• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Vanocni cukrovi-peceni v zahranici

13. prosince 2010 
Ahoj,
nevim, zda tady uz takova tema je, ale jsem v zahranici (UK) a rada bych upekla nejake typicke ceske vanocni cukrovi, jenze moc zkusenosti nemam, ale hlavni problem je, ze nevim, zda tady sezenu potrebne suroviny jako jsou k dostani v CR ( mouckovy cukr, polohruba mouka, vanilkovy cukr, hruba & hladka mouka....) nebo jak se tady jmenuji...
Myslim linecke slepovane, vanilkove rohlicky - no proste typicke vanocni...
Prosim, kdo tady zijete poradte. Diky. B.
13. pro 2009 v 18:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
cau britney, dobre tema :wink:
ja sem v irsku takze podobny pripad :wink:
neco malo bych taky upekla, ale linecke teda urcite ne, na to nemam vykrajovatka a ani doma jsme je nedelaly
mouckovy cukr sezenes - icing sugar, mouka tu byva vetsinou jen hladka a na cukrovi nekupuj tu self raising (ta uz ma v sobe prasek do peciva na zkypreni), kup plain flour
jinak me potesil Lidl, tam maji uz i mlete mandle (ty davam do vanilkovych rohlicku), vanilkovy cukr tu asi neni, ale zas sezenes pravou vanilku - takovy ten lusk (hledej v koreni, v tescu by mohlo byt, nebo v nejakem shopu se zdravou vyzivou a organic korenim)
hrubou mouku pokud vim na cukrovi nepotrebujes, to vetsinou jen hladkou
ja udelam jeste i kokosky, ty jsou jednoduche a strouhany kokos tu sezenes (Lidl i jinde) a pak budu delat nejaky nepeceny kulicky a ja mam jediny problem, cim nahadit cesky tuzemsky rum :grinning: nemam ani kapku :grinning:
no a jinak koukni i do obchodu k polakum, urcite mate v UK taky :grinning:
tak hodne zdaru, ja zitra jdu kupovat ingredience a pak pripravim testa a pristi sobotu neco napecu
13. pro 2009 v 19:26  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Diky moc, ja byla v nejakych polskych obchodech- kde maji i ceske zbozi- ale vyber nic moc....
Zajima me jaky maslo mam dat....
13. pro 2009 v 19:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja koupim nesolene normalni poctive maslo
13. pro 2009 v 19:32  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
ted me napada, jaky mam koupit ja... my normalne kupujeme soleny Lurpak... da se v Lidlu koupit poctivy maslo? ja se nikdy o vareni nijak nezajimala- takze zkusenosti nulovy... tedy v CR jsem jednou napekla cukrovi s babickou a povedlo se ale vsechny suroviny byli v dosahu :grinning:
13. pro 2009 v 19:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
tady ano, vetsinou nekde jedno nesoleny normalni maslo maji
13. pro 2009 ve 20:20  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
Baby drzim vam palce. Ja sice zijem v Norsku ale je to asi rovnake s tovarom ako u vas. :stuck_out_tongue_closed_eyes: Minuly rok som musela fakt improvizovat vo vsetkom. Ani vykrajovacky na linecke som nezohnala len take velke na perniky. Takze som pouzila pohare a stamprliky na vykrajovanie. Nasla som tu len jedno maslo co nebolo slane. Puding namiesany uz s cukrom. Lekvar tu nemaju ani ziadnu marmeladu len dzem ktory vyteka ked sa pecie. Rum len ten jamajsky alebo aky to je. Je trochu iny. Muka len hladka. Ja chodim po obchode a ked sa mi nieco uzda pouzitelne tak to kupim a doma testujem. :slight_smile: Tak vela chuti do pecenie. :wink:
13. pro 2009 ve 20:51  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojte baby ja zijem tiez v Norsku suroviny jasne ze ine ako u nas niektore veci mam z domu nakupene zlaty klas, vanilka..... :grinning: ale zato pecem kazdy tyzden a na vianoce tiez urcite budem, ono vzdy sa da z tych receptov nieco vybrat skusat a nieco s urcite napecie miesto rumu ja davam len esenciu nieco sa da najst u poliakov nieco zaimprovizovat vela napadov beriem z mmb slovenskeho aj ceskeho, ale jedno tu neviem najst a dost mi na pecenie chyba salko :grinning: Nech sa vam dobre pecie :wink:
13. pro 2009 ve 21:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
jejda, já sice nežiju v UK, ale kupuju výýýborný irský máslo ve zlatým obalu , co se do ČR dováží :wink:
vanilkový cukr nepoužívám.dávám vanilku :wink: mučkový cukr si vyrobíš v mixeru z klasickýho cukru :wink:
13. pro 2009 ve 21:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
britney: da se tu pect cukrovi uplne v pohode, ja pekla pernicky, linecke, loni jsem delala vosi hnizda atd atd,

