icon

Pomůže mobilní klimatizace Klarstein v paneláku?

27. čer 2026

Bydlíme v paneláku v posledním patře a v létě máme doma i večer klidně 29 stupňů. Klasickou klimatizaci nám SVJ nepovolí, tak koukám na mobilní klimatizaci Klarstein.
Jen nevím, jestli to v bytě opravdu pomůže, nebo jestli jen hučí a žere elektřinu. Máme malé dítě, takže ji nechci pouštět celou noc.
Máte ji někdo doma v paneláku?

lv
27. čer 2026

Klarstein značku přímo nevím, ale chlap impulzivně koupil v týdnu, neb už v paneláku chcípeme, nemůžeme spát.. a nevím no, za 12tis bych čekala větší efekt - obývák - místnost 25m2 to vychladí perfektně, ihned prakticky, funguje, jenže je to dost velký, do malé ložnice to sotva vmáčkneme (oddělat všechny kvítka z parapetu, posunout noční stolek), hlučný jako vysavač, takže dost. A jak je panel rozpálený je do hodiny, dvou zase horko.

zvalentova
27. čer 2026

a proč vám ji nedovolí SVJ? Bude umístěna ve společných částech domu?

autor
27. čer 2026
@lv

Klarstein značku přímo nevím, ale chlap impulzivně koupil v týdnu, neb už v paneláku chcípeme, nemůžeme spát.. a nevím no, za 12tis bych čekala větší efekt - obývák - místnost 25m2 to vychladí perfektně, ihned prakticky, funguje, jenže je to dost velký, do malé ložnice to sotva vmáčkneme (oddělat všechny kvítka z parapetu, posunout noční stolek), hlučný jako vysavač, takže dost. A jak je panel rozpálený je do hodiny, dvou zase horko.

@lv Děkuju, tohle jsem právě potřebovala slyšet. Já od toho asi čekám zázrak, ale bojím se přesně toho hluku a toho, že to večer vypneme a za chvíli bude zase vedro. Máme taky menší ložnici, takže to místo je další věc, kterou řeším.

autor
27. čer 2026
@zvalentova

a proč vám ji nedovolí SVJ? Bude umístěna ve společných částech domu?

@zvalentova Myslela jsem klasickou klimatizaci s venkovní jednotkou na fasádě. To nám právě nepovolili. U té mobilní jsem si říkala, že by to snad problém být neměl, když by šla jen hadice do okna, ale radši si to ještě ověřím.

zvalentova
27. čer 2026
@anonym_autor

@zvalentova Myslela jsem klasickou klimatizaci s venkovní jednotkou na fasádě. To nám právě nepovolili. U té mobilní jsem si říkala, že by to snad problém být neměl, když by šla jen hadice do okna, ale radši si to ještě ověřím.

@anonym_autor na fasádě asi ano, ale pokud máte balkon, stačilo by oznámení SVJ, pokud ve stanovách není omezení.

kristyn86
27. čer 2026

Mobilni v panelaku klidne muzes mit. Neni se treba nikoho dovolovat. My mame v panelaku dve,protoze ten vykon je proste mensi. Mame v obyvaku a u deti v pokojicku. Bez ni bychom chcipli.

eva118
27. čer 2026

A na střechu by vám to nepovolili? My máme výkonnou mobilní klimatizaci v ložnici, fouká rovně i do pokojíku a ventilátorem si chladný vzduch ženeme i do obyváku. V kuchyni, kde už to není jak udělat, je peklo, v obyváku a pokojíku je příjemně, v ložnici chladno a výhodou je, že je vychazená i postel. Do dneška to šlo, ale už teď vidím, že se vzduch nehne a je venku horko, takže noc bude náročná. Určitě je to lepší, než bez, nebo jenom s ventilátorem.

te_reza
28. čer 2026

Bydlíme taky úplně nahoře a soucítím. Teď dva dny celou noc větrám, ráno před 6 než se začne opírat slunce všechno zavřu a na okna navesim mokrá prostěradla a zatáhnu. Klima to není,ale teplotu to fous udrží. Nám teď svítí jenom dopoledne (obývák, kuchyň).

moudivlacek
28. čer 2026
@anonym_autor

@lv Děkuju, tohle jsem právě potřebovala slyšet. Já od toho asi čekám zázrak, ale bojím se přesně toho hluku a toho, že to večer vypneme a za chvíli bude zase vedro. Máme taky menší ložnici, takže to místo je další věc, kterou řeším.

@anonym_autor Spát se u toho opravdu nedá, vychladí, ale do rána to samo o něco stoupne, chce to pak ráno hned, ještě než se vše znovu rozpálí, zapnout, byť má uvedené nějaké metry čtvereční vychladí jen vždy tu místnost, kde je.

blankaskubickem
29. čer 2026

@anonym_autor Máme mobilní DeLonghi, a je super, zatím jsme neřešili žádná dvířka, spešl okno, prostě hadici jsme vystrčili otevřeným oknem a to pootevřené okno ucpali závěsama, dekama , plyšákama 😂 aby dovnitř šlo co nejméně vedra. A můžu říct, že to byl opravdu kup roku, bez ní bychom chcípli. Ano, hučí to, ale teď jak bylo včera venku 50 stupňů, tak barák rozpálený, opravdu jsem za ní vděčná.