icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

vojtisek2007
20. kvě 2011

ty bláho, takhle už u toho slintám a ještě obrázky - vy jste normální saďouři 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

eriska
20. kvě 2011

já se teda přiznám, že si jídlo nefotím..to mě ani nenapadlo 😅 😅 my jsme masožrouti, takový hovězí steaček s pepřovou omáčkou🙂 no, pro nás mňamina 😀 zase u nás nefrčí chřest, fazolový lusky, takový ty "moc" zdraví věci..
co se týče těhu, já zbožňovala ananas😉

zuzi82
20. kvě 2011

Ahojky, tak manža byl dneska doma, takže na oběd jsme si dali krůtí stehno s medovou-hořčicovou krustičkou, smetanovou omáčku a rýži. Teď jsem dopekla šlehačkové rohlíčky a můžu jít spát.

Kristi: fotečky jsou krásné. My jsme taky masožravci, takže to masíko na grilu bych slupla hned.

A já v těhu na začátku ujížděla na všem ovoci a nejvíc na zelených jabkách a naopak jsem nesnášela maso. Vždycky jsem uvařila, třeba nějaký steak, a pak to celé hodila na talíř manžovi. Uřízla jsem z toho dvě sousta a stačilo. Naštěstí se to v druhém trimestru vrátilo do starých kolejí. 😀 😀 😀

@vojtisek2007 😀 😀 😀

vojtisek2007
20. kvě 2011

tak my jsme taky masožrouti - ale třeba cca 1x do roka manža vyžaduje ovocné kynuté knedlíky....nejvíc teda v létě, když jsou borůvky a jahody a pak 1x žemlovku....jinak taky u nás vede maso, ikdyž teda zelenině se nevyhýbáme - ať už jako přílohám tak i dušeným,vařeným,zapečeným,opečeným a tak....manža třeba miluje pórek,brokolici,fazolový lusky a cokoliv z toho, já zase květák,papriku....

my jsme dneska doma až večeřeli - a bylo kuřecí na kmíně a žampionech a hranolky, polévka kuřecí ze včera

a v těhu jsem ujížděla na mandarinkách - 2-3 kila za večer nebyl žádnej problém 🙂 a jedla jsem teda nehorázně ryby, kterých se jinak ani nedotknu - a to doslova 🙂

babulinkab
21. kvě 2011

kedlubnová polévka
smažený vepřový řízek, bramborový salát, syn má bramborovou kaši

klosky
21. kvě 2011

U nás to dneska vypadá, že bude kapřík k obědu. Manžel jel na ryby, tak snad něco chytí, jinak z mrazáku vyndám pstruha a bude s timiánovými brambory... Jinak malé dnes budu dělat polívku....

raci
21. kvě 2011

ahojka, moc prosím nemáte některá nějaký dobrý rychlý recept na nějaké palačinky se špenátem?? mám hafo mraženého špenátu a nic mě nenapadá co s tím.... 😨

brendda
21. kvě 2011

Uzené s bramborovou kaší
Odpoledne ke sváče nepečený dort ze zakysané smetany s jahodama...
@raci špenátová polévka je taky mňam!

zuhur
21. kvě 2011

@klosky u nás se teda nerybaří, ale uvažuju dnes o kaprovi - jak ho děláš? Musím najít nějaký jiný recept, který by manželovi chutnal, jinak uznává kapra max. smaženého. Já ho mám ráda třeba i na másle a kmíně. Chutnal mi i kapr na černo.

peroli
21. kvě 2011

@zuhur můžeš zkusit tohle 😉

KAPR PO ĎÁBELSKU

4 kousky kapra (nebo může být i filé)
plnotučná hořčice
hladká mouka
sůl
pepř
1,5 cibule
1 sklenička červené sterilované kapie / papriky (i s nálevem)
3-4 lžíce kečupu
chleba
(kdo chce může přidat i trochu chilli nebo kousek feferonky)

Porce kapra (nebo filé) osolíme a (podle chuti) mírně opepříme, pomažeme z obou stran vrstvou hořčice, obalíme v hladké mouce a zprudka na oleji opečeme. Opečené vyjmeme na talíř. Na pánev dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červené sterilované kapie/papriky nakrájené na kousky, (případně kousek feferonky nebo chilli, pro děti samozřejmě vynecháme 😉 ), přilijeme kečup a zalejeme nálevem z paprik, promícháme a mírně podusíme. Na pánev vrátíme porce ryby, zakryjeme poklicí a dusíme do měkka.
Až je to hotové dáme na talíř porce ryby a část přílohy.
Podáváme s chlebem - nic jinýho se mi k tomu fakt nehodí... vážně doporučuju jen chleba.

