Máte okolo sebe podnikatele?

kajka61
30. kvě 2021

Dobrý den, jdu si pro radu. A třeba se najde i někdo, kdo mi pomůže. Doufám! Mám budovu (halu) velikost 900m2 v okrese Rakovník a hledám využití. V minulosti se tam lakovaly nádrže pro kladenskou firmu, kterou majitelé vytunelovali. Doufala jsem, že alespoň něco dostaneme, ale Policie řekla - zapomeňte. Řešila se tam dotační kauza s jejich tech. parkem. Vyšuměla. Jak jinak... Budova je v klidné části, dá se tam dělat ledacos. Nikdo není rušen. Prodávat nechci. Nechci sedět s rukama v klíně a na něco čekat. Na něco, co nikdy nepřijde. Zkoušela jsem inzeráty v místním tisku, ale bez šance. Ozvali se mi pouze tipaři RK a jednalo se o velmi masivní zastrašování, abych dala k prodeji. Máte někdo na ruce někoho, kdo by měl zájem tam dát jakékoliv využití, prosím? Zkoušela jsem sílu FB, ale ozvaly se RK. K podnikatelům se inzerát nedostal. Vzala jsem telefon a zkusila své kontakty. S hrůzou jsem zjistila, že 4/5 z nich už nežijí. Tudy cesta také nevede. Proto zkouším štěstí zde, protože je to pro mě asi už poslední zastávka než skončím pod mostem. Prodávat nechci, protože je to poslední místo, kde žil přítel, se kterým jsem byla těhotná. Po jeho úmrtí jsem potratila. Psychicky jsem se už zvedla a nyní bych ráda začala něco dělat. Za každou radu a pomoc budu vděčná.

amazonkajanik
30. kvě 2021

@kajka61 napadá mě ještě zkusit kontaktovat obec, zda by třeba ona sama neměla zájem, tam něco vybudovat, nebo by dali vývěsku s vaší nabídkou ...

apple_tree
30. kvě 2021

Zkus treba dat jeste na FB do podnikatelskych skupin, vim o teto:
https://www.facebook.com/groups/646057258797018

kajka61
autor
30. kvě 2021

@amazonkajanik Obec jsem zkusila, starosta je pán v důchodu, žádný záměr nemají. Pouze se ozvou, jestli bych jim mohla dát finanční dar. Což momentálně nemůžu. Tudy cesta nevede. A že by mi pomohli, to také ne. Byli na začátku řetězce.

kajka61
autor
30. kvě 2021

@apple_tree Děkuji, tu jsem zkoušela a ozvaly se mi pouze RK. Nakonec jsem po měsíci příspěvek smazala.

levandule_k
30. kvě 2021

A nedalo by se to přece jen pronajmout přes RK.

Asi tam bude hodně špíny.

katule1990
30. kvě 2021

@kajka61 Zkuste vaší místní akcní skupinu, u vás by to mohla být MAS Rakovnicko https://www.mas-rakovnicko.cz/. MASky se podílejí na rozvoji regionu, podporují subjekty (i podnikatele) různými dotacemi. A hlavně by měly mít přehled o podnikatelích v okolí a mohly by vám třeba dát na někoho tip.

kajka61
autor
30. kvě 2021

@levandule_k RK chtějí pouze prodej ( kvůli provizi). A já bych upřímně ráda něco dělala.

amazonkajanik
30. kvě 2021

@kajka61 no, tak to je docela blbé žádat dar po někom, kdo sám potřebuje uplatnit prostory a tím pádem mít zisk 😟 a realitaci, či lobbiste, to jsou kolikrát děsné hyeny. Pokud uděláte transparenty s nabídkou, tak platíte za plochu a jste víc v mínusu a výsledek, než by se dostavil?!😣
Ještě mě napadlo, pokud by se vám do toho chtělo a je to možná drobet risk, kontaktovat vietnamskou komunitu, zda by prostory nechtěli využít pro sklad, nebo prodej, podobně jako je Sappa

kajka61
autor
30. kvě 2021

@katule1990 Děkuji, zjistila jsem, že jednu z žen znám, volala jsem jí. Odpověď - to ti neřeknu, vůbec nevím. Zkus inzeráty... Aha, tak zkus najít někoho v Praze, tam odchytni někoho, kdo bude nasedat do lepšího auta. Nebo za stěrače lepších aut dávej letáčky.
Za mě letáčky za stěračem pouze naštvou. A když se nalepím na někoho, kdo půjde do auta, to je na pár facek.

kajka61
autor
30. kvě 2021

@amazonkajanik Také mě to napadlo. Ale byla jsem varována, že do téhle komunity není snadné se dostat. Zkusila jsem místní prodejce. Nejprve ženu, ta na mě koukala, že jsem se zblaznila a v dalším obchodě muž, který mi oznámil, že koupil velký areál (5000m2) a zájem mít nebude. Víc plochy nepotřebuje. Myslím, že k nim opravdu není šance se dostat. Pokud byste věděla jak, budu moc ráda za informaci.

amazonkajanik
30. kvě 2021

@kajka61 když my na severu nikoho nemáme, ale až pojedu k našim, zastavím se u bývalého souseda (vietnamec a jeden čas býval právě na rakovnicku), zda by o někom nevěděl, případně by mohl otevřít cestu. Nás přijali do své komunity právě přes něj a jeho ženu. Jen s tou domluvou to bude horší, se za ty roky pořádně nenaučil česky 😁

kajka61
autor
30. kvě 2021

@amazonkajanik Znám pana majitele místní realitky. Oslovila jsem ho kvůli hledání možného parťáka. Tloukl mi do hlavy klín, že jedině prodej. Ani pronájem nemá šanci. Nic jsme si nedomluvili, říkal, že se přijede podívat. Je to starší seriózní pán. Když mi řekl cenu, za jakou by to prodával, šla jsem do kolen. Shodou náhod jsem listovala po internetu a našla, že to nabízí k prodeji. Cena byla ovšem o 500.000 vyšší s tím, že on je přímý majitel. A je pravda, že mi nabídl odkoupení přímo na sebe. Podotýkám, že se dobře znal s mými rodiči a jeho manželka byla kolegyně mojí mamky. Jen k těm praktikám a tohle je člověk, co mě znal. PS. Miliony mi opravdu nenabízel.

amazonkajanik
30. kvě 2021

@kajka61 jo, takže k převodu ještě nedošlo, ale už nabízel za sebe k prodeji. To bych na něj podala trestní oznámení

kajka61
autor
30. kvě 2021

@amazonkajanik Děkuji moc, úplně jste mi vehnala slzy do očí. V Rakovníku jsem bohužel opravdu neuspěla. A pochybuji, že kdybych měla cestu do Sapy, že bych uspěla. Myslím, že to opravdu uzavřená komunita bude.

katule1990
30. kvě 2021

@kajka61 To mě mrzí. Je to jako všude o lidech. Zkusila bych klidně i sousední MASku/MASky, můžou být ochotnější a případný zájemce by to neměl tak daleko. Jinak letáčky za stěrač podle mě taky akorát tak naštvou.

kajka61
autor
30. kvě 2021

@amazonkajanik Byla jsem překvapená, volala jsem mu a říkala jsem, že jsem našla na internetu inzerát o prodeji. A on, že došlo k chybě. O ceně jsem se nezmiňovala. Ale pokud tohle udělá známý, co udělají neznámí?
Jeden pán prodával dům přes RK. Dostal 2,8 mil., ale prodej byl za 5,1. Ty praktiky asi budou v některých podobné.

kajka61
autor
30. kvě 2021

@katule1990 Ano, taky si to o letáčcích myslím. Ona ochotná byla, řekla, že neví. Ale zkusila by Prahu, tam je nejvíc podnikatelů. Metody jsem už psala...

