Jak skloubit výchovu puberťáků a malého dítěte?

kerca78
9. říj 2022

Ahoj. Potřebovala bych poradit jak skloubit výchovu pubertálních děti ( 14 a 11 let) s výchovou tříletého dítěte? Mam pocit ze se nestíhám stoprocentně věnovat všem dětem najednou a skáču od jednoho k druhého. Nemáte treba nějaké odkazy na stránky ohledně výchovy? Mam manžela který mi ve všem pomůže, ale podle nej toto zbytečně řeším🙂 Dekuji 🙂

sorboni30
10. říj 2022

@kerca78 tak ti velci uz jsou samostatni, takze te momentálně nejvic potřebuje nejmensi. Jak se jim chces venovat? Pro ne chvile travena s matkou "opruz" Nejradeji jsou sami ve svem svete. Jedine co muzes delat je, ubezpecit je ze jsi tu vzdy pro ne. Najit si behem dne chvilku si s nima popovidat jak se meli, zda potrebuji s necim pomoct a maji vse. Ono je to tezke obdobi nejen pro rodice, ale hlavne ty pubertaky same. Maji v hlave hodne myslenek, jsou plni energie, bouri se hormony, prvni lasky..

andelka
10. říj 2022

No, to by mě taky zajímalo. Resp. nějak to nehrotim. 3,10,12,17.. každé období má něco, občas se sejde víc náročnějších, občas sotva jedno skončí, přijde druhé. Je fajn,že manžel funguje. U nás nejvíc pomáhá, když funguje partnerský vztah. Hned je to lepší ve všech směrech i v rodině, přístupu k dětem, člověk má víc energie, pevnější nervy, je víc nad věcí..Máme náročnější 2 děti, někdy mám pocit,že někoho zanedbáváme, ale snažíme se na to myslet a balancovat.