icon

Jaké jídlo v restauraci je vhodné pro děti?

pavla555
15. dub 2019

Ahoj holky, ráda bych slyšela, jaké jídlo by jste rádi objednaly vašim dětem v restauraci? V bistru s rychlím občerstvením? Děkuji moc za odpovědi 🙂

Strana
z4
ivis_b
22. dub 2019

@zelenaesmolda no právě, z naprosté většiny složení rýže atd., prostě to nejlevnější, jednoduché cukry, výživa nula. Navíc nic čerstvého, prostě konzerva. A kdo ví, co do toho semelou, vzhledem k tomu, že je to ve stavu už jednou stráveného jídla, tak těžko zjistíš, co za poklady jíš. Zkus se zeptat třeba někoho, kdo dělá ve výrobně přesnídávek, jestli by to sobě (nebo svému dítěti) koupil. Ale je to přeci pro děti, na skleničce to píšou a navíc to miminko se tam tak hezky směje, tak je to pro ně to nejlepší! Dodnes nechápu, jaký je problém uvařit tu zeleninu a maso doma zvlášť. Teda krom lenosti.

zelenaesmolda
22. dub 2019

@ivis_b
tak ja to taky nekupuju,male prikrmy varim ale je dobre mit doma aspon jednu sklenicku pri ruce nebo na cesty je to fajn

ivis_b
22. dub 2019

@zelenaesmolda na cesty je to stejne nevhodny a zbytecny jako na doma. Nejlepsi sluzbu mi udelala termoska na jidlo, cestovali jsme dost a mela jsem kdykoli teply jidlo po ruce. Vsechno se da.

bylinka36
23. dub 2019

@ivis_b treba proto, ze domaci nechtela? Taky jsem jako cvok ze zacatku vyvarovala a ona mi vsechno plivala, pak jsem na zkousku koupila sklenicku a najednou jako zazrakem jedla, takze moje dcera mela prvnich par mesicu sklenicky, pak jsem ji to zacala postupne michat s domacim a od roku a pul mi v pohode basti to co uvarim...

m_tina
23. dub 2019

@bylinka36 no ono s tou kvalitou je to horsi, ja sem taky z brnenska a uprimne, co mame syna, tak sem tady v restauraci nebyla, chodime tam vylozene na vyletech a pokud potrebuju v brne mimoradne na obed, v 99% skoncime v ikea a nebo subway a je to vyresene... ale jeste ve 2 letech sem synovi nosila obed v termocse, nebo krabicka a nikdy nebyl problem, jidlo mi vzdy ohrali

bylinka36
23. dub 2019

@m_tina subway je taky nase jistota, namicham to tak, aby to mohla i dcerka a jime spolu...

kejt29
23. dub 2019

Mame deti 1,5r a 3r a ta starsi sni jen rizek s kasi, celkove do ni dostat obed je problem, takze kdyz uz, tak tohle fakt sni. No a kdyz to kluk vidi tezko mu dat neco mene zajimaveho. I jemu uz doma davame solene jidlo, samozrejme solime celkove mene, ale plane jidla uz mu nechutnaly. Casto sni svuj obed a jde si ke mne pridat. Jinak po vyletech jime minimalne, ale obcas se stane. Ale takova rajcatova omacka by se urcite dost chytla, vadi mi, ze je temer vzdy vyber jen ze smazenych jidel...

kejt29
23. dub 2019

@bylinka36 taky mi kluk nechtel moje, pekne dusene na pare. Ale stacilo postupne primichavat a za tri mesice uz byl jen na me strave, jen jsem musela pridavat bylinky a nektere koreni, ale to uz bylo v pohode.

ivis_b
23. dub 2019

@bylinka36 mně do roka taky kloudně nejedl, ale neviděla jsem důvod k tomu, řešit to skleničkou. To je jak když moje kamarádku krmí dítě sušenkama a smaženým řízkem s tím, že je ráda, že jí aspoň něco. Každýho volba no.

pavla555
autor
25. dub 2019

@ivis_b nemyslím si že jídlo ve skleničkách je něco špatného, jde také o to jakou značku si vyberete. A také, jak je jídlo označeno. Pokud je jídlo označováno od určitého věku jsou na to přísné normy atd... a každá šarže je hlídaná... Zeptejte se výrobce, že to není zas taková legrace vyrábět DV.. A zde je např. zelenina hodně hlídaná, více než to co Vám dají v obchodech ,,na pult,,. Pokud si kupujete ovoce a zeleninu v obchodech, tak nikdy nevíte jak na tom je...
Jinak souhlasím, že sklenička nemá moc vysoký obsah masa... 🙂
A já se přiznám, že jsem skleničky používala a ještě občas je i využiju, asi jsem líná 🙂, ale fakt mě nebavilo se chystat se zeleninou na to že mi ,,snědla,, lžičku za den než začala jíst (tak to jedla 4m). A nakonec co bylo první jídlo, které snědla tak byla kapsička (dýně, mrkev, banán) a já byla šťastná. Jinak už si zase vařím a davám jídlo na mražák..., ale čuchtat se a rozmrazovat jednu lžičku mi přišlo na hlavu...

Strana
z4