icon

Žádost o intimní fotky od puberťáka: Jak reagovat?

22. srp 2022

Ahoj, dostali jsme se doma do nepříjemné situace. Manžela si na fb přidal do přátel kluk z vesnice. Je to rodina, se kterou se nestýkáme, ale protože jsme malá vesnice, všichni tady o všech vědí. Kluk si chtěl nejdříve domluvit doučování, poté manžela požádal o intimní fotky. Manžel mu napsal, že mu nic posílat nebude a on by tohle taky dělat neměl. Tím veškerá konverzace skončila.
Ale mě teď jde o to, jestli to nějak dál řešit s rodiči. Já jako rodič bych to vědět chtěla. Kluk teď narazil na slušného člověka, který ho odpálkoval, ale co může být příště? Jen vůbec netuším jak to citlivě řešit. Jak to sdělit. Asi mamince? A bude lepší já (ikdyž s tím nemám vlastně nic společného) nebo manžel?
Nemáte někdo zkušenost? Děkuju za jakýkoliv komentář

Strana
z3
baja1122
23. srp 2022

Asi ve 14 letech jsem byla v knihovně na Facebooku, jeden spolužák mě chytl a druhý psal mým jmenem různým lidem dost nechutné věci.. Stává se to často a úplně si nedokážu představit, že by s tím někdo šel za mými rodiči 😁😁 Asi bych se prvně zeptala jeho. Jestli má 15, tak je to už dost velký kluk a určitě by mu došlo, že by se to hned rozneslo, takže je to nějaké divné. Ofotit konverzaci klidně, ale jako je zřejmé, že muž nic neposlal, kluk nic neposlal.. Takže řešení přes rodiče nechápu. 😏😏 Před čím se jako chcete chránit? Vždyť se nic nestalo.

codal
23. srp 2022

@baja1122 divné to je a proto si myslím, že není dobrý, to nechat být.. pokud to bylo, tak jak píšeš, minimálně měl chlapec pak později napsat, že to byl jen blbý žert jeho spolužáků. Je to hodně blbá zábava a rodiče by měli vědět, jak se jich děti pitomě baví, protože internet je prostě zrádnej. A pokud je za tím víc, tak je potřeba to řešit... Když budeme zavírat oči nad takovými věcmi, je možné, že pak něco podceníme.. viz. Film, který jsem už tady dvakrát zmiňovala.

michaela_2
23. srp 2022

Tak mne popravdě řečeno po přečtení hned napadlo, že se mohlo jednat o nějakou “zkoušku nebo prověření” manžela - pracuje jako jejich učitel?
Prostě mi připadá dost zvláštní, aby loudil tyhle fotky od známé osoby, když na internetu je bohužel spousta možností, kam se mohou obrátit, což v 15 letech určitě ví …
Možná chtěl zkusit, zda mu je manžel pošle, možná šlo o sázku, možná jednal na základě nějakého kolujícího drbu, těžko říct

Každopádně, s úřady bych to určitě neresila jako s první možnosti.
Nejdříve bych zašla za ním a jeho rodiči. Ideálně dohromady, aby se k tomu rovnou vyjádřil před nimi i vámi.

smisca
23. srp 2022

Mě napadá, že jestli je ten kluk tlustý, můžou ho spolužáci šikanovat a právě mu mohli sebrat telefon a poslat "ze srandy" takovou zprávu. Takže jestli je muž učitel, mohl by nejdříve ve škole zapátrat tímhle směrem...

marimanta
23. srp 2022

Hele, a když vám bylo 15 a něco se dělo.... Chtěli jste, aby to nejdříve někdo zkusil řešit s vámi, jako skoro dospělými? Nebo aby hned běžel za rodiči?

codal
23. srp 2022

@marimanta jasně že je potřeba tohle nejdřív řešit s ním, ale pravdou je, že tohle může být tak závažný, že by to rodiče měli věděti, ať se to puberťákovi líbí nebo ne..kdyby byl plnoletý, nebo kdyby mu bylo 17, je to zas něco jinýho, ale jemu je 15, sexuální život mu teprve začíná a pokud ho nikdy nikdo nepoučil o tom, jak moc může být posílání intimních fotek nebezpečné a že opravdu není vhodné o to někoho žádat, tak je to potřeba...

marimanta
23. srp 2022

@codal jo, víceméně se shodneme. Může a nemusí to být vážné. Doba je jiná, než když bylo 15 mně, přesto chci věřit, že i tohle je nakonec jen blbej nápad. A proto bych byla opatrná, aby snaha o záchranu klukovi nakonec neuškodila.

veronicka89
23. srp 2022

@codal pokud to psal opravdu on , tak neni s klukem proste neco v poradku ... Bud se mu neco deje doma nebo opravdu neni uplne ok mentalne ...

Ale treba to dela fakt proto aby lidi vydiral...

Treba chtel fotku penisu...doucovani a uz by to jelo..

Zapskly obezni kluk udela ucitelickovi ze zivota peklo...

Jsou to vsechno spekulace ...

codal
24. srp 2022

@veronicka89 jsou to spekulace, ale ať už je za tím cokoliv, je potřeba to řešit a ne nad tím zavírat oči jakože o nic nejde, že je to jen puberťák, že je to jen klukovina atd.proto si myslím, že rodiče by to vědět měli...

levandule_k
24. srp 2022

@veronicka89 No teda, ještě, že to neřeší ty. Ty tvoje komentáře jsou teda dílo, označit ho, že není mentálně ok, že je hned zapšklý, protože nemá ideální váhu....

Mě jako jedna z variant napadla, že kluk se hledá ve svojí orientaci, proto začal konverzaci s někým koho zná a není to vrstevník a chtěl vidět penis. Proto bych postupovala velmi obezřetně a jsem na vážkách, jak to řešit a nevím, co je dobré, protože jestli je to tahle varianta, tak si nemyslím, že by se to měli dozvědět rodiče takto. I když dneska jsme tolerantnější vůči homosexuálům, tak stále existují předsudky a pro rodiče bude asi těžké přijmout, že jejich dítě má takovou orientaci. Navíc ji ani mít nemusí, jenom experimentuje. Navíc je to vesnice, takže to s daným člověkem bude žít pořád, město je víc anonymní.
Jestli se mu někdo naboural na profil, je tam šikana ze strany spolužáků, touha pomstít se tvému manželovi nebo ho jenom vydírat, aby si přilepšil ke kapesnému, tak je to samozřejmě na místě řešit s rodiči...

veronicka89
24. srp 2022

@levandule_k no ono ty moje komentare takhle pusobi mozna jako vykriky...

Ale byly to vsechno spekulace

Protoze hlavni co jsem psala ze se do toho nikdo nema zatahovat a zeptat se primo toho kluka ...

To ze je obezni napsala sama autorka ..

Vim o pripadech kdy byli lide nespokojeni sami se sebou a konali proto peklo lidem okolo ...

Strana
z3