icon

Vánoční cukroví: Tipy na pečení a trvanlivost sladkostí

alex97
11. pro 2021

Maminky už mám hotové perníčky,pracny a ořechy náplň budu dělat 4dny před vánoci ..Zítra chci dělat rohlíčky..
Kdy mažete linecké?A kdy děláte rafaelo, rumove kuličky?A do kdy se to tak má sníst? A jak dlouho vydrží náplň v ořechách? Šuhajdy plánuji 2 dny před vánoci..A jaké dobré cukroví ještě děláte? 🤔

Strana
z2
konidana
16. pro 2021

@vladienka před 14 dny jsme s dětma pekli perníčky z kila mouky a už skoro nejsou, takže si dáme o víkendu opáčko😅

vladienka
16. pro 2021

@konidana no a to je to co by som prave nechcela, aby sa deti mesiac pred ladovali pernikmi 🙈

cikitkapb
16. pro 2021

Začínám péct až v prosinci a teda vůbec neřeším jestli na Štědrý den něco zbude nebo ne. Oba jsme s chlapem z rodin kdy před Vánoci nám bylo zakazováno to cukroví uždibovat, a pak to bylo, „vy to vůbec nejíte“. Největší chuť na to máme, když je to čerstvý a voňavý, a tehdy to taky jíme. 🤷🏻‍♀️😋

konidana
16. pro 2021

@vladienka furt lepší domácí perníčky, než aby si kupovali tuny bonbonu a čokolád 😉

andelka
16. pro 2021

Tak já jsem ještě nezačala péct. Ale budu dělat jen symbolicky, to co máme nejradši a možná jednu novinku, co mě zaujme. Takže o víkendu budu péct rohlíčky, mandlové a kakaovoořechové. Moje mamka peče linecké, světlé a kakaové, z krémem, marmeládou, polevou, a to mi dá a já jí dám zase část svého. A ejhle máme hned několik druhů a ne mega dávky. Cukroví je všude u babiček, na návštěvách..Ještě budeme dělat Rafaela, a já péct štolu a vánočku. A jíme to dřív, nečekáme na úder štědrovečeního večera. To už by to na Silvestra nikdo nechtěl. A ani by nebylo kdy to sníst, když minimálně 3 dny budeme mimo domov.

andelka
16. pro 2021

@konidana obojího když je hodně, je blbě.

konidana
16. pro 2021

@andelka jasný, sežrat to na posezení je špatně, ale půl kila perníčků na týden, spíš na dva, na osobu, mi nepřijde zas tak moc 😉 Vždyt to není ani 100g denně😎

andelka
16. pro 2021

@konidana to jo, já kolem Mikuláše taky občas dám klukům do školy perník od babičky, s ovocem třeba. Je to sváteční svačinka.

Strana
z2