icon

Problémy s hygienou dcery přítele a nečinnost partnera. Co s tím?

19. led 2026

Nechci být zlá, ale... žiju už několik let s přítelem a jeho dcerou. Dívka už není žádné malé děvčátko, ale je to celkem prasátko. V bytě neustále řešíme, že chybí nádobí, protože má všechno špinavé u sebe v pokoji. Odpadky má po zemi a podobně. Je to neustálý problém a přítel ho neřeší. Když mu řeknu, že mi to vadí, odpoví mi, co je mi do toho, že to uklízet nemusím. Zároveň to ale sám neuklidí a moje představa o čisté domácnosti je zkrátka jiná. V bytě se samozřejmě podílím na úhradách nákladů a domácí práce jsou na mně. On řeší technické věci a auto. Nechci být zlá, jsem jen už unavená.

Strana
z6
alice180
19. led 2026
@tereza0111

@alice180 na vsechno co se ji tady navrhne reaguje, ze to prece nemuze takhle. Verim, ze je to dost tezky, ale dokud se nezbavi pocitu,ze vsechno musi delat ona na 100% a nemuze nikomu ukrivdit (treba pubertacce nevyzehlit obleceni), tak nema sanci, ze se neco zmeni. Proste nema. A jestli chce zmenu, tak musi neco zmenit ona - partner ani dcera nic menit nechteji, takez tezko neco zmeni samy, kdyz nechteji

@tereza0111 ano to tak je. Ale je naprosto normální
, že tak reaguje. Je v pasti mezi vlastním svědomím, pubertou dcery a nespolupracujícím partnerem, takže je logické, že má pocit „tohle prostě nejde"

autor
19. led 2026
@tereza0111

S tebou je to ale taky dost tezke - odmitas si cokoli pripustit.
Jaky je duvod proc by mela slecna neco zmenit? Popravde - i kdyz ji to rekne tatinek, tak v tomhle veku spis praskne dvermi a vykasle se na nej.
Musis neco udelat ty. A to neco je treba v tom prestat o ni prehnane pecovat. Proc pubertacce zehlit veci, kdyz ona te ma na salamu? To, ze mala roztomila holcicka v prvni tride je vizitka rodicu uz urcite neplati o rozcaplem pubertakovi.
Nenosi talire z pokoje? Tak ji na ne nic nenandavej.. ono ji to dojde
Dokud krasne pecujes a mas za to, ze to vsechno je tvuj problem, ona nema zadny duvod cokoli menit

@tereza0111 Jak jsi přišla na to, že si neumím nic připustit? Chtělo by to přečíst si to celé, než odsoudíš.

autor
19. led 2026
@ina10

@anonym_autor už je to zde jako na emiminu…kdo víc sepsuje zakladatelku, vyhrává tajný zájezd na Seychelly!
Ne, není normální si po sobě neuklidit. Není normální mít plesnivé jídlo v pokoji + bordel, kam se podíváš.
Proč má vlastně talíře v pokoji? Ona nejí v jídelně nebo kuchyni s vámi? To bych zatrhla.
Dále - je tristní, že po přítelkyni otce se žádá, aby respektovala, vařila, uklízela…, ale když ona sama chce, aby puberťák po sobě uklidil, co si to vůbec dovoluje?! Taková sprostota…ještě chybí, aby se třeba i biologická maminka začala rozčilovat, že cizí ženská chce po mém broučínkovi, aby vyhodil plesnivé jablko do koše a odnesl do myčky špinavé talíře. Rychlé k právníkovi a soudu, třeba z toho něco bude. A když ne, tak ať aspoň zaplatí psychologicko-terapeutická sezení, protože broučínek má újmu!!!

Jen tak mimo - či je to byt? A co biologická matka? Mají střídavku nebo jak?