kdyz neco nesezenes treba v polskem shopu ( jako treba piskoty na vosaky) tak si muzes spoustu veci objednat pres www.halusky.co.uk, prodavaji vpodstate vsechny ceske a slovenske veci co si tu jen muzes prat - pres vanilkovy cukr, po mouky nebo gambrinus pro manzu :grinning:

a jak se zminovalo, na peceni pouzivas vpodstate jen hladkou mouku = plain flour, sodu bikarbonat sezenes, baking powder/prasek do peceni taky takze neni problem :slight_smile:

jinak doporucuju si veci vozit treba do zasoby z CR, ja to tak delam s urcitym korenim, ktere je tu bud moc drahe nebo nesezenu ( jako steak 7 pepru nebo tak neco co mame radi)

Ohledne masla, tak me prijde, ze Lurpak ( my teda kupujeme nesoley) chutna uplne stejne jako ceske maslo ( nebo jakekoliv jine maslo tady) :wink:
13. pro 2009 ve 21:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky kucharinky, ja taky ziju v UK a za ty roky menim nazor, ze prakticky vsechno na co jsme zvykle z rodne zeme je mozne tady v obchodacich ci obchudkach sehnat nebo dobre nahradit. A navic, ja pise mufinka je tu on line obchudek www.halusky.cz :slight_smile:

Ja na peceni moc nejsem, ale na Vanoce se obetuju. Minuly tyden jsme pekly linecke, vyslo krasne. Druhu masla je tady vic nez dost, my mame radi Lurpak neslany (kostka ci pudlicko). Mam pocit, ze vanilkovy cukr jsem videla jednou v Tescu, ale taky se da nahradit (lusky vanilky+cukr).

Mam otazecku, chci delat rumove kulicky (mam tuzemak z CR :stuck_out_tongue_closed_eyes: ), pouziva se 100% tuk, aby to pekne ztuhlo. Kdo ma odzkousenou jako znacku? Diky predem
13. pro 2009 ve 23:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
POLSKE OBCHODY TO ISTIA :grinning: :grinning:
14. pro 2009 v 09:02  • Odpověz  •  To se mi líbí
rimmel, ja ty polske obchody nemusim, mozna obcas nejakou tu blobasku, ale jinak ty jejich vyrobky za moc nestoji a maji to neuveritelne predrazene. Minule jsem objevila ceskou mouku u Indu, kdo by to byl rekl :slight_smile:
14. pro 2009 v 10:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
v NL sice nedostat vela veci, na ktore som zvyknuta, ale mnohe veci sa daju nahradit alebo nakombinovat:

polohruba a hruba muka - kombinacia beznej hladkej muky a krupicovej muky
praskovy cukor sa tu vyskytuje iba v baleni po 250g; do cesta sa da nahradit nerafinovanym cukrom (je tu jemnejsi nez krystalovy)
vanilkovy cukor mame, ale da sa aj namiesat z krystal cukru a vanilky (alebo iba nechat tycinku vanilky v nadobe s cukrom, on by z nej mal chytit aromu)
zlaty klas je bezne dostat v ca. 1/2kg baleni pod nazvom custard
rum som kupila najlacnejsi aky bol dostat, je to naozajstny rum, nie lieh s aromou, tu dostat "zlaty" aj "biely", kupila som zlaty; ale bezne dostat aj rumovu aromu
maslo nastastie tiez dostat, slane aj neslane
horsie je to so stuzenym tukom (cera a pod. na cokoladu), ten tu existuje iba soleny, to si dovazm zo SK :sweat_smile:
polotucnu horcicu nahradzam svedskou horcicou z IKEA
aj bryndzu som uz vyrabala - z fety a kyslej smotany :grinning:
zatial som nenasla idealnu klobasu do kapustnice, bud tu dostat len take susaky alebo polosurove klobasy na grilovanie :stuck_out_tongue_closed_eyes:
v bioobchode som minuly tyzden objavila klasicke Caro (obilninova kava)
tvaroh na pecenie treba kupovat taky, aby mal co najvacsi obsah tuku, inak z neho upeciete gumennu podrazku :stuck_out_tongue_closed_eyes:
atd.
14. pro 2009 v 11:34  • Odpověz  •  To se mi líbí
ikke, takze stuzeny tuk se tu fakt neda koupit (myslim v UK), to se mi nechce verit :unamused:
14. pro 2009 v 18:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
v holandsku som nasla iba soleny :stuck_out_tongue_closed_eyes: (pouzivaju ho na pecenie masa)
to uz radsej namiesto neho pouzit obyc. margarin alebo maslo napr. do cokoladovej polevy; slana cokoladova poleva je fakt hnusna :grinning:
14. pro 2009 v 19:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
peppapig, skus pozriet v Tescu. videla som tam nejaky solid vegetable oil, tusim sa to vola crisp'n dry. ale nemam odskusane. a cokopolevu robim bez stuzeneho tuku ci masla, len v double cream rozpustim cokoladu v pomere 1:1.
14. pro 2009 ve 21:23  • Odpověz  •  To se mi líbí
perelandra, dekuji, urcite se po tom podivam, pak povim jak to dopadlo :slight_smile:
14. pro 2009 ve 21:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Diky za tipy.
Kolegyne v praci mi dala tip (je Slovenka) na pure Ceskoslovensky obchod- tedy zadny napul s Polskym. Je to v Londyne, kousek od me prace :confused: to jsem nemela ani tucha!
Po praci jsem tam zajela a nakoupila Heru, slovenske maslo, mouky... Jen ten mouckovy cukr nemeli!
Je to to same co Icing sugar?? Ten jsem koupila v Tesku.
Ted jeste formicky ci vykrajovatka, nevim kde.... V tesku meli jen velke na Gingerman bread....
Ale aspon neco mam uloveneho....
14. pro 2009 ve 22:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
No vidis! to je supr, jo cukr moucka je icing sugar a ten maji vsude
ja vcera vyrabela uz prvni varku nepeceneho cukrovi - kulicky a tycinky a supr!
cokoladovou polevu delam jen z hodne tmave cokolady a plotucneho mleka :wink:
peppapig> ja bych na kulicky pouzila prave nesolene maslo, nejak me nelaka predstava, ze jim ztuhly ceres nebo nejaky takovy tuk :sweat_smile:
15. pro 2009 v 09:52  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
holky pardon, ze jsem lezu ale potrebuji rychle poradit...na kolik se pecou medvedi tlapky a jak dlouho...???dekuji moc...
15. pro 2009 v 10:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
pecou se tak na 170, podle trouby a dokud nevybehnou pak na jednu zvrchu tuknes prstem... jen potrebujou dyl na rozlezeni :sweat_smile: tak mi to prijde dlouho :confused:
15. pro 2009 v 10:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
berus dekuji...
jak na rozlezeni?
15. pro 2009 v 10:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
no kdyz je upeces tak jsou tvrde, aby se v krabici rozlezely - zmekly tak se pracny pecou cca 3 tydny pred vanoci :fearful:

je to jedno z cukrovi co se pece nejdrive, pac mu to nejdele trva :wink:
15. pro 2009 v 11:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
az je vytahnes z trouby tak je nech chvilku stat a pak vyklepni ale nesmis je nechat vystydnout uplne nebo to nedostanes ven :wink:
15. pro 2009 v 11:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja nevim,ale tchynka je pece dycky v tuhle domu a jsou mekke, mozna zalezi na testu nevim...jj dekuji uz se pecou tak snad se dopecou v poradku... :grinning: a ten cas asi odhadem nevis?
15. pro 2009 v 11:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja bych rekla max 10 minut ale zalezi fakt na troube a velikosti formicek...
15. pro 2009 v 11:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
tak sem je pripalila... :angry: bych si naliskala...ted nevim esi to vyhodit nebo se to tim cukrem ztrati
15. pro 2009 v 11:51  • Odpověz  •  To se mi líbí
jestli je to malinko tak se to ztrati jestli vic tak to bude horke :frowning2:
15. pro 2009 v 11:53  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Cau, diky,
zase tady panikuju, jak to vubec pect... Tedy budu az v sobotu, ale ted se mi vybavuje, ze doma v CR jsme vzdy pomazali nejakym sadlem ten plat ci jak se to jmenuje (u nas na morave to byl plutvan) pred tim nez to slo to trouby, jenze ja nevim, cim tady to mazat? maslem....?
Muzete mi nekdo poslat recept pls na pavy linecky? DIKY moc...
:slight_smile: :slight_smile:
15. pro 2009 ve 12:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
berus ty uplne cerny sem vyhodila ty malinko jsem nechala a budu doufat, ze se s cukrem ztrati:slight_smile:... jeste mi zbylo kousek testa tak vecer dodelam a snad se povedou... :grinning:
15. pro 2009 ve 12:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek