Depilace - 11letá dcera. Co doporučujete místo žiletky?
Ahoj maminky, 11-ti letou dcerku trápí sice světlé, ale delší jemné chloupky na nohou. Nechci začínat hned s žiletkou. Co doporučujete? Myslíte, že by bylo vhodné vytrhání v kosmetickém salónu? Děkuji🌼
Dcera (8) pouziva depilační krem
@martasek Z vlastni zkusenosti nactileteho chlupace: idealne vytrhani v salonu cukrovou pastou. Z ziletky i depilacnimu kremu bude mit pak ty chlupy jak jezek, strojek je zbytecne traumaticky, z normalniho trhani voskem (pasky, proti smetu) ji ty chlupy budou zarustat. Urcite se divejte po te prave cukrove paste (btw. Ivanka z Maroko v batohu chysta na pristi tyden prodej prave arabske pasty na trhani doma, klidne ji zavolej a porad se s ni, kontakt ma na strankach..)
Taky začínáme řešit. Dcera světlý typ, ale v podpaží a na pipi již tmavé chloupky. Myslela jsem, že začneme depilačním krémem, ale třeba se tu dozvím jiné "vychytávky". Sama používám žiletku nebo depi a na to mi přijde ještě "malá".
Myslím si, ze lepší ziletka než depilačnî krém. Dcera si taky sama vybrala strojek, který se ji líbí a k tomu holicí gel. Zatím si holí jen podpaží, chloupky na nohách má celkem světle a neřeší je.
@ekou Podprdu kupují dceři od 4.třídy. Nosí ji ve dny kdy mají tělocviku. V patě už má velikost 70C😂. Vypadá tak na 16. Ale já byla v jejím věku stejná a moje maminka taky
@ekou to bych radsi brala ziletku nez na sebe zbytecne patlat chemicke sracky
@zelenaesmolda dotaz byl co vzit, kdyz nechce pani ze startu ziletku. To, ze je to chemicky sajrat je druha vec. Kazdy si udela po svem ;)
Dcera je opička už od osmi, teď v devíti má už i menstruaci a chloupky se ji hodně zesílily, proto se holí elektrickým strojkem. Bere docela do hladka, sice efekt dlouho nevydrží, ale žiletku bych ji do ruky nedávala.
@boobinka A je to v pořádku když má holčička už v 9letech menstruaci? Není nutné to nějak zastavit? Nehrozí, že třeba málo vyroste do výšky? Omlouvám se zvědavost, ale trochu se toho bojím u své dcery. Bude ji 7let,posledni dobou se jí na obličeji dělají pupínky, jinak je drobná dětská, ale tchyni měla v 10letech prsa trojky, menstruaci a měří sotva 150cm. Dcera je vzhledem celá po ní, tak se právě obávám předčasné dospívání.
@izz76 Na endokrinologii ji vyšetřili a vzhledem k tomu, že náznaky puberty má už delší dobu, nebudou ji nic hormonálně zastavovat. Na svůj věk je vysoká, měří 151cm, doktorka říkala, že max 10 cm může ještě vyrůst. Já s manželem jsme menší postavy, takže je dost pravděpodobné, že bude měřit jako já - mám 158cm.

@martasek co treba depilacni krem?