@ina10 Tak to, že s námi nejí, mi taky vadí, a zase to já nemohu ovlivnit. Ona se přitom dívá na videa na mobilu a její otec s tím souhlasí. Mně se to nelíbí**,** ale to je jeho věc. Osobně si myslím**,** že by to odbouralo problémy s nádobím a starým jídlem v pokoji.
Maminka ji má mít ve střídavé péči, ale má jí tak tři dny z toho jejího týdne.

xxx3d
19. led 2026

vydržet to, než jí to začne vadit, nebo odejde studovat do jiného města
🙂
vlastní zkušenost.
jakej máte vztah, jakože vy všichni dohromady a jakej máš vztah ty s ní?
chápu, že si unavená, a chápu i to, že máš jinou představu, ale realita je u vás nastavená jinak, takže ji buď přijmi a vydrž čekat, anebo do toho furt ryj a výsledek bude devastující, pro tebe.

lis6
19. led 2026

Já si teda myslím, že je jedno zda jde o nevlastní dceru, partnera nebo třeba spolubydlící, hranice a pravidla jí můžeš/ musíš nastavit ty. Není malé miminko, takže pokud chce abys jí vařila, prala, žehlila, myla nádobí, bude se muset přizpůsobit tvým pravidlům (prádlo, nádobí donesené z pokoje, jinak by tě bordel v pokoji pokud se z něj třeba neline smrad zajímat neměl), pokud se pravidlům nepodřídil ať si dělá vše sama a používá své nádobí (vyčlenit či koupit jí její). Partner do toho nemá co kecat, pokud není ten co ty věci dělá

xxx3d
19. led 2026
@lis6

Já si teda myslím, že je jedno zda jde o nevlastní dceru, partnera nebo třeba spolubydlící, hranice a pravidla jí můžeš/ musíš nastavit ty. Není malé miminko, takže pokud chce abys jí vařila, prala, žehlila, myla nádobí, bude se muset přizpůsobit tvým pravidlům (prádlo, nádobí donesené z pokoje, jinak by tě bordel v pokoji pokud se z něj třeba neline smrad zajímat neměl), pokud se pravidlům nepodřídil ať si dělá vše sama a používá své nádobí (vyčlenit či koupit jí její). Partner do toho nemá co kecat, pokud není ten co ty věci dělá

@lis6 to je velmi iluzorní 🙂
zřejmě jsi nikdy podobnou situaci nezažila, nebo nikdy v takové domácnosti nežila, jinak bys takový názor razantně poupravila 🙂
představa je hezká věc, například představa, že otec dítěte nemá co mluvit do toho, co ty bys, nebo autorka, chtěla. pokud není zastání od otce dítěte, těžko po dítěti, zvláště v tomhle zaběhlém systému a věku něco takového chtít.

lis6
19. led 2026
@xxx3d

@lis6 to je velmi iluzorní 🙂
zřejmě jsi nikdy podobnou situaci nezažila, nebo nikdy v takové domácnosti nežila, jinak bys takový názor razantně poupravila 🙂
představa je hezká věc, například představa, že otec dítěte nemá co mluvit do toho, co ty bys, nebo autorka, chtěla. pokud není zastání od otce dítěte, těžko po dítěti, zvláště v tomhle zaběhlém systému a věku něco takového chtít.

@xxx3d ano je to těžké, ale prostě se do toho nemusí nechat dotlačit

autor
19. led 2026
@xxx3d

vydržet to, než jí to začne vadit, nebo odejde studovat do jiného města
🙂
vlastní zkušenost.
jakej máte vztah, jakože vy všichni dohromady a jakej máš vztah ty s ní?
chápu, že si unavená, a chápu i to, že máš jinou představu, ale realita je u vás nastavená jinak, takže ji buď přijmi a vydrž čekat, anebo do toho furt ryj a výsledek bude devastující, pro tebe.

@xxx3d Jak spolu vycházíme? Myslím, že kromě tohoto dobře 😊 Chodíme spolu do kina, na výlety atd. Doma je toho společného času málo, což chápu – pubertální slečna raději tráví čas s kamarádkami online než s námi. Sem tam je hubatá, ale vcelku si myslím, že je hodná. Jen je příšerně rozmazlená tím, že nic nemusí a vše dostane, a z toho plynou tyto problémy.

xxx3d
19. led 2026

tak to je fajn, co fajn, je to super!!!!!!
buď ráda, užívej si, čerpej "sílu" tady z toho, z toho, že máte fajn vztah a její bordel v pokoji nech být.
🍀

janickaslepicka
19. led 2026
@anonym_autor

@janickaslepicka On by to nedělal, a ani na to nemá čas. Podle něj si má dítě/teenager užívat mládí a úklid nechat na ženě. Za něj matka prý taky uklízela. Já to vidím jinak.