amazonkajanik
30. kvě 2021

@kajka61 slzy si nechte na to, zda se zadaří 😉
Ale je pravda, že je problém se k nim dostat. Nebýt sousedy a nehlídat jim tehda 9měsíčního syna , tak by nás asi taky jen tak nepřijali. Ale hodně jsme si vzájemně pomáhali. V Sappe před mým chlapem utíkali a zavírali, páč si mysleli, že je od celníků. Modrá bunda, vlčák u nohy 😂při další návštěvě už lepší...

kajka61
autor
30. kvě 2021

@amazonkajanik Můžu se zeptat jen informativně, kdy plánujete návštěvu? Souhlasím, že jsou hodně odtažití a jen tak se k nim nikdo nedostane.

orisek56
30. kvě 2021

Na kecy typu jen prodej se vykašli, všichni ví že to je jen blbost a manipulace. My hledáme zoufale jiné bydlení a ty praktiky rrealitaku zminovat nebudu, to by bylo na odstřel nebo přes držku, spíš na zákaz činnosti všech realitek. Proto už nechceme mít s realitama nic společného. Koukala jsem do mapy, nejsi daleko od Prahy, dokonce i někdo z Ústí nebo Plzně by se mohl chytnout. Já bych spíše obepsala velké firmy a fabriky, prostě bych jim různé posílala dopisy doporucene, nebo i mailem zda nemají zájem o pronájem, musela by jsi asi dát rozumnou cenu i vzhledem ke stavu haly atd, to nikdo nevíme. Ale chce to spíše větší společnosti.

kajka61
autor
30. kvě 2021

@orisek56 Pro mě by bylo ideální, kdyby tam něco chtěli dělat. Snažila jsem se i psát maily ( včetně těm, o kterých se tady hovoří jako o filantropech s prosbou o radu/pomoc). Do dnešního dne mi ani neodpověděli. U nás jsem vypozorovala chování dvou RK, jedno se týkalo mě. Zkusila jsem i inzeráty. Navíc koho smetl covid a nemůže si dovolit platit nájem (nebo nechce), tady by byla možnost spojit síly. Ale nikdy se mé inzeráty nedostali ke správné skupině. Něco dělám blbě, blbě určitě i cílím. Nevím, jak to všude nasypat, aby to mělo nějaký úspěch.

amazonkajanik
30. kvě 2021

@kajka61 vidím to tak za 14dní, budeme dělat nákup na asia kuchyni a v tom je ten náš známý machr,resp jeho švagr, ale on ví co a jak a má suroviny. Pošlete mi do sz na sebe kontakt, kdyby byl nakloněn k tomu to řešit,ju

kajka61
autor
30. kvě 2021

@amazonkajanik Poslala jsem zprávu. Děkuji Vám moc.

holmesova
30. kvě 2021

A co zkusit v Praze nějaké místo, kam chodí podnikatelé? Sice nevím, kde to je, ale třeba by někdo zdejší věděl.

kajka61
autor
30. kvě 2021

@holmesova Děkuji, bohužel nevím, kam chodí.

whoknows
1. čer 2021

Mohu se zeptat ve které části Rakovnicka se budova nachází?

budouci_maminka
7. čer 2021

No víš tohle je těžký. Protoze proč by měl podnikatel investovat do budovy a vybudovat si tam zázemí která není jeho když může si něco sam koupit a postavit a nemít zadne omezeni od vlastníka. Zároveň tvoje pozice je velmi těžká bez kontaktu a bez financí. Potřebovala by jsi bud super nápad co s tím prostorem a pak shanet investora ale když nemáš ani napad tak opravdu jen prodej nebo pronájem...
V jakém stavu je ta budova?

whoknows
9. čer 2021

@kajka61 Kde přesně se zmíněný objekt nachází?