Je to šikana?

melykely
25. črc 2022

Dobrý den, jedna moje kamarádka je už pár let po gymnáziu (6 let). Na gymnáziu však vůbec nezapadla do kolektivu, všichni chodili někam chlastat, chodili po barech a klubech, dokonce i v hodině si jeden balil trávu. Pak se spolužáky jednoho dne vyrazila někam ven a kupovali si tam od jednoho překupníka balíček drogy, skončili v poli a kouřili jointa. Naproti ji nakonec v noci musel jít táta, jelikož spolužáci pak ještě pokračovali v noci do baru. Zaměřila se tedy na školu a se spolužáky radši nikam ve volném čase
nechodila. Bylo to vždy na stejné bázi, zajít v noci do baru či klubu, ztriskat se, dát si marihuanu, dokonce i jeden ze spolužáků bral hašiš. Ve škole byla vždy stranou, nebavili se s ní a to dokonce i na těch povinných vyletech, na nepovinné nejezdila. Občas si i spolužáci něco šeptali a holky do ní taky někdy ryly. Jedna jí i narovinu řekla, že jí sere, jak se pořád učí. Pak na výletech si jí dobírali, že nepije a nekouří. Celé 4 roky tam přetrpěla.
Pak se vydala na zájezd k vodě na rafty pro VŠ. Čirou náhodou tam byl jeden bývalý spolužák z gymplu i ve stejném raftu. Zase si ji tam začali dobirat, že nepije a nekouří a slovně na ní začal jeden chlap útočit, že dostává tvrdé mrdk* do zadku. Byla z toho úplně v šoku a ten spolužák se jí ani nezastal a jen říkal, že by se všichni divili, kdyby si vzala jointa. Musela z těch raftů utéct, sednout na autobus a odjet domů. Za rok jí zvonil mobil v půl druhé ráno a ozvalo se tam: Sedm dní, sedm dní, za sedm dní zemřeš....a pak přijde na řadu tvoje máma...až se ošuká* do zadk*... Spojila si to s těmi rafty a s tím spolužákem, že se pak ta její třída z gymplu sešla a domluvili se na tomhle odporném hovoru.
Myslíte, že je tohle šikana?
Líbí se jí však jeden kluk, který je také z tamtoho gymnázia, ale bohužel se právě zná s těmi jejími spolužáky a nějaký kontakt s nimi určitě udržuje.
Kdyby jste byli na jejím místě, kontaktovali byste toho
kluka, nebo radši ne, kdyz se s nimi zná?

lv
25. črc 2022

Ty, sestra, nebo o koho se jedná? Zase z tvého ranku "kdysi kdosi řekl, udělal.."? Indicie pořád stejné, drogy, gympl, vulgární vyjadřování, seznámení atp..

cilkat
26. črc 2022

Ten telefonát už je podle mě kvalifikovatelnej jako trestnej čin (vyhrožování).
A "znát se" je rozdíl od "kamarádit se". I ta holka se z nimi zná... Pokud to první, ať to klidně zkusi. Pokud druhé, tak bez šance.

camelinka
26. črc 2022

@melykely Ty musis byt nejaky uchyl, jinak to nevidim...

treasurka
26. črc 2022

Já bych se na ně na všechny vyprdla, číslo si zablokovala, našla si partu, do který zapadnu, a žila svůj život.