icon

Máte zkušenost s pečením a potahováním dortů?

avatar
liawwy89
4. bře 2017

Potrebuji se poradit, děkuji.

avatar
pmaja
4. bře 2017

peču a potahuji. na domácí úrovni. co potřebuješ?

avatar
yelowangel
4. bře 2017

taky se hlásím, s potahováním tolik zkušeností nemám ale taky už jsem s tím dělala jinak dorty peču už dlouho

avatar
liawwy89
autor
4. bře 2017

@pmaja Kupuji si 1,4 kg potahove hmoty a chci tim potahnout prvni patro dortu o prumeru cca 20 cm, vyska 10cm. Chci to mit hezké, takže plát by měl být silnější. Stačí mi tolik té hmoty? Nebo přikoupit? Díky moc!

avatar
pmaja
4. bře 2017

to bude stacit s prehledem. dle meho skromneho nazoru bude stacit pulka. zbytecne silny plát je spis na skodu. nejdulezitejsi je ale priprava samotneho korpusu pred potazenim.tj.poctive pomazany korpus,dobre vyhladit,zarovnat a dat vychladit aby byl tuhy a netekl pri potahovani. pak se na dort dost saha a tepla....bacha potahovka chce rychlou praci nektere rychle schnou a ztraci svou elasticitu.

avatar
yelowangel
4. bře 2017

naprosto souhlasím, jenom bych dodala že když se potahovka nedá vychladit nebo moc zteplá tak se trhá tak pozor. Když se ti to stane šoupni to na chvíli zas do lednice ale chce to fakt rychlou práci. Mě se osvědčilo rozválet dát zas do ledničky a až pak to dávat na dort aby nebyla na kusy.

avatar
liawwy89
autor
5. bře 2017

Moc děkuji za cenné rady! Kdyz se povede, pochlubím se 😉