icon

Syn nejí a nepije během růstu zubů. Co dělat?

27. črc 2025

Ahoj,
syn má skoro 7 měsíců a něco přes 9kg. Poslední 3 dny jí a pije méně. 2 spodní jedničky už má od 4,5 měsíce venku a aktuálně ho asi trápí 4 zuby naráz - horní jedničky a spodní dvojky. Normálně denně vypil 700 - 900 ml UM a k tomu 200 - 300 g příkrmu. Během dneška vypil 350ml UM a k tomu necelých 200g oběd. Je protivný, nevrlý, dneska už i poprvé blinkal s hleny. Používám chladicí kousátka, zkouším dáválat UM chladnější i teplé, jak je zvyklý, Calgel zabere jen na chvíli,... Po 2 - 3 hodinách se hladově vrhne na UM a vypije 30ml a pak řve, odhaduje se od flašky, nechce. Do toho od dnešního rána soplí a kašle, takže je nachlazený.
Já už nevím, co dělat... Mám docela strach z dehydratace, pokud tam málo pije. Zatím má cca těch 5 počůraných plen za den ale stejně. Pak i z toho, aby to nebylo něco vážnějšího a celkově takové výkyvy já blbě zvládám a jsem stresař. Jak dlouho to může trvat, je to normální? S dcerou si tohle vůbec nepamatuju...
Přemýšlím, že pokud během zítřka nebude zlepšení, tak alespoň pro konzultaci zavolám doktorce...
Děkuji alespoň za přečtení.

natalie1709
27. črc 2025

@anonym_autor syn 10 měsíců a máme teď to stejné. Je vlastně jenom na UM a nic víc do něho nedostaneme. Ale je fakt že o to dost pije- vodu,čaje.
Řešila jsem to i s doktorkou,říkala že je důležité,aby hodně pil,aby nebyl dehydratovaný. Malý měl taky při růstu zoubku rýmu. Je to prý normální.
Ale pokud si nejste jistá určitě zajdete k pediatrovi.

autor
28. črc 2025
@natalie1709

@anonym_autor syn 10 měsíců a máme teď to stejné. Je vlastně jenom na UM a nic víc do něho nedostaneme. Ale je fakt že o to dost pije- vodu,čaje.
Řešila jsem to i s doktorkou,říkala že je důležité,aby hodně pil,aby nebyl dehydratovaný. Malý měl taky při růstu zoubku rýmu. Je to prý normální.
Ale pokud si nejste jistá určitě zajdete k pediatrovi.

@natalie1709 On právě nepije nic kromě UM a to je teď taky problém. Právě mu rostou zuby a k tomu je i nachlazený.

mamikajuli
AMBASADORKA
28. črc 2025

@anonym_autor Ahoj, můj malý má skoro 8 měsíců a teď mu lezou nahoře hned čtyři zoubky plus asi dva dole a je to celkem peklíčko🤪 Nálada špatná, jíst nechce, minulý týden zažívací problémy - úplně tě chápu ❤️ Kousátko atd. zabere na chvilku, taky doufám že za pár dní to skončí a bude dobře 🍀

marsul
28. črc 2025

To, co popisuješ, může být zoubkování v kombinaci s nachlazením, což dítě opravdu může hodně rozladit a ovlivnit chuť k jídlu i pití. Hleny, rýma a kašel k tomu taky nejsou příjemné. Chápu, že máš strach, to je úplně normální.

autor
28. črc 2025

Děkuji, já to chápu, jen je to frustrující. 🙈 Zvlášť když k tomu ani nic nepije. Vodu odmítá a UM jsem ráda když dá za den skoro 400ml.🤦‍♀️

vendulis
15. říj 2025

@anonym_autor Moje se jen kojila, pred kojenim jsem dávala vodu ve flasce, trochu vypila a jedla jogurty. Kamoska dávala Paralen, Ibalgin na uklidnění. Třeba se pak trochu nají a napije😨