Recepty
cherub
5. dub 2008

Bramboráky z trouby. Jak dlouho se pečou?

Ahojky, chtěla bych se zeptat (hlavně slovenských koníkařek), jak dlouho a na kolik stupňů se pečou klasické bramboráky v troubě 😉
junovka
5. dub 2008
prave ich teraz peciem 😃 😃 😃 Ja ich peciem asi tak hodinku, po pol hodinke premiesam a peciem ich na plny vykon 😉
cherubautor
5. dub 2008
junovka děkuju, a ještě jeden dotaz, jak se to může promíchat :-N to není už krapet upečené?
beruskaveruska
5. dub 2008
ahoj holky brámboráky z trouby?!? a nebyl by receptík? děkuji bramboráky totiž miluju 🙂
lilyk
5. dub 2008
ja ich pecem na 190-195 stupnov, cca 35 minut 😉
cherubautor
5. dub 2008
berusko tak jde o klasický recept, akorá je zdlouhavě nemusíš smažit, ale celé těsto prostě vyleješ na pekáč a pečeš 😉
lilyk
5. dub 2008
beruska, ja ich posypem rascou,alebo korenim na americke zemiaky, posolim a namaslim, to pouzijem aj polku masla, cim viac ho dam tym su stavnatejsie 😉
cherubautor
5. dub 2008
lilyk a co je to rasco :-N 😃
lilyk
5. dub 2008
aha, tak sorry baby :-N ja nehovorim o teste,to je "cesto" ze? dufam :-N,ja som myslela obycajne zemiacky ktore pokrajam a hodim na pekac 😉
cherubautor
5. dub 2008
lilyk a jak vysoké je to těsto, když se vyleje na pekáč?
lilyk
5. dub 2008
niesom si ista ale nieje to kmin? :-N boze a to som pozeravala kedysi len Novu 😃
cherubautor
5. dub 2008
lilyk no my myslíme klasické bramborové těsto 🙂
cherubautor
5. dub 2008
je to možný že je to kmín 😃 ten se tam taky dává 😉 😃
beruskaveruska
5. dub 2008
jj rasca je kmín 😃

takže klasické těsto narvu do pekáče a peču a pak ho rozkrájím jo? ty jo tak to zkusím u pečení byl vždycky umřela 😃
beruskaveruska
5. dub 2008
.... technický dotaz vymazáváte plech olejem nebo to hodíte třeba na pečící papír? :-p 😃
cherubautor
5. dub 2008
berusko, přesně tak, a pekáč bych vymazala raději olejem 😉
lilyk
5. dub 2008
ja zas davam papier na pecenie uplne vsade, aj na kolace, proste vsade a som z toho v uzase a hlavne moj manzel 😃 ( ktory ho potom chudak musel cistit).
vanusak
5. dub 2008
Paráda, holky, to jsem ještě nezkoušela. Dělám tak jen cuketovou jakoby nádivku.
Ještě teda ten nezodpovězený dotaz - jak vysoko max. má to těsto v pekáči být??? A vážně to uprostřed pečení promíchávat - Junovka???
lilyk
5. dub 2008
vanusak ja si myslim ze Junovka mala na mysli take zemiaky ako ja, zato napisala ze pomiesat 😉 ale na 100% to vie len ona 😉
beruskaveruska
5. dub 2008
tak je hned zítra prubnu už se těším, že nebudu muset smažit a hodím je na papír a bude díky za tip 🙂
andrysek2
5. dub 2008
ahojik holky teda to je napad testo do trouby ty brdoooo 😃 😃
cherubautor
5. dub 2008
já myslím, že by to těsto mělo být vysoké max 0,5 cm a rozhodně nemíchat... Junovka asi opravdu myslela zapečené brambory :-N
lusil2005
5. dub 2008
baby? bramboraky su zemiakove placky? alebo inak povedane harule?
hehe mame tu jazykovu barieru 😃
cherubautor
5. dub 2008
jo to budou asi zemiakove placky 😃 😃 😃
navi
5. dub 2008
jj bramborák je zemiaková placka 😃 Holky si to popletly s pramborama připravovanýma v troubě, na ty se dává kmín-rasca, taky moc dobrý, lepší než jen vařený ve vodě 😉
Ale ten nápad upéct bramboráky v roubě je fak super x-)
lusil2005
5. dub 2008
takze to normalne spravim cesto na placky (bramboraky), rozotriem to na vymasteny plech a supnem do truby? a teda na kolkatke to mam piect? podla mna tak 200 by mohlo byt. nie?
junovka
5. dub 2008
ja sa vam vsetkym ospravedlnujem, prisla som k netu teraz, ale tak ako lylik napisala, ja som naozaj tiez mala na mysli pecene zemiaky v rure :-N |-| este raz sorry |-| Inak, dobre vediet, ze aj nieco take sa da papat.Ozem.ceste som pocula a viem, ze sa z toho pecu zem.plcky, ale ze aj v rure sa to da, tak to som nevedela |-| .Zase som sa nieco nove naucila 😉
alami
5. dub 2008
baby - zemiakové placky v rúre? Nie je to divné? Nemyslela to cherub zemiakovú babu? - alebo sa to asi volá aj haruľa - (ako kde) ??
janina77
5. dub 2008
aj ja robievam zemiakovu babu, harulu, alebo neviem ako to este chcete volat 😉 v rure (trube). Urobim cesto ako na zemiakove placky, vylejem do vymasteneho pekaca max. do 1 cm vysky a peciem pri 180 st. hodinu. Resp. peciem, kym nechyti peknu farbu, potom skusim sparadlom ci neplepi, ak nelepi, hotovo. A super pochutka je, ak na to date este bryndzu, tak lyzickou miestami. Ona sa pekne roztecie a to je potom suuuuuuuper pochuuutka. mnam.
curly1983
5. dub 2008
zeny necitala som celu diskusiu .. moja babka to robi .. joooj hned by som si to dala .. a ona este primiesa do teho zemiakoveho cesta nakrajane udene, alebo klobasku .. no mnaaaaaaaaaam :-p
cherubautor
5. dub 2008
holky tož já nevím 😃 co je to zemáková baba nebo harula? =-) 😃 😃 😃

Manžel mi říkal, že bramboráky v troubě - zemiakove placky jsou slovenskou národní pochoutkou 😃 jenže nevíme na kolik a jak dlouho péct, tak proto jsem založila nové téma. Ale vidím, že se asi nedomluvíme 😃 😃 😃

Začni psát odpověď...

Odešli