3.jsem našla první 2 spodní zoubky a od té doby stále pláče. Zoubky už máme prořezané jelikož jdou špičky vidět a máme pěkně okousanou lžičku ale pláč neustává. Budou ho ty zoubky trávit až dokud uplně nevyrostou nebo by se to mělo už zklidnit? Co vám na to nejvíc pomohlo? My už 3. noc nespíme a přes den nic neudělám jelikož se chce pořád nosit a mazlit se. Natírám mu dásně calgelem ale ten zabírá max. 2 hodiny a pak zas pláč. Už jsem z toho neštastná a ráda bych si chvíli odpočinula a nabrala sílu na další zoubky proto by mě potěšilo kdyby to už skončilo. Moc děkuji za každou radu.

Hezký den všem 🙂

majsina
26. bře 2017

My mažeme také calgelem. Popř.nekdo dává i paralen, Nurofen ...Na tlumení bolesti. Třeba na noc. Jsou i nějaká homeopatika, nevím jaká.

mejan
26. bře 2017

Osobne jsem nezkousela, ale v jinych diskuzich si maminky chvalily olej Jakoubek na dasne a cipky Viburcol. At je brzy lepe. Malymu bude 8 mesicu, zatim zoubek nema, ale taky nas to ceka🙂

lucajda17
26. bře 2017

@moneline Taky dávám calgel,ale jen málo,spíš ji dávám kousátka,když je nejhůř,dávám na noc nurofen,ať se vyspí a já s ní.U nás to trvalo tak 10 dní,než se uplně prořezaly a vylezly,ale přesně už to nevím.