@anonym_autor se mnou by neuspěli ani jeden. Možná jsem semetrika, ale nebudu dělat au-pair a služku zadarmo. Řekla jsem částku na hodinu. Můj čas je stejně tak drahej jako jejich a domácnost sdílíme všichni. Pokud chceme být všichni šťastní tak já teda v bordelu určitě spokojená nebudu a pak by se to odráželo i na našem vztahu. Ano hodně jsem slevila z nároků, ale z partnera se stal manžel a otec mého dítěte. Snaží se pomáhat a aspoň vaří. Velký syn (nevlastní) se taky snaží i proti své povaze, že má čistotu a úklid na háku a je ještě k tomu línej. Naštěstí je hodnej a má klidnou povahu. Pubertu žádnou neměl. Znám ho od jeho 12 let což na začátku mi bylo i proti srsti něco namítat, postupem času musely začít platit nějaká pravidla a pokoj má dnes jakžtakž. I koš si vynese občas.
Nevím co bych poradila, než prostě mluvit o tom a nebo nedělat taky nic jako oni. Chce to něco radikálního, když už to trvá dlouho

autor
19. led 2026
@xxx3d

tak to je fajn, co fajn, je to super!!!!!!
buď ráda, užívej si, čerpej "sílu" tady z toho, z toho, že máte fajn vztah a její bordel v pokoji nech být.
🍀

@xxx3d Nechci mít v bytě úplně humus, takže se to ve mně pere. Možná, kdyby bydleli ve svém, tak by tatínek situaci přehodnotil. Nevím, jak budu pokračovat dál, ale určitě nechci dělat služku, a když přijde kdokoliv na návštěvu, nechci se stydět za to, jak žijeme.

autor
19. led 2026
@janickaslepicka

@anonym_autor se mnou by neuspěli ani jeden. Možná jsem semetrika, ale nebudu dělat au-pair a služku zadarmo. Řekla jsem částku na hodinu. Můj čas je stejně tak drahej jako jejich a domácnost sdílíme všichni. Pokud chceme být všichni šťastní tak já teda v bordelu určitě spokojená nebudu a pak by se to odráželo i na našem vztahu. Ano hodně jsem slevila z nároků, ale z partnera se stal manžel a otec mého dítěte. Snaží se pomáhat a aspoň vaří. Velký syn (nevlastní) se taky snaží i proti své povaze, že má čistotu a úklid na háku a je ještě k tomu línej. Naštěstí je hodnej a má klidnou povahu. Pubertu žádnou neměl. Znám ho od jeho 12 let což na začátku mi bylo i proti srsti něco namítat, postupem času musely začít platit nějaká pravidla a pokoj má dnes jakžtakž. I koš si vynese občas.
Nevím co bych poradila, než prostě mluvit o tom a nebo nedělat taky nic jako oni. Chce to něco radikálního, když už to trvá dlouho

@janickaslepicka Já právě nesdílím názor, že když má svůj pokoj, tak tam může mít humus a já to musím trpět, jelikož je to její soukromí. Tohle neumím přejít a budu to řešit. Je mi jasné, že to nemusí dobře dopadnout, ale neumím žít s tím, že kmitám, uklízím a ona dělá jen bordel a ani svůj prostor nedokáže uvést do přijatelného stavu.

alice180
19. led 2026
@anonym_autor

@xxx3d Nechci mít v bytě úplně humus, takže se to ve mně pere. Možná, kdyby bydleli ve svém, tak by tatínek situaci přehodnotil. Nevím, jak budu pokračovat dál, ale určitě nechci dělat služku, a když přijde kdokoliv na návštěvu, nechci se stydět za to, jak žijeme.

@anonym_autor no to je jasný. No pak přijde návštěva a kafe vám neudělám, protože dcera má všechno nádobí v pokoji. Nebo udělat nádobí pro hosty čiste. Případně ty kráso do kelímku. A říct partnerovi jestli už mu to nepřijde jako dost bizar...

autor
19. led 2026
@alice180

@anonym_autor no to je jasný. No pak přijde návštěva a kafe vám neudělám, protože dcera má všechno nádobí v pokoji. Nebo udělat nádobí pro hosty čiste. Případně ty kráso do kelímku. A říct partnerovi jestli už mu to nepřijde jako dost bizar...

