Nutit děti na lyžařský výcvik nebo ne? Rady rodičům
Zdravím a chtěla bych poprosit o názor - Mám dceru v 7. třídě, nyní je čeká lyžařský výcvik. Třídní kolektiv žádná sláva /ona je dost velký introvert, zamluvené ubytování bohužel také nevalné - za ty peníze.... nechce se jí jet - nutit - nenutit? Nutily jste své děti na lyžák nebo pro Vás byla priorita třeba něco jiného?
My taky a není naštěstí sama....
@petruskaaa a anonym docela by mbe zajimalo zda ty vase lyzaky nakonec probehnou. Ten nas zrusili 2 dny predem kvuli karantenam zaku. Ze kdyz by jich jelo 8 tak to nema cenu... min 2 cele tridy ze 4 spadly do karanteny kvuli pozitivnimu spoluzakovi😭
Ja bych dite nenutila, sama jsem na ZS nejela z duvodu "zimni sporty mi nic nerikaji" a nemam nasledky. Provozuji sporty, ale lyzovani to opravdu neni.
Az mi dite doroste do veku 7.tridy, necham to na ni. Ono vybaveni taky neni levne a kdyz clovek nezije "duchem lyzare"...tak rovnou rikam, nevyplati se to.
Tak Vase dcera bude tyden popr v jine tride a spokojena.
Když byl na ZŠ povinný lyzak tak jsem nejela, jela jsem pak na lyzak na SŠ, ale já jsem sportovně úplně levá, takže pro mě byl lyzak utrpením....
@konidana to je další věc, naši měli být na lyzaku teď,ale kvůli karanténam se přesunul na přelom únor/březen,to už bude nejspíš po sněhu.
Mám úplně to stejné dítě. Stěžuje si, jak jsou všichni ve třídě sprostí, o přestávkách si čte. Řev, co dělají spolužáci ve třídě jí vadí. Sice se tam kamarádí, ale rozhodně to nejsou žádná velká přátelství. Navíc tam je nějaká vůdkyně, která si všechny děti omotala kolem prstu. Jen moje dcera se asi nemá zapotřebí jí zavděčit, takže není v té nejužší partě. Dceři je to jedno. Ale když je výlet, chce se vykroutit. Někdy dovolím, někdy nedovolím, záleží, co to je a jak moc nechce. Lyžák ještě neměli, ale myslím, že by se třídou jet nechtěla. Jinak na letní tábor normálně jezdí.
Ve třídě jich je asi 16, víc jak půlka kluci, takže ne vždy je snadné najít si tam byť jedinou dobrou kamarádku.
@petruskaaa to je ještě dobrý, nám jiný termín letos už nedají, možná to zvládnou v devítce. A jinak , jarňáky máme letos konec března, tak jsem zvědavá jak budou lyžovat na lyžáku😅
Som prekvapena kolko ludi nebolo na lyziarskom z rozlicnych dovodov. V zivote by ma nenapadlo neist, kazdy sa tesil ze vypadne s kamaratmi z triedy mimo rodicov, vecer diskoteka, takze navstevy na izbach 😄 najkrajsie spomienky
@zazana81 Přesně tak - je to normální obyčejná skromná holka, přátelská, ale prostě dneska bohužel "frčí" jiné povahy.....Taky o přestávkách už radši čte:o))
@vladienka ano, ale za normálních okolností - fajn kolektivu
Rozhodne sme neboli idealny kolektiv, takisto sme mali par takych ukriknutych spoluziaciek, mozno to ony videli inak..podla mna to nikde nie je idealne.. ale zeby tam bola jedina normalna obycajna holka a zbytok triedy sami zakeraci a “ine” povahy?
@vladienka jiné povahy určitě:o)))

My teď zrovna řešíme to samé, přesně jak popisujete...nakonec jsme ji z lyzaku odhlásili.