icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

zelva
19. únor 2014

Dneska dojídáme zbytky, ale moučníček máme Tříbarevné řezy. Jsou moc dobré.

ladie
19. únor 2014

Táák, dneska brokolicový krém, tortelliny se sýrovou omáčkou.
Zítra rajská polévka s nočky, sekaná, brambory.
V pátek zeleninová polévka, svíčková, knedlík.

punky
19. únor 2014

@1luciferka1 ahojky jasnacka tak si uvarim jahli do meka a mlecnou ryzi take do meka maj ji v DM tu ryzi pak si dam vse do misky osolim a zaprasim spaldovou moukou prikreju uterkou a necham klidne 4 hodky v teple u topeni ale neni potreba muzes zaprasit a udelat testo jo a osolit.takze vse poradne spojit ryzi,jahly,mouku udelat dva valecky a dat do vrouci vody cca 20 minut podle velikosti knedliku.jinak testo se dost lepi ale toho se nedes jen pridej trochu mouky a je to.a jde to i kuskusu,cizrny vseho mozneho 😉

kammka
19. únor 2014

měl být segedín, ale nevyndala jsem večer maso z mrazáku.. takže palačinky s tvarohem a k večeři brokolice zapečená v ssýrovvém bešamelu s bramborem, táta měl smaženici z hřibů z mrazáku.. a zítra bude ten segedín, už je na plotně, dopoledne udělám jen houskový knedlík z mikrotéňáku podle časopisu FOOF, jsem na to zvědavá

ale musím říct, že poslední dodbou mě to vaření fakt neba...obdivuju ty, které vaříte denně i s polévkou, na to už fakt nemám ☹ hlavně to tu nemá kdo jíst.. děti marodí, skoro nejí, ještě tak ty palačinky.. chlap jezdí dom pozdě..

laurital
20. únor 2014

út-Mexický guláš s hráškem a rýže 🙂
st-Kuřecí směs s mandlemi a sušenými švestkami, vlnky z trouby 🙂
čt-Kuře pečené na soli a restované brambory se zeleninou, pro muže byla na oběd koprová omáčka s karamelovým základem, hovězí a brambory 😉

laurital
21. únor 2014

Koukám, že si tu povídám sama se sebou 😀
Dnes je na pořadu dne polévka z pečených karamelizovaných rajčat s toastem a zeleninový salát s jogurtovým dresingem a kousky pečeného kuřete 😉

xpila
21. únor 2014

O víkendu jsem sama doma, tak to vidím na nějakou hustou polévku, domácí chleba a asi udělám lučinu nebo nějakou pomazánku.

janefales
21. únor 2014

Já, mám navaříno ze včera, zapečený brambory. A zítra máme zabijačku, tak dneska upeču české buchty s tvarohem, ty má náš řezník(kamarád) rád.

helcenka
21. únor 2014

Ve středu sekaná s chlebem, včera filé na másle s dušenou zeleninou.
Dnešní noc jsem strávila na WC se střevní chřipkou, takže dnes pro mě jen rýže, prďola k tomu ještě nějakou dušenou zeleninku a kousek masa, dieta nikomu neublíží.
Zítra uvidíme podle situace.

krabice1983
21. únor 2014

Dneska jsem je odbyla včerejším vývarem a špagetama s omajdou-oni za to odbyli mě, nejedli to smaráďata, takže tu vařit kulajdu, doufám, že si jí dají jako dpolední sváču, jinak už nevim co by chtěli jíst ☹

sofinulik
21. únor 2014

dnes polevka z listoveho spenatu s krutony s pizza korenim, penne s rajcatovou omackou, sunkou, nivou a zampinonama...zitra asi udelam domaci sekanou a k tomu ne br.kasi ale zeli a knedlik..... 😉

sofinulik
21. únor 2014

@ladie jaky syr tam davas? a to testo drzi na tom syru? 😕

ladie
21. únor 2014

@sofinulik nejčastěji dávám eidam (koupím vcelku a nakrájím širší plátky) nebo je super i hermelín. A dělá se - tenká vrstva těsta na bramboráky, sýr a na to ještě jedna vrstva těsta. Takže se sýr zapeče vevnitř 🙂
https://www.modrykonik.cz/blog/ladie/album/vseh...