@alice180 Na to by ti řekl: ‚Domácnost je vizitkou ženy.‘ Matka po mně vždycky taky uklízela

janickaslepicka
19. led 2026
@anonym_autor

@janickaslepicka Já právě nesdílím názor, že když má svůj pokoj, tak tam může mít humus a já to musím trpět, jelikož je to její soukromí. Tohle neumím přejít a budu to řešit. Je mi jasné, že to nemusí dobře dopadnout, ale neumím žít s tím, že kmitám, uklízím a ona dělá jen bordel a ani svůj prostor nedokáže uvést do přijatelného stavu.

@anonym_autor chápu naprosto. Tatínek musí ukázat trochu sebereflexe a zamyslet se. Jeho maminka možná všechno dělala, ale třeba jeho tatínek po výplatě přišel a udělal stojku 🤷🏽‍♀️ něco za něco. Bylo u nás i to, že jsem přestala taky dělat a ejhle, manželovi se ten bordel najednou nelíbil.
Dneska už taky nadává. Kluk línej, je mu 19 a nejde mu pomoct s nákupem, tak že se tahá s tím sám, ale limonádu tu by pil 😅 nebo ráno nevstane, aby ho hodil třeba pro auto do servisu. Už pochopil a syn už taky začíná pomalu chápat 🙏

autor
19. led 2026
@janickaslepicka

@anonym_autor chápu naprosto. Tatínek musí ukázat trochu sebereflexe a zamyslet se. Jeho maminka možná všechno dělala, ale třeba jeho tatínek po výplatě přišel a udělal stojku 🤷🏽‍♀️ něco za něco. Bylo u nás i to, že jsem přestala taky dělat a ejhle, manželovi se ten bordel najednou nelíbil.
Dneska už taky nadává. Kluk línej, je mu 19 a nejde mu pomoct s nákupem, tak že se tahá s tím sám, ale limonádu tu by pil 😅 nebo ráno nevstane, aby ho hodil třeba pro auto do servisu. Už pochopil a syn už taky začíná pomalu chápat 🙏

@janickaslepicka Já myslím, že on to nikdy nepochopí, a vlastně mu to tak vyhovuje. Dnes mu řeknu, že už to takhle dál nejde. Já taky chodím do práce a taky chci mít doma čisto a útulno, abych se cítila dobře. Nechci se hádat, ale už mě to štve dlouho a je to čím dál horší.

janickaslepicka
19. led 2026
@anonym_autor

@alice180 Na to by ti řekl: ‚Domácnost je vizitkou ženy.‘ Matka po mně vždycky taky uklízela

@anonym_autor ty ale bohužel nejsi její maminka a ani jeho, jsi jeho partnerka a její můžeš být dobrá kamarádka nakonec

autor
19. led 2026
@janickaslepicka

@anonym_autor ty ale bohužel nejsi její maminka a ani jeho, jsi jeho partnerka a její můžeš být dobrá kamarádka nakonec

@janickaslepicka Je to tak. A když se budou aspoň trochu podílet na pomoci v domácnosti, tak budu maximálně spokojená 😊 Mě nebaví se pořád stresovat a něco řešit.

nimomo
19. led 2026
@anonym_autor

@janickaslepicka Je to tak. A když se budou aspoň trochu podílet na pomoci v domácnosti, tak budu maximálně spokojená 😊 Mě nebaví se pořád stresovat a něco řešit.

@anonym_autor promin, ale oběma děláš služku. A fakt by me zajímalo co tě může držet a přitahovat na chlapovi, který se takhle k tobě chová

janickaslepicka
19. led 2026
@anonym_autor

@janickaslepicka Já myslím, že on to nikdy nepochopí, a vlastně mu to tak vyhovuje. Dnes mu řeknu, že už to takhle dál nejde. Já taky chodím do práce a taky chci mít doma čisto a útulno, abych se cítila dobře. Nechci se hádat, ale už mě to štve dlouho a je to čím dál horší.

