icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

krakorka
11. bře 2012

Dnes oběd u našich-brambory,pečený bůček a nebo sekaná 😉

peroli
11. bře 2012

škvarkové pagáče, polévka risi bisi, vepřo knedlo zelo, citronová babeta (jen se mi u ní šíííleně propadl prostředek.. netuším vůbec proč ☹ 😕 )

kristi
11. bře 2012

k veceri bude kremova kvetakova a spagety s pestem a chilli

falca1
11. bře 2012

@nadja73 já dělám piškotku z tohodle -- najdeš si vodovou buchtu str. 347

allye1
11. bře 2012

@falca1 ďábelské řízky? Zní to zajímě, recept by byl? Ď 🙂

sarunatko
11. bře 2012

@lorreine Tak já jsem na veletrhu nakoupila, co jsem měla v plánu (vlastně i něco navíc 🙂 ), takže jsem spokojená.

zuhur
11. bře 2012

Tak dneska jsme se nechali pohostit u tchýnfě - byla pečená kačenka s knedlíkem a červeným i bílým zelím - mňáááááááááááám

simonisko
11. bře 2012

Řízky, br. salát a pistáciový pudink... 😀

falca1
11. bře 2012

@allye1 maso naložený asi hodinku v lednici - maso jakékoli - kuřecí, vepřový, králičí je to jedno - na menší řízečky - osolit, opepřit, přidat nějaké ostřejší koření - já dávám právě ďábelské. Přidám vajíčko nebo 2 podle množství a 2lžíce solamilu zamýchám s masem a nechám odležet v ledničce. Pak z prudka opeču na pánvi a dám do zapékací misky a do trouby asi na 45 minut. Záleží na tom jak to chce každý křupavý 😀. Ale musím říct že je to docela rychlé (někdy to nenechávám ani odležet v lednici) a hodně oblíbené jídlo - tentokrát jsem dělala kuřecí 😀

falca1
11. bře 2012

@zuhur taky bych si dala - my jsme byli zase na zákusku u tety - dorta a slepované bebe 😀

allye1
11. bře 2012

@falca1 super, děkuju a hned zítra zkusím 🙂

michamicha
11. bře 2012

ahoj, nemáte někdo recept na dobrej cheese cake? chci ho udělat manželovi k narozeninám, ale nemůžu najít ten recept podle kterýho jsem ho už jednou dělala ☹

lorreine
11. bře 2012

@sarunatko Tak super 🙂. Aspon niekto poridil 🙂. Mozno vynimka, co potvrzuje pravidlo. Ja sa chystam na ten prazsky v Letnanech, tak snad to tam bude dobre.

fifina86
11. bře 2012

@petrajavor díky za typ na Kinder řezy, dneska jsem je dělala a jen se po nich zaprášilo..

Jinak k obědu krutí roládky plněné špenátem a mozzarellou a šťouchané brambory

kammka
11. bře 2012

ještě jsem upekla housky, není tu ani kůrka....vezme si je ráno táta do práce, my si asi uděláme krupičku k snídani a upečem zejtra čerstvej chleba..

lorreine
11. bře 2012

@michamicha Mam perfektny recept na cokoladovy cheesecake. S coko omackou 🙂. Ak mas zaujem, napis a ja ho tu hodim.

nadja73
11. bře 2012

@falca1 tak jsem ankonec udelat piskot takhle: 4 zloutky s 120g cukru + 120 g hladke mouky + 4 lzice vody + snih a moc se piskot povedl 🙂 ale na ten tvuj recept se jeste mrknu, diky 😉

berenika39
11. bře 2012

@lorreine neptej se a napiš, prosím🙂

lorreine
11. bře 2012

@berenika39 Ok, takze:
Ingredience:
150 g hladkej muky
75+100 g praskoveho cukru
1 balicek vanilinoveho cukru
Sol
75 g studeneho masla
5 vajec
200+150 g cokolady na varenie
150 g plnotucnej smotany- kyslej
300 g mascarpone
Cokoladovy pudingovy prasok
150 ml slahackovej smotany

Zpracujeme muku, 75 g cukru, vanilinovy cukor, stipku soli, maslo a vajce rukami na cesto, zabalime do folie a dame na 30 minut do chladnicky.
Ropustime 200 g cokolady a nechame chvilu chladnut, medzitym vyslahame mascarpone, kyslu smotanu a 100 g cukru, pridame vajcia, pudingovy prasok a rozpustenu cokoladu. Formu vymastime a vysypene a vtlacime do nej cesto (ja ho nevalkam, tlacim ho rukami do okruhlej formy). Poprepichujeme vidlickou a vylejeme cokoladovu masu.
Pecemie asi hodinu v rure na 170 stupnov.

lorreine
11. bře 2012

A zabudla som na coko omacku...smotanu zvarime, stiahneme z ohna a rozpustime 150 g cokolady...kolac prelejeme omackou rovno na tanieriku...omacka ma byt este tepla.

petrajavor
12. bře 2012

Tak u nás dneska bude mexický guláš s rýží 🙂

nikiii
12. bře 2012

Dojídáme lasagne a roládku s jahodovou marmeládkou, takže dneska máme uvařeno. 🙂

eriska
12. bře 2012

my v sobotu fazolová polívka a chlebík na kostičky, v neděli sekaná, brambor a okurkový salát, dneska bude bramboračka a lívance nebo palačinky😉

holky, nemáte nějaký osvědčený dobrý receptík na domácí paštiku?🙂 manža paštiky miluje, tak bych nějakou zkusila

babulinkab
12. bře 2012

karbenátky z trouby, br. kaše, okurkovo-rajčatovej salát

ined77
12. bře 2012

dnes jen katunce přesnídávku 😀 .obídek má ještě od včera, táta v práci, starší ve školce a já se něčím odbydu, vyjímečně 😉 .

moudivlacek
12. bře 2012

spenatove palacinky

sarunatko
12. bře 2012

Holky, myslíte, že můžu udělat Lucince koprovku? Neudělá jí něco kopr?

pitruskaskarolinkou
12. bře 2012

dneska vepřový nudličky na žampionech a rýže

pitruskaskarolinkou
12. bře 2012

@sarunatko 100% můžeš, pamatuju si, jak mi to doporučila mudra v 8M poradně s Karolínkou...Jen jsem teda použila umělý mlíko mám dojem 😉 Je to jí šmakovalo 🙂
A i rajskou 😉 Pokud teda není ohrožená alergií po rodičích.

kukynka2
12. bře 2012

radši sem teď nelezu,abych neslintala,u nás dneska bezvaječné těstoviny s kedlubnem-držím 28denní detoxikační program tak proto takové jídlo 😅 😉 🙂
@sarunatko já myslím,že by koprovku mohla 😉

Strana