icon

Buchta na cesty, poradíte recept?

avatar
hojda
6. črc 2016

Ahoj maminky,
poradítě nějaký recept na buchtu, která vydrží delší dobu. Chci vzít něco na dovolenou. Něco rychlého a dobrého.

díky

avatar
dendy88
6. črc 2016

myslim ze tohle by mohlo mit vydrz https://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-...

avatar
veraga
6. črc 2016

@dendy88 Ten jsem pekla v sobotu ráno a teprv včera se dojedl. Nikdo se nepo... 🙂

avatar
dendy88
6. črc 2016

@veraga 🙂 ja ho obcas vozim na chalupu takze vydrzi max 2 dny, ale myslim ze vydrzet by to melo

avatar
soyevita
6. črc 2016

@hojda Jakakoliv "suchá" buchta vydrží pár dní.U nas teda nikdy,ale krome perniku,je u nas oblibena z margotky,babovku klidné leju na plech,aby toho bylo víc.

avatar
fifina86
6. črc 2016

Peču různé babovky,perník,stolu/vanocku.

avatar
luj89
6. črc 2016

A co třeba domácí sušenky ;)? Nebo prostě jakýkoliv piškotový těsto bez ovoce.

avatar
medved09
6. črc 2016

já dělám dětem (i nám) perníčky, linecké s marmeládou i bez (synové nemají rádi lepené). To vydrží, tedy u nás ne, neb krabice je během pár dní pryč... 🙂 😀 😕 😵

avatar
aquila
6. črc 2016

Peču jakoukoliv buchtu na plech, skořicové šneky nebo super jsou muffiny. My máme nejoblíbenější s jogurtem a nastrouhaným jablkem, vydrží dlouho vláčné.

avatar
therenka
6. črc 2016

@aquila můžu poprosit o recept na ty mufiny s jogurtem a jablky? To zní moc lákavě. Díky

avatar
kvakuska
6. črc 2016

Já peču na cesty tvarohovou štˇolu. Je rychlá a výborná. Výhodou je, že ji nemusím péct na poslední chvíli před odjezdem, čím dřív před cestou ji upeču a uložím, tím je potom lepší, uleženější. No a pokud ji náhodou zapomenu doma, tak se nic neděje, po návratu příjde vhod 😎

avatar
aquila
6. črc 2016

@therenka
70g jogurtu, 110g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce, 70ml oleje, 1 střední jablko nastrouhané nahrubo, 1 lžička skořice, 70g cukru, hrst strouhané čokolády.
Vejce vyšlehat s cukrem, přidat olej a jogurt. Potom mouku s práškem do pečiva, skořici, nastrouhané jablko a čokoládu. Péct na 180°C asi 15-20min.

avatar
luj89
7. črc 2016

@aquila Jen bych byla opatrná s tím jogurtem a jablky, aby to v teple brzo nesplesnivělo...

avatar
editah222
8. črc 2016

Dlouho vydrží i kefirova buchta. Ale pokud chci něco treba na týden tak pecu pernicky nebo linecke kolečka.

avatar
dudysek
8. črc 2016

Ja na cesty vždy perník. Vydrží dlouho vlacny,nekazi se,da se loupat rukama 🙂

avatar
bonulinka
8. črc 2016

Také peču na cesty perník na plech. Skladuji ho v plechové dóze a vydrží dlouho jak čerstvý.

avatar
aquila
8. črc 2016

@luj89 vzhledem k tomu, že se všechno dává do těsta a to se peče, tak bych se toho nebála, je to jako každá jiná buchta nebo bábovka. Mně se nikdy nestalo, že by mi muffiny zplesnivěly.

avatar
luj89
8. črc 2016

@aquila Já bohužel mám tu zkušenost... Záleží ale jak se to bude skladovat a taky za jak dlouho se to sní 😀

avatar
simonce
8. črc 2016

MAKOVEC
1 vejce
20 dkg cukru
nastrouhaná citrónová kůra
20 dkg mletého máku
25 dkg hladké mouky
¼ l mléka
1 balíček kypřícího prášku (promícháme s moukou)
tuk na vymazání formy, hrubou mouku na vysypání formy

Vejce utřeme spolu s cukrem do pěny, přidáme kůru, mák, hladkou mouku s kypřícím práškem a mléko a vše ušleháme v těsto. Můžeme přidat také rozinky. Nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet, lze i na plech) a dáme do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby, aby mohl makovec „vykynout“. Pečeme 30 – 40 minut. Propečenost zkontrolujeme špejlí – pokud zůstane po zapíchnutí a vyndání suchá, je makovec upečený.