icon

Bezlaktózové cukroví bez másla. Máte recepty?

23. lis 2025

Hezký den, nemáte někdo recept na bezlaktozove cukroví? Bez použití bezlaktozoveho másla.

miryp
23. lis 2025

Takže ve skutečnosti tě zajímá recept na bezmléčné cukroví, nikoliv bezlaktózové? Tak v tom nehledej vědu, použij recepty, které máš ověřené a místo toho tam dej rostlinný tuk, který najdeš v každém supermarketu (Hera classic, Rama kostka, pokud se ještě dělá, Stella extra, Alsan, atd.). Já osobně ho kombinuji ještě s doma vyškvařeným sádlem, abych se dostala na tučnost másla.

malytlustyhroch
23. lis 2025

@anonym_autor dej tam heru (zkontroluj slozeni, obcas ho mneni na mlecne a zas zpet na bezmlecne) nebo alsan. To tak zhruba funguje jako maslo a nemusis prepocitavat. Nekdo sem kdysi daval prepocet, kdyz chce clovek pouzit treba stoprocentni tuk, mozna se mi ho podari najit.

dashyyy
24. lis 2025

Používáme místo másla Stellu nebo Heru, sádlo.. vůbec s tím není problém, nic nepřepočítávám

malytlustyhroch
24. lis 2025

Prepocet pro stoprocentni tuk uz jsem nedohledala. Ale jeste poradim, ze kdybys potrebovala cokoladu na polevu, tak Lidl cokolada na vareni horka byva celkem spolehlive bezmlecna.
Pak Heidy vysokoprocentni byva taky bez mleka, Lidt jen nektere a jen ty hodne horke. A tedka nove i-choc ma skvele cokolady, asi nejlepsi bila na trhu, ale jeste jsem je nezkousela rozpoustet. Dr.Oetker a Mark a spencer maji marcipan bez mleka. A drogerie dmko ma nejake hotove veganske cukrovi.

miryp
24. lis 2025
@malytlustyhroch

Prepocet pro stoprocentni tuk uz jsem nedohledala. Ale jeste poradim, ze kdybys potrebovala cokoladu na polevu, tak Lidl cokolada na vareni horka byva celkem spolehlive bezmlecna.
Pak Heidy vysokoprocentni byva taky bez mleka, Lidt jen nektere a jen ty hodne horke. A tedka nove i-choc ma skvele cokolady, asi nejlepsi bila na trhu, ale jeste jsem je nezkousela rozpoustet. Dr.Oetker a Mark a spencer maji marcipan bez mleka. A drogerie dmko ma nejake hotove veganske cukrovi.

@malytlustyhroch i-choc na polevu docela bída, a to jsem to ředila kakaovým máslem. Lepší jsou na polevu bílé a růžové choco drops od Goodie.

malytlustyhroch
24. lis 2025
@miryp

@malytlustyhroch i-choc na polevu docela bída, a to jsem to ředila kakaovým máslem. Lepší jsou na polevu bílé a růžové choco drops od Goodie.

@miryp super, diky moc. Tak ja si usetrim nervy. A urcite nekdy zkusim ty Goodie. Jednom jsem zkousela rozpoustet Blonde vegan od Frankonia... 😱 nedopadlo to 😅 Na tu ichoc jsem prave sbirala odvahu.

sticker
malytlustyhroch
24. lis 2025
@miryp

@miryp jeste bych se teptala: chutnaji ty goodie jako cokolada? Aspon jako nekvalitni cokolada? Potrebuju totiz z neceho vyrobit "kindervajicko" s tou bilou vrstvou 🤠

miryp
24. lis 2025

@malytlustyhroch i-choc je strašně háklivá na teplotu a sežere to hodně tuku a stejně se občas zdrcne, ty pecky bývají obecně lepší na to rozpouštění. Bílé pecky už jsem dlouho nekupovala, ale mají dorazit tento týden, tak ti pak můžu napsat, jak aktuálně chutnají, třeba právě v porovnání s i-choc a rovnou ti můžu dát echo, jak se aktuálně rozpouštějí, neb je chci použít do krému.

krisstina93
24. lis 2025

Používám proste rostlinné náhrady, např heru. Akorat teda cukroví za studena je z toho hnusne, ale na linecké, perníčky, rohlíčky apod v pohode.

miryp
27. lis 2025
@malytlustyhroch

@miryp jeste bych se teptala: chutnaji ty goodie jako cokolada? Aspon jako nekvalitni cokolada? Potrebuju totiz z neceho vyrobit "kindervajicko" s tou bilou vrstvou 🤠

@malytlustyhroch ahoj, tak už mám ty pecky doma. Ta bílá má hodně intenzivní chuť po kakaovém máslu, takže za mě na kinder vejce ideální. Děti tomu daly palec nahoru 😉 Jo a rozpuštěné jsem to měla pod 2 min bez hrudek.

malytlustyhroch
27. lis 2025
@miryp

@malytlustyhroch ahoj, tak už mám ty pecky doma. Ta bílá má hodně intenzivní chuť po kakaovém máslu, takže za mě na kinder vejce ideální. Děti tomu daly palec nahoru 😉 Jo a rozpuštěné jsem to měla pod 2 min bez hrudek.

@miryp Nadhera, tak ja je jdu obednat ❤️ Diky moc, ze sis na me vzpomnela.