3 dědicové. Jak se zachovat?

tinuskamacurka
3. únor 2022

Chcem sa opýtať minulý rok sa mi obesil svokor. Sú 3 súrodenci z toho je jeden 7 ročný (nevlastný brat). Prijali dedičstvo a je v dedičstve auto (v hroznom stave), ktoré je taktiež písané na všetkých.
Svagrina povedala ze si ho nechá opraviť a ze si auto chce nechať ona. Vseci súhlasili. Už ubehol rok od smrti, auto tam stále stojí, treba zaplatiť poistky a zrazu prišla s tým, že auto dá zosrotovat, tak ze veskere pokuty poistky a všetko okolo pôjde ➗ 3, s čím vôbec nesúhlasia ostatný dvaja dedici.
Ako sa mame teraz zachovať? Od začiatku je pánom ona. Zobrala si kľúče od svokrovho domu, určovala kto si čo zoberie, keď tam chcel ísť náhodou môj manžel, musela byt prítomná aj ona.
Svokor pred smrťou predal auto a povedal 3 ľuďom, že ma peniaze na pohreb a kde ich ma. Svagrina išla do domu prvá po odpecateni domu, a peniaze sa samozrejme nenašli.... Viac x sa stalo, že nás okradla. Netušíme, ako už na ňu pritlacit, aby si aspoň to auto vybavila - prepisala na svoje meno
Dakujem

evaviki
3. únor 2022

Jak muze byt auto napsane na 3 lidi? To nejde. V ramci dedictvi se melo auto bud prepsat na jednoho, nebo prodat. nebo odevzdat SPZ do depozita a pak se neda s autem jezdit..

tinuskamacurka
autor
4. únor 2022

@evaviki není napísané na 3lidi.zdedili ho vseci 3 majiteľ auta je stále tchan.

evaviki
4. únor 2022

@tinuskamacurka v rámci dědictví se to muselo řešit. Pokud uz je doreseno, je součástí i to,co se má stát s autem

betelgeuzz
5. únor 2022

Jestli to dobře chápu, tak dědictví není dořešené. V rámci řízení se musí určit, kdo auto zdědí, švagrová ho nemůže zatím jen tak zešrotovat. Pokud máte podezření, že si vzala z domu peníze, můžete to říct u dědického řízení.