Recepty
hojda
19. čer 2014

Máte dobrý recept na chřest?

Nikdy jsem ho nedělala, tak prosím o inspiraci a případně, jakou má chuť? Jde to k něčemu přirovnat?

Děkuji
betelgeuzz
19. čer 2014
Z chřestu dělám polívku. Osmahneš cibulku, přidáš chřest, vodu a 1 - 2 brambory, sůl, nějaké polívkové koření. Pak to rozmixuju. Ty brambory polívku pěkně zahustí. Před mixováním můžeš vyndat ty konečky chřestu a pak je tam přidat celé na efekt.
Chuť je zvláštní, nevím, k čemu bych přirovnala. A pak se nelekni na záchodě, divně po tom smrdí moč 🙂
marrei
19. čer 2014
My ho máme nejraději jen tak na grilu... odříznoud dřevnaté spodky a dát na gril, lahůdka. Chuť je specifická, taky nevím, k čemu bych přirovanala. A s tou poznámkou o moči souhlasím 😃
xpila
19. čer 2014
Jen povařit, pak osmahnout na másle a k tomu vařené brambory a holandská omáčka. Mám teda radši zelený. Na polívku je ho podle mě škoda. A teda chuť taky nevím, k čemu přirovnat 🙂
melodygirl
19. čer 2014
smažené. Nejdříve oloupat, uvařit ve slané vodě, potom obalit klasicky jako řízky ve strouhance, mouce a vajíčku a smažit.
willow4
20. čer 2014
Včera jsme dělali vařené ve vodě (oloupané), zabalené do prosuto šunky a posypané parmezánem, ovázené pažitkou... jako jednohubky... Malinko bych to přirovnala ke kedlubně...
millyh
21. čer 2014
Tak tohle mě taky zajímá 😉
xdany
21. čer 2014
Nedávno jsem ho dělala zapečený se šunkou a sýrem, byl fakt dobrý...
nika_z
21. čer 2014