icon

Horkovzdušná fritéza Silvercrest z Lidlu. Jak z toho chutná jídlo?

10. dub 2026

Čau maminy, fakt je ta fritéza z Lidlu tak dobrý pomocník, nebo je to jen další krám, co zabírá místo na lince? Chutnají z toho ty hranolky a řízky aspoň trochu jako smažené, nebo je to spíš jako pečené z trouby? Manžel miluje smažené, tak mu chci trochu odlehčit jídelníček, ale bojím se, že mi to omlátí o hlavu, když to nebude ono.

kosi_cek
10. dub 2026

My máme tu xxl z Lidlu a používáme ji dost, ale ne na vše, vlastně jsme si ji koupili k Vánocům shodou okolností v době, kdy vystřelila cena oleje vzhůru, tak byla i větší motivace nepoužívat klasické smažení, vyhnout se mu (litr oleje v akci přes 50 kč), ale neujalo se to plně, ale to zároveň neznamená, že nejsou pokrmy, na které jsem si zvykla tu fritézu používat výhradně a že by nám jen stála a zabírala místo, to se nestalo, dobře se obsluhuje i dětem a mohou si připravit i jen jídlo pro sebe, syn si ji tak oblíbil, že když se osamostatnil, pořizovala se do základní výbavy kuchyně 😉, pro 1-2 odoby se to asi vyplatí nejvíc, my máme i horkovzdušnou troubu a tu též využívám. Fritéza dobře slouží dobře i k ohřevu jednotlivých porcí, protože je to třeba lepší než z mikrovlnky (samozřejmě opět jak co), ale mohu napsat, že třeba na domácí obalované řízky, obalovaný sýr, obalovaný květák a td. se fritéza neujala, pokud jsou to ale předsmažené polotovary, tak si nikdo nestěžuje, hranolky tam taky děláme raději, jak kupované, tak domácí, dělám tam i čevabčiči a pod. a akorát se mi tam vejdou 4 stehýnka a křidýlka, tak to mám taky chutný oběd za chvilku…

magola
10. dub 2026

My ji máme na chatě kvůli úspoře místa, ale děláme v ní skoro všechno, co bychom dělali v troubě, takže za mě je to super.

anonym_598d88
10. dub 2026

Tak logicky z horkovzdušné fritézy nemůžeš očekávat hranolky a řízky jako z friťáku, je to prostě jako malá horkovzdušná trouba. Značku mám jinou, protože se spotřebiči Lidlu nemám dobrou zkušenost, a dělám v tom vše, co dělám v troubě, jen v menších porcích. Mám ji dva roky a jede každý týden.

sistersss
10. dub 2026

Já v ní dělám skoro vše, ale víceméně jen pro max. 2 osoby. Záleží na velikosti. Teď bych už pořídila opravdu velikou, ať v ní uvařím pro celou rodinu. Dělám v tom maso, pizzu, muffiny, hranolky, opečené brambory atd.