Pomůže mobilní klimatizace Klarstein v paneláku?
Bydlíme v paneláku v posledním patře a v létě máme doma i večer klidně 29 stupňů. Klasickou klimatizaci nám SVJ nepovolí, tak koukám na mobilní klimatizaci Klarstein.
Jen nevím, jestli to v bytě opravdu pomůže, nebo jestli jen hučí a žere elektřinu. Máme malé dítě, takže ji nechci pouštět celou noc.
Máte ji někdo doma v paneláku?
Klarstein značku přímo nevím, ale chlap impulzivně koupil v týdnu, neb už v paneláku chcípeme, nemůžeme spát.. a nevím no, za 12tis bych čekala větší efekt - obývák - místnost 25m2 to vychladí perfektně, ihned prakticky, funguje, jenže je to dost velký, do malé ložnice to sotva vmáčkneme (oddělat všechny kvítka z parapetu, posunout noční stolek), hlučný jako vysavač, takže dost. A jak je panel rozpálený je do hodiny, dvou zase horko.
@lv Děkuju, tohle jsem právě potřebovala slyšet. Já od toho asi čekám zázrak, ale bojím se přesně toho hluku a toho, že to večer vypneme a za chvíli bude zase vedro. Máme taky menší ložnici, takže to místo je další věc, kterou řeším.
a proč vám ji nedovolí SVJ? Bude umístěna ve společných částech domu?
@zvalentova Myslela jsem klasickou klimatizaci s venkovní jednotkou na fasádě. To nám právě nepovolili. U té mobilní jsem si říkala, že by to snad problém být neměl, když by šla jen hadice do okna, ale radši si to ještě ověřím.
@zvalentova Myslela jsem klasickou klimatizaci s venkovní jednotkou na fasádě. To nám právě nepovolili. U té mobilní jsem si říkala, že by to snad problém být neměl, když by šla jen hadice do okna, ale radši si to ještě ověřím.
@anonym_autor na fasádě asi ano, ale pokud máte balkon, stačilo by oznámení SVJ, pokud ve stanovách není omezení.
Mobilni v panelaku klidne muzes mit. Neni se treba nikoho dovolovat. My mame v panelaku dve,protoze ten vykon je proste mensi. Mame v obyvaku a u deti v pokojicku. Bez ni bychom chcipli.
A na střechu by vám to nepovolili? My máme výkonnou mobilní klimatizaci v ložnici, fouká rovně i do pokojíku a ventilátorem si chladný vzduch ženeme i do obyváku. V kuchyni, kde už to není jak udělat, je peklo, v obyváku a pokojíku je příjemně, v ložnici chladno a výhodou je, že je vychazená i postel. Do dneška to šlo, ale už teď vidím, že se vzduch nehne a je venku horko, takže noc bude náročná. Určitě je to lepší, než bez, nebo jenom s ventilátorem.

Klarstein značku přímo nevím, ale chlap impulzivně koupil v týdnu, neb už v paneláku chcípeme, nemůžeme spát.. a nevím no, za 12tis bych čekala větší efekt - obývák - místnost 25m2 to vychladí perfektně, ihned prakticky, funguje, jenže je to dost velký, do malé ložnice to sotva vmáčkneme (oddělat všechny kvítka z parapetu, posunout noční stolek), hlučný jako vysavač, takže dost. A jak je panel rozpálený je do hodiny, dvou zase horko.