sofinulik
21. únor 2014

@ladie jo tak takhle a ja si to nevedela predstavit jak to tam obalim..... ☹ tak super, vyzkousime, zrovna dneska dopoledne jsem si rikala ze uz udelam bramboraky o vikendu 😵 a hermelin i eidam mam v lednici 🙂

xpila
21. únor 2014

Tak nakonec rizoto se sušenými houbami, sušenými rajčaty a kozím sýrem a kulajda. Oboje mi vystačí na celý víkend 😀

pajula
21. únor 2014

Dneska rajská omáčka s těstovinami a mletými kuličky 🙂

laurital
22. únor 2014

Dnes si dáme smažený květák a brambory lehce prohozené na másle s jarní cibulkou a na večeři bude kuřecí na žampionech s rýží a pro holky, protože houby nejí, udělám lívance se skořicí a zakysankou 🙂
A odpoledne se u nás bude po delší odmlce dělat rillettes, manžel už reklamuje jeho delší absenci v lednici:D

lamarika
22. únor 2014

Dnes nejlepší vaření 🙂 Jdem na obídek k mojí mámě 🙂 Budou řízky, které teda moc nemusím. Ale od maminky chutná nejlíp 🙂

laurital
22. únor 2014

@ladie To tvoje jídelní album je vlastně takový Playboy pro ženy v domácnosti 🙂

ladie
22. únor 2014

@laurital 😀

zuzi.111
22. únor 2014

Lasagne se spenatem a ricottou dle Jamieho Olivera. Delam uz nekolik let a jsou to ty nejlepsi lasagne a hlavne bez besamelu 🙂.

kammka
22. únor 2014

včera jsme dojedli segedín, knedlíky vařené v sáčku byly super..
4 rohlíky
250ml plnotučného mléka
2 žloutky
sníh ze dvou bílků
250g polohrubé mouky
lžička soli
já přidala ještě trošičku prášku do pečiva

rozdělit do dvou sáčků a vařit 25 minut v polovině doby otočit. sáčky nezavazovat, volné okraje dát přes okraj hrnce a zatížit poklicí

dneska krůtí kostky s žampiony a smetanou s těstovinama, včera jsem dělala hrstkovou polévku, dnes jsme ji dojedli..
na zítra asi pečená krkovicee s brknedlikem a špenátem, polévka ze žlutého hrachu

kammka
22. únor 2014

jo a přemejšlim o masopustu.. u nás teda neřešitelná věc..začátkem dubna zabíjačka a v mrazáku ještě dost vepřovýho z minula. a k tomu kachny.. ale stejně se pokusím vařit víc bez masa..

zelva
23. únor 2014

Dneska máme drožďovou polévku a hovězí se špenátem a bramborovým knedlíkem.

laurital
23. únor 2014

U nás dnes strapačky se zelím, opečenou cibulkou a uzeným krůtím masem, na večeři je třeba odzbytkovat 😀 lednici, tak to vyřeším pizzou 😉 .
Hezkou neděli dámy 🙂

zunem
23. únor 2014

U nás polévka kyselica, krokety s kuřecím masem zapečené s porkem, žampiony majo a jogurtem a jako dezert kynuté koláče s pudingem a ovocem 🙂 To je mix 🙂

krabice1983
24. únor 2014

zbytky od neděle.Vývar se strouháním a krůtí řízky.
Jinak jsem včera napekla koláče + chlebíčky a všechno se během pár minut ztratilo z talířů 😀 nemůžou za to naše děti, ale děti od švagrové 😉

laurital
24. únor 2014

Květákovopórková polévka s pečeným česnekem a smetanou a jako druhé těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou s hráškem 😉

krabice1983
25. únor 2014

Dneska zeleninová polévka a vepřová roštěná a s rýží 🙂

laurital
25. únor 2014

Bramborové šišky s mákem a pro tatínka s rajčatovou omáčkou a parmazánem 😉

Strana