Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀
My dojídáme mso na paprice s haluškama. Na odpoledne máme v ledničce dort z piškotů, banánů a zakysanky.
u nás dnes byla čočková polévka 😉 ,a děti si přály tvarohové knedlíky plněné jablky 😉
Čočka s vajíčkem 😉
Byli jsme na obědě u tchýně 😅 byla svíčková s knedlíkem s citonkem,jeřabinovým kompotem a šlehajdou 😵 -no podstatné je,že jsem nemusela vařit 😀
Přeji všem hezký Nový rok 😉
uzené s bramborovou kaší
vyvar, cervena cocka s volskym vokem a parkem
hovězí vývar, plněné kuřecí a vepřové řízky s bramborem
Holky nebyl by nějaký ozkoušený receptík jak naložit se starším chlebem? Máme ho fakt dost, takže bychom se utopinkovali.
@zuhur vim ze se z chleba dela sladky dort,neznas? ale ted z hlavy nevim,nemam ozkousene, chleba nadrobit ovoce, marmelada...
@peroli mražák je plnej a chleba už je bohužel tři dny starej takže už nic moc. Teď jsem našla na netu recept na chlebové braboráčky "chleboráčky" tak je asi zítra zkusím.
@moudivlacek tak to slyším poprvé. Pokud bys ještě někde našla tak ho určitě někdy zkusím 🙂
@zuhur bezte krmit kaceny 😅
jinak u nas sme meli cockovou polevku a uzene s br kasi a k veceri domaci francouzky chlebik. (jsem ted pani pekarka od jeziska jsem dostala domaci pekarnu,tak porad se cpeme chlebem 😅 )
@mamkamarketa taky se těším až po roce kdy byla chudinka zabalená vytáhnu pekárnu 🙂
@zuhur http://www.fcfwarminster.org.uk/data/pgveil.pdf
bohuzel cesky jsem nenasla,ale je to toto
http://www.astray.com/recipes/?show=Bondepige m...)
trosku jina varianta
ale nevim,jak to chutna, sama jsem nedelala
@moudivlacek děkuju, pokusím se přeložit a převést míry 😀
@zuhur česky je to "selská dívka pod závojem" :
Jablečný moučník: Selská dívka pod závojem
Oloupeme 1/2 kg jablek, připravíme si talíř nastrouhaného chleba, 2 lžíce cukru, máslo, čokoládu a šlehačku.
Jablka zbavíme jádřinců, oloupeme je a dusíme na másle do změknutí. Nastrouhaný chléb smícháme s máslem a cukrem a opražíme dokřupava. Do mísy střídavě vrstvíme smažený chléb, dušená jablka a opět smažený chléb. Vše posypeme strouhanou čokoládou a celé pokryjeme šlehačkou.
Mám vytáhlé mleté maso, takže nejspíš budou buď holanský řízky nebo to zapeču s bramborama, ještě nevím.
polévka zbyla ještě čočková ze včera,a k druhému budou těstoviny-vrtulky s kuřecím masem a brokolicí 🙂
Holky, takovej blbej dotaz - jak děláte šťouchaný brambory s cibulkou? Párkrát jsem je jedla, ale doma se mi pořád ne a ne povést, prostě to není ono 😒
@nikiii zalezi jestli s jarni cibulkou nebo normalni cibuli? ja si osmahnu cibulku(opravdu az ztmavne a je hadrova) a rozstoucham to s varenyma bramborama,pokud se ti to zda malo mastny pridej kousek masla,ja jeste davam strouhany syr
nebo do varenych brambor nakrajet cerstvou jarni cibullkou,kousek masla, (ja zase dam i syr)
dobre je oboje
@mamkamarketa Myslím normální cibuli. A krájíš ji na kostičky nebo na půlměsíčky?
@nikiii na drobno-na kosticky
Polívku dojíme čočkovku a uděláme si zapečený brambory. Zítra fazole po boloňsku 😵 táta povídá, že máme nadýmavej týden 😀
kachnu, červené zelí a BK
dneska ryba a pečený brambor
uzené s bram kaší nebo zelím a bram knedlem ...