A té omáčky doporučuju udělat dvojnásobné množství... já to už jinak nedělám.. STRAŠNĚ nám chutná 😉 🙂

marti73
21. kvě 2011

Já dnes vařím rajskou s těstovinami. 🙂
Knedlík jsme měli v týdnu u segedínu, tak proto s těstovinami. 😉

deyana
21. kvě 2011

dnes budou francouzské brambory s mexickou zeleninou 😀

berenika39
21. kvě 2011

rajská omáčka, hovězí maso a těstoviny...nemáme doma tatínka - ten nad ní nejásá a oba kluci to milujou....

berenika39
21. kvě 2011

rajská omáčka, hovězí maso a těstoviny...nemáme doma tatínka - ten nad ní nejásá a oba kluci to milujou....
@marti73

nějak se mi to poslalo (samo🙂)) dvakrát, pardon

zuhur
21. kvě 2011

@peroli zrovna jdu nakoupit, takže koupím kapie. Vypadá to děsně chutně, děkuju za tip 😉

peroli
21. kvě 2011

@zuhur a taky je 🙂 já to dělávám často už jen kvůli té omáčce 😀 😀

marti73
21. kvě 2011

@berenika39 Taky jí máme rádi. 🙂

kaciska
21. kvě 2011

kuřecí s česnekem a sezamen s bram.kaší 🙂 zelenina

estrellita
21. kvě 2011

@kristi jak delas hraskovou polivku? 🙂

hannah23
21. kvě 2011

my máme dnes od včera plněné papriky s rajskou a knedlík a zítra asi pečené kuře

georgine
21. kvě 2011

@hannah23 mnam papriky bych si dala. U nás je práve dneska to pečené kuřátk

kristi
21. kvě 2011

@estrellita
pul cibule a bilou cast jednoho porku zpenim na masle + kapce ol. oleje, po chvili pridat MRAZENY hrasek, chvilku orestuju a zaleju 2l zel. vyvaru. Povarim, osolim, opeprim, pridam pulku muskatoveho orisku nastrouhaneho. Rozmixuju a propasiruju pres sitko. Dam zpet do hrnce a pridam trosku slehacky. a hotovo 😉 nahoru opecenou slaninku a opecenou housku. Mia ji miluje, je schopna ji jist 3x za den

klosky
21. kvě 2011

@zuhur Kapra většinou děláme taky smaženého, to mi chutná nejvíc a nebo ho lehce osmahnout a pak dát do pekáčku, pod to zeleninku máslo a na kapra česnek nakrájený na plátky ,pokapat citronem, posolit, rozmarýn... Nejlépe si vedle na pánvičce opéct slaninu a tím výpekem polej kapra... Nechce to v troubě do zlato...

zuhur
21. kvě 2011

Dnes Kapr po ďábelsku s chlebíkem podle @peroli a večer jarní salát s celozrnkou.
Foto sem vkládat nebudu, byl tak měkoučký až se rozpadal 😀 A tobě @peroli moc a moc děkuju, protože manžel si dokonce přidal!!!!

reruna
21. kvě 2011

kuřecí vývar s nudlema, kuřecí prsa naložená v jogurtu, osmažená a podušená, nahoře sýr, rýže, večer ledový salát, pečivo

estrellita
21. kvě 2011

@kristi diky 🙂

zuhur
21. kvě 2011

@raci na palačinky se špenátem ne, ale dělávám kapsičky z listového těsta plněné špenátem a je to taky rychlé a dobré.

Rozválíš listové těsto, rozdělíš si ho na čtverečky - strana cca 10cm. V hrnci si rozehřeješ špenát osolíš, přidáš česnek a na zahuštění trochu strouhanky (určitě by šla i rozvařená brambora). Špenát pak rozdělíš na listové čtverečky, ty přehneš, takže vytvoříš trojúhelník, okraje přimáčkneš vidličkou, potřeš rozšlehaným vajíčkem a zapečeš v troubě. Můžeš zkusit třeba ještě posypat sezamem.

xvitk101
21. kvě 2011

Dušená zelenina na másle, pečený filet ze pstruha a k tomu pečené brambory - hotovo do 20 min 😎 k večeři ředkvičková pomazánka a pro manžela tatarák s topinkama.

zuzi82
21. kvě 2011

My jsme dneska grilovali lososa a vinnou klobásu a k tomu jsem udělala špagetový salát se zeleninou a medovo-hořčicovou zálivkou 🙂 Zejména na těch špagetách jsme si moc pochutnali

A večer jdeme na návštěvu, tak uvidíme, čím nás překvapí

aaadus
21. kvě 2011

My jsme dnes dojídali od včera musaku a manžel měl krkovičku na pánvičce. Teď se chystáme grilovat špekáčky.
Zítra když nikam nepojedeme bude bramborový oběd a malý bude mít rajskou omáčku s mozzarelou a těstoviny.
@peroli recept na kapra vypadá dobře 🙂

Strana