@anonym_autor komu by to tak nevyhovovalo. Problém je, že píšeš, že to trvá dlouho a jestli jste nikam nepokročili.. pokud s nimi chceš zůstat, tak přestaň dělat, zapři se a vydrž, co to s ním udělá a uvidíš, ale argumentovala bych, co dělal jeho táta, když matka dělala servis a úklid. A chtěla bych vidět jeho dceru, jestli se takhle bude starat jednou o svou rodinu, když nemá ani šajn a neuklidí jednu místnost po sobě. Výchova fakt nezačíná v 18 letech nebo jak si to představuje

ina10
19. led 2026
@anonym_autor

@anonym_autor takže je to tvůj byt a oni jsou pouze spolubydlící, že?

kakba
19. led 2026

Ja to nechapu. Co te u takovyho chlapa drzi? Poslala bych ho k mamince, at se o nej postara. Klasickej chlap. Ja chodim do prace a ty mas na starosti domacnost. Kazdej den sex, aby byl milostpan spokojenej. Tohle prece neni otazka poslednich dni, takovej musel byt uz hnedka na zacatku. Nojo, ruzovy brejle, ty jsou svina.

autor
19. led 2026
@ina10

@anonym_autor takže je to tvůj byt a oni jsou pouze spolubydlící, že?

@ina10 ano

janickaslepicka
19. led 2026
@nimomo

@anonym_autor promin, ale oběma děláš služku. A fakt by me zajímalo co tě může držet a přitahovat na chlapovi, který se takhle k tobě chová

@nimomo mně teda taky přijde, že úctu k ženám nemá žádnou a to má dceru 🙈 a chce z ní vychovat akorát línou špindíru s prominutím

kakba
19. led 2026
@anonym_autor

@ina10 ano

@anonym_autor o to to mas jednodussi. Zabal je a at jdou o dum dal.

nimomo
19. led 2026
@janickaslepicka

@nimomo mně teda taky přijde, že úctu k ženám nemá žádnou a to má dceru 🙈 a chce z ní vychovat akorát línou špindíru s prominutím

@janickaslepicka ja tohle fakt nechápu, kdyby byl problém jen u té nevlastni dcery, ale tady nefunguje ani chlap

ina10
19. led 2026
@anonym_autor

@anonym_autor takže přítel nehledal partnerku, ale služku. U tebe je ještě několik benefitů - máš byt, který oni obývají, děláš služku zdarma a hlavně nesmíš mít kecy…vše jim vychází. To bych taky brala, být tím tvým partnerem. Good luck. Pokud bych byla ženskou, vykopla bych ho. (Kdo ví, proč se s matkou společné dcery rozešli-jestli měl kecy, že domácnost je vizitkou ženy a on pán tvorstva chodí do práce a tím to končí a nebude uklízet ani nic, tak ať jde pod most, kufry bych mu zabalila, aby se náhodou s výmluvami ke mně nevracel)…ale jak jsem už psala good luck.

autor
19. led 2026
@kakba

Ja to nechapu. Co te u takovyho chlapa drzi? Poslala bych ho k mamince, at se o nej postara. Klasickej chlap. Ja chodim do prace a ty mas na starosti domacnost. Kazdej den sex, aby byl milostpan spokojenej. Tohle prece neni otazka poslednich dni, takovej musel byt uz hnedka na zacatku. Nojo, ruzovy brejle, ty jsou svina.

@kakba Jak jsem psala, vím, že je to jeho chyba, ale jinak nemáme žádné problémy. Každopádně tohle budu řešit a nějak to už dopadne. Měla jsem to řešit dávno. Děkuji.

autor
19. led 2026
@ina10

@anonym_autor takže přítel nehledal partnerku, ale služku. U tebe je ještě několik benefitů - máš byt, který oni obývají, děláš služku zdarma a hlavně nesmíš mít kecy…vše jim vychází. To bych taky brala, být tím tvým partnerem. Good luck. Pokud bych byla ženskou, vykopla bych ho. (Kdo ví, proč se s matkou společné dcery rozešli-jestli měl kecy, že domácnost je vizitkou ženy a on pán tvorstva chodí do práce a tím to končí a nebude uklízet ani nic, tak ať jde pod most, kufry bych mu zabalila, aby se náhodou s výmluvami ke mně nevracel)…ale jak jsem už psala good luck.

@ina10 Jeho bývalá žena, to je kapitola sama o sobě. Ona je taky pěkná špindíra a holka ji moc nezajímá, ale to není moje věc, takže to nechci rozebírat.

nimomo
19. led 2026
@anonym_autor

@kakba Jak jsem psala, vím, že je to jeho chyba, ale jinak nemáme žádné problémy. Každopádně tohle budu řešit a nějak to už dopadne. Měla jsem to řešit dávno. Děkuji.

@anonym_autor a jaké bys ještě chtěla mit problémy aby ti došlo, ze v určitém směru jsi pro neho a jeho dceru jen sluzka?

Strana
z6