Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀
kdyz neni cas varit: noky se spenatem a kurecim, zdrave, chutne a vhodne i pro mrnouse 😀 dobrou chut
U nás bude dneska smažený kapr a bramborová kaše.
Kuřecí křidélka na medu s br.kaší
těsto na knedle v pekárně, hurá, možná že oběd bude kolem poledne.. akorát mi nedošlo, že jsem posledně spotřebovala brusinky, tak bude bez nich, škoda.. a na polívku kašlu, nebo bude hrášková ze zmrazeného hrášku, to je rychlovka....
@oli26 Zdeněk Pohlreich říká: Jedno z hlavních jídel, které může ve spojení s předkrmem posloužit jako hlavní chod nebo stát sebevědomě samo o sobě...
Polévka
Recept:
Hrášková polévka s krutonky
suroviny:
600 g hrášku
600 ml kuřecího vývaru
1 střední cibule
100 g másla
300 ml smetany
špetka muškátového květu
5 plátků toastového chleba nakrájeného na kostičky
sůl, pepř
postup:
Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vsypeme hrášek, provaříme 10 minut. Zatímco se hrášek vaří, pomalu opečeme krutony z toastového chleba na druhé polovině másla. Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a procedíme přes hustý cedník. Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.
Asi špenátová omeleta s kuřecim masem a zeleninou. Nemám nápady a nechce se mi vařit.
@kristi ty jsi rychlááááá...
@oli26 a já dělám takhle:
balíček hrášku z lidlu, dvě střední brambory, voda nebo vývar, vývar je lepší.., kelímek smetany
do vývaru dáme vařit cca 3/4 hrášku a na kostičky nakrájené brambůrky, k tomu klidně třeba jednu lahůdkovou cibulku nakrájenou, nebo nať z petrželky...když jsou brambory měkké, rozmixujeme tyčákem, zjemníme smetanou, ani jí nemusí být plný kelímek, nebo dáme máslo a mléko, dáme do toho zbytek hrášku a za chvilku můžeme podávat, hrášek se udělá v horké polévce.. na talíř můžeme dát kostičky z tousťáku nebo rohlíku..
já na gramy moc nehraju, spíš na ty objemy, jak se co v čem prodává...ale hodně často prostě od oka...
pizza s restauračky a salátek taky od tam 🙂
pečené kuře s bramborem a salát z okurky a zakysané smetany a polévka kuřecí vývar se zeleninou a nudlema 🙂
tak polívka nebude, hrášku je na dně pytlíku..neva, dáme si po omajdě koláček a bude to bohatě stačit... 🙂
U nás dnes kuřecí vývar se zeleninou, vepř.maso zapékané se sýrem ve šťávě s masoxu s rýží a kuře na paprice pro prcka. K odpolední kávičce dvoubarevná buchta
Dneska je mi sice blbě,ale uvařit musím ...... Takže kuřecí nudličky v paprikovo smetanové omáčce(rosso) a bramborové noky. Snad to nějak ukuchtím.
u nás dnes rychlovka...pizza 😉 ...a těsto mi připravila pekárna 😀
medové kuře na kari a bramborové krokety
@lenam upřímně? ne 😀 😀 😀 jako určitě stojí za vyzkoušení ať každej posoudí sám ale u nás se už podruhý stopro dělat nebude.. nebo aspoň ne zrovna tahleta.. jestli najdu jinej recept na takovou omáčku tak porovnám suroviny a možná zkusím.. třeba tomu dám (někdy) ještě jednu šanci 😉
u nás vepřové v hrášku a mrkvi s bramborama..
svíčková se povedla, maso jak hedvábí, ovšem knedle se mi trochu zdrcly... ale jíst se to dalo...akorát je toho opravdu hodně...pokud nepříjde nějaká návštěva, budu muset dát něco do mrazáku 🙂
Polévka: Couračka
Hlavní chod: Soukenické řízky a bramborová kaše
Dezert: Skořicové koblížky ze zakysané smetany
ahojky, holky pomoooooc, mám hotovou svíčkovou a hledám rcp na obyč kynutý houskový knedlík z DP, ne ten celozrný, ani vařený v páře... nemůžu ho najííííttt!!!!! prosím pomooooc, já vím jenom že byl z půl kila mouky.. ☹