• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Bramboráky z trouby. Jak dlouho se pečou?

27. května 2012 
ahojky, chtěla bych se zeptat (hlavně slovenských koníkařek), jak dlouho a na kolik stupňů se pečou klasické bramboráky v troubě :wink:
5. dub 2008 v 10:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
prave ich teraz peciem :grinning: :grinning: :grinning: Ja ich peciem asi tak hodinku, po pol hodinke premiesam a peciem ich na plny vykon :wink:
5. dub 2008 v 10:51  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
autor
junovka děkuju, a ještě jeden dotaz, jak se to může promíchat :sweat_smile: to není už krapet upečené?
5. dub 2008 v 10:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj holky brámboráky z trouby?!? a nebyl by receptík? děkuji bramboráky totiž miluju :slight_smile:
5. dub 2008 v 10:53  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja ich pecem na 190-195 stupnov, cca 35 minut :wink:
5. dub 2008 v 10:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
berusko tak jde o klasický recept, akorá je zdlouhavě nemusíš smažit, ale celé těsto prostě vyleješ na pekáč a pečeš :wink:
5. dub 2008 v 10:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
beruska, ja ich posypem rascou,alebo korenim na americke zemiaky, posolim a namaslim, to pouzijem aj polku masla, cim viac ho dam tym su stavnatejsie :wink:
5. dub 2008 v 10:56  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
lilyk a co je to rasco :sweat_smile: :grinning:
5. dub 2008 v 10:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
aha, tak sorry baby :sweat_smile: ja nehovorim o teste,to je "cesto" ze? dufam :sweat_smile:,ja som myslela obycajne zemiacky ktore pokrajam a hodim na pekac :wink:
5. dub 2008 v 10:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
lilyk a jak vysoké je to těsto, když se vyleje na pekáč?
5. dub 2008 v 10:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
niesom si ista ale nieje to kmin? :sweat_smile: boze a to som pozeravala kedysi len Novu :grinning:
5. dub 2008 v 10:59  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
lilyk no my myslíme klasické bramborové těsto :slight_smile:
5. dub 2008 v 10:59  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
je to možný že je to kmín :grinning: ten se tam taky dává :wink: :grinning:
5. dub 2008 v 10:59  • Odpověz  •  To se mi líbí
jj rasca je kmín :grinning:

takže klasické těsto narvu do pekáče a peču a pak ho rozkrájím jo? ty jo tak to zkusím u pečení byl vždycky umřela :grinning:
5. dub 2008 v 11:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
.... technický dotaz vymazáváte plech olejem nebo to hodíte třeba na pečící papír? :stuck_out_tongue_closed_eyes: :grinning:
5. dub 2008 v 11:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
berusko, přesně tak, a pekáč bych vymazala raději olejem :wink:
5. dub 2008 v 11:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja zas davam papier na pecenie uplne vsade, aj na kolace, proste vsade a som z toho v uzase a hlavne moj manzel :grinning: ( ktory ho potom chudak musel cistit).
5. dub 2008 v 11:13  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Paráda, holky, to jsem ještě nezkoušela. Dělám tak jen cuketovou jakoby nádivku.
Ještě teda ten nezodpovězený dotaz - jak vysoko max. má to těsto v pekáči být??? A vážně to uprostřed pečení promíchávat - Junovka???
5. dub 2008 v 11:16  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
vanusak ja si myslim ze Junovka mala na mysli take zemiaky ako ja, zato napisala ze pomiesat :wink: ale na 100% to vie len ona :wink:
5. dub 2008 v 11:17  • Odpověz  •  To se mi líbí
tak je hned zítra prubnu už se těším, že nebudu muset smažit a hodím je na papír a bude díky za tip :slight_smile:
5. dub 2008 v 11:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojik holky teda to je napad testo do trouby ty brdoooo :grinning: :grinning:
5. dub 2008 v 11:20  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
autor
já myslím, že by to těsto mělo být vysoké max 0,5 cm a rozhodně nemíchat... Junovka asi opravdu myslela zapečené brambory :sweat_smile:
5. dub 2008 v 11:22  • Odpověz  •  To se mi líbí
baby? bramboraky su zemiakove placky? alebo inak povedane harule?
hehe mame tu jazykovu barieru :grinning:
5. dub 2008 ve 12:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
jo to budou asi zemiakove placky :grinning: :grinning: :grinning:
5. dub 2008 ve 12:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
jj bramborák je zemiaková placka :grinning: Holky si to popletly s pramborama připravovanýma v troubě, na ty se dává kmín-rasca, taky moc dobrý, lepší než jen vařený ve vodě :wink:
Ale ten nápad upéct bramboráky v roubě je fak super :dizzy_face:
5. dub 2008 ve 12:34  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
takze to normalne spravim cesto na placky (bramboraky), rozotriem to na vymasteny plech a supnem do truby? a teda na kolkatke to mam piect? podla mna tak 200 by mohlo byt. nie?
5. dub 2008 ve 14:20  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja sa vam vsetkym ospravedlnujem, prisla som k netu teraz, ale tak ako lylik napisala, ja som naozaj tiez mala na mysli pecene zemiaky v rure :sweat_smile: :pensive: este raz sorry :pensive: Inak, dobre vediet, ze aj nieco take sa da papat.Ozem.ceste som pocula a viem, ze sa z toho pecu zem.plcky, ale ze aj v rure sa to da, tak to som nevedela :pensive: .Zase som sa nieco nove naucila :wink:
5. dub 2008 ve 21:20  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
baby - zemiakové placky v rúre? Nie je to divné? Nemyslela to cherub zemiakovú babu? - alebo sa to asi volá aj haruľa - (ako kde) ??
5. dub 2008 ve 22:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
aj ja robievam zemiakovu babu, harulu, alebo neviem ako to este chcete volat :wink: v rure (trube). Urobim cesto ako na zemiakove placky, vylejem do vymasteneho pekaca max. do 1 cm vysky a peciem pri 180 st. hodinu. Resp. peciem, kym nechyti peknu farbu, potom skusim sparadlom ci neplepi, ak nelepi, hotovo. A super pochutka je, ak na to date este bryndzu, tak lyzickou miestami. Ona sa pekne roztecie a to je potom suuuuuuuper pochuuutka. mnam.
5. dub 2008 ve 22:13  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
zeny necitala som celu diskusiu .. moja babka to robi .. joooj hned by som si to dala .. a ona este primiesa do teho zemiakoveho cesta nakrajane udene, alebo klobasku .. no mnaaaaaaaaaam :stuck_out_tongue_closed_eyes:
5. dub 2008 ve 22:16  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
autor
holky tož já nevím :grinning: co je to zemáková baba nebo harula? :confused: :grinning: :grinning: :grinning:

Manžel mi říkal, že bramboráky v troubě - zemiakove placky jsou slovenskou národní pochoutkou :grinning: jenže nevíme na kolik a jak dlouho péct, tak proto jsem založila nové téma. Ale vidím, že se asi nedomluvíme :grinning: :grinning: :grinning:
5. dub 2008 ve 22:20  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek