icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

beisis
23. led 2012

Kuře na paprice a hovězí polévku a smažené nudle s kuřecím masem.

anieanne
23. led 2012

Rajská se sekanou a těstovinou - dělala jsem prvně a mňamina veliká, se musím pochválit 😀 😀

nikiii
24. led 2012

Plněná sekaná, brambory, červená řepa.

maybay
24. led 2012

@nikiii cim ji plnis?

maybay
24. led 2012

Vcera jsem varila zapecene cannelloni s mletym masem,rajcatovou omackou a besamelem. Dnes bych chtela udelat salat z cervene cocky, nemate nekdo recept?

beruskanula
24. led 2012

hrachová kaše 🙂 s cibulkou a chleba 🙂

tyrisa
24. led 2012

Dneska na to kašlu.Je mi blbě ☹

eriska
24. led 2012

my včera trávili celé dopo u dokotorů 😠 takže prcek u babinky polívečku, my doma dojedli cannelloni, na dnešek je hotové srnčí na houbách a kapii, kuřecí vývar s nudličkama a na sváču medové řezy, včera byla buchta s meruňkama a zakysankou.

nikiii
24. led 2012

@maybay Co najdu doma, dneska asi jen vajíčko, okurka a paprika.

lucije_chadzi
24. led 2012

@maybay
pro recepty vzdycky na apetitonline.cz.......zaruceny uspech🙂

miskadis
24. led 2012

bramborový salát a řízky 😉

alenv
24. led 2012

holky prosím máte někdo nějaký dobrý netradiční recept na zvěřinu?? Která by se dala podávat třeba s bramboráčkama, hranolkama, pečenejma bramborama? Já pořád dělám na švestkách, perníkem, nebo kořenové zelenině.. brusinky víno.. nemáte i něco jiného?? díky moc..

aaadus
24. led 2012

hrášková polévka, vaječné omeletky se šunkou, sýrem a k tomu br. kaše a zeleninový salát

mochenkaa
24. led 2012

@petrusam já je dělala zrovna z dvojité dávky 😀

Jinak dnes jen pizza z kynutého těsta a jelikož přijdou kamarádky, tak jako sladkost peču kinder řez

moudivlacek
24. led 2012

vyvar s nudlema masickem a mrvickou, losos s bramborem

veru23
24. led 2012

@mochenkaa můžu poprosit o recept na kinder řez?

neu.sona
24. led 2012

@alenv Manžel miluje ze srnčí kýty směs na bramboráčky. Nakrájím na kousky maso z kýty. Dám tam koření, sojovku, worchestr, solamyl. Na pánvičce opeču víc cibule na větší kousky, hodím tam toto maso a po té přidám v kauflandu kupované lečo. Někdy i dvě. Takovou velikou sklenici kupujeme. Jiné jsou pěkně hnusné. To podusím, dochutím. Dělám k tomu bramboráky, ale druhý den se to dá jíst s rýží třeba.
Manžel to hrozně miluje. Asi to není nic netradičního, ale chutná nám to.

marecek4
24. led 2012

no dneska zapíkaný těstoviny,ale co budu vařit zítra mě vůbec nenapadá ☹

kulenka
24. led 2012

Ahoj holky 🙂
Už vám sem dlouho nakukuju, tak jsem si říkala, abych taky něco přispěla 🙂
Na zítra Skotský vývar a jablkový závin 🙂

pelenka
24. led 2012

@kulenka Nu tak se rovnou pochlub receptem na Skotský vývar🙂

bachovyesence
24. led 2012

Já dnes poprvé v životě vařila v tlakovém hrnci 🙂 Guláš. Byl mi pochválen. Dala jsem tam opravdu hodně cibule, tak to asi bylo tím 😀

eriska
24. led 2012

já jsem myslela, že stihnu udělat koblížky od @mochenkaa ale potvora malá ještě nespí a mažna se toulá po lese 😖
@alenv já taky nic netradičního neznám, ale my milujeme třeba čínu ze zvěřiny, pěkně s cuketou, paprikou, žampionama, rajčátky, klasické řízečky, taky z kotletky mňamka, v sobotu jsem dělala srnčí a kančí panenku s omajdou ze zeleného pepře a k tomu domácí hranole, taky je výborná jen tak pečená, nebo ořech prošpikovaný slaninou a kořenovou zeleninou upečený na vývaru a k tomu šťouchané brambory se slaninou a cibulkou, svíčkovou jsi nepsala, upravit ji na ptáčky, na znojemskou..se zvěřinou můžeš dělat vše, co tě jen napadne🙂 teda, já s ní dělám vše, jako třeba z vepře a nikdo nenadává😉

kulenka
24. led 2012

@pelenka 🙂
Recept z Foodu, který jsem si koupila včera:

Skotský vývar
400 g libového hovězího masa na kostičky
1 pórek, nakrájený
2 mrkve, nakrájené
1 řepa, tuřín nebo kedlubna, nakrájené nadrobno
100 g ječných krup
1 l hovězího vývaru
1/4 šálku rajského protlaku
čerstvý tymián, sůl, pepř, olej

Ve velkém hrnci rozpalte olej, maso opečte z každé strany asi 2 minuty. Nechte stranou. Oheň ztlumte na střední teplotu, do hrnce vsypte nakrájenou zeleninu a za stálého míchání restujte asi 5 minut, až pórek změkne. Přidejte kroupy a promíchejte. Vlijte vývar, protlak, přidejte tymián, osolte a opepřete. Do hrnce vraťte i maso a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte asi hodinu nebo až hovězí změkne. Dochuťte, ozdobnte tymiánem a můžete nosit na stůl.

Je to hodně husté a fakt dobré 😝 🙂 Teď jsem ho chutnala 😀

pelenka
24. led 2012

@kulenka To vypadá dobře, trošku mi to připomíná boršč. Boršč miluju a muž zase kroupy, tak to asi otestuju. Díky

mochenkaa
24. led 2012

@veru23 Kinder řez
Těsto: 6 vajec
8 lžic cukru
4 lžíce kakaa
2 lžíce oleje
10 lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva

Krém: 2 vaničky měkkého tvarohu (dávám jen 1 vaničku, není to tak rozblemcané)
1 vanilkový cukr
1 zakysaná smetana (ta menší)
1 smetana ke šlehání
4 lžíce medu
1 ztužovač šlehačky

Těsto: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme kakao, olej, mouku, prášek do pečiva a vyšlehaný sníh z bílků. Připravíme si 2 stejné plechy, vyložíme pečicím papírem a potřeme olejem. Těsto rozdělíme na oba plechy a pečeme cca 10 min na 180C.
Krém: vše vyšleháme dohromady dokud šlehačka neztuhne.
Upečené pláty necháme vychladnout, jeden potřeme krémem a přiklopíme druhým plátem. Na chvíli do ledničky a pak potřeme čokoládou (nejlepší je na to kupovaná poleva, takové ty pecičky).

tuto mám ráda já, partner miluje tuto:

Pudinkovka
20 dkg mletého cukru
20 dkg hladké mouky
4 vajíčka
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
2 vanilkové pudinky
9 dcl mléka
cukr do pudinku
2 zakysané smetany
2 skořicové cukry

Cukr, mouku, olej, vajíčka, prášek do pečiva smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto je dost husté. Uděláme pudink (z obou sáčků) a nalijeme na syrové těsto. Pečeme odhadem, ale pozor, puding se rychle připaluje. Necháme vychladnout, potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Nechat chvilku v ledničce ať trochu ztuhne smetana.

alenv
24. led 2012

@eriska já nakonec udělala nějaké zámecké medailonky bylo to mnam

kammka
24. led 2012

já dnes v boji s jakousi chřípou k obědu dělala jen pro sebe rýži se zeleninou, pak čočkovou polívku na večer, svíčkovou jsem zamrazila, umyla lednici a jsem K.O.....už se mně to drží skoro týden a navíc dost špatně spím.. co bude zítra moc nevím, asi nic vařit nebudu, dám si kysaný zelí a tu polívku a nazdar.. malá má ve školce lasagne...

nikiii
25. led 2012

U nás dneska řízky (konečně z té krkovičky), brambory s cibulkou a okurky.

eriska
25. led 2012

@alenv hlavně, že chutnalo,ne?😉 ono, co má pořád člověk vymýšlet, že?

my dojíme zbytky, to je srnčí na houbách s kápií a kuřecí polívečka..k véče chci zkusit ty koblížky

janakla
25. led 2012

@mochenkaa předpokládám, že šlehačka v kinder řezu se nejdřív ušlehá se ztužovačem a pak teprve smíchá s ostatním 😅

Strana