icon

4 měsíce s námi přítel nežije a teď uvažuje, že se vrátí

valentice2
11. bře 2016

DOHODA O SOUŽITÍ

Strana A: Skoč Petr
Strana B: Alena Nejezová
Strana C: Marek Skoč
Dále jen strany A, B a C
1. Majetek, který byl nabyt před, během nebo po vztahu danou stranou zůstává s plným nárokem na vlastnictví dané strany.
2. Strana A i B se zavazují starat se o stranu C, jak nejlépe bude možno po stránce duševní, fyzické i materiální.
3. Všechny strany se zavazují nakládat se svěřeným majetkem, tak jak nejlépe dovedou, starat se, aby byla maximálně prodloužena jeho životnost, zvelebovat ho a opravovat.
4. Strany se vzájemně podílí na chodu domácnosti a na přispívání na její chod, každý bude přispívat svým dílem finančně a zastoupením domácích prací.
5. Strana s nižším příjmem se bude snažit dosahovat alespoň 70 % příjmu strany s vyšším příjmem.
6. Strany se dohodly, že uvnitř domácnosti nebudou tolerovat žádné domácí zvíře dlouhodobě.
7. Strana A si vyhrazuje právo, kdykoliv dohodu zrušit, pokud uzná, že daný stav nefunguje a strana B bude mít 30 dní na vystěhování.
8. Dohoda nabývá platnost dnem podpisu, může zaniknout po ukončení vztahu nebo dohodě stran A a B.

Datum podpisu:
Petr Skoč Alena Nejezová
……………………….. ………………………………..

Strana
z2
elena2907
11. bře 2016

@valentice2 Tak v tom případě ale nevím, jak u to bylo u nich doma,protože azylový dům je pro matky s dětmi a žádný soud neodebere matce dítě na základě toho, že s ním jde do azyláku. Muselo by být zanedbané,opožděné ve vývoji atd. Posláním azylového domu pro ženy a matky s dětmi je umožnit osobám v nepříznivé sociální situaci, většinou spojené se ztrátou bydlení, zůstat součástí přirozeného společenství a podporovat je v návratu k běžnému způsobu života. Je určen pro ženy, matky od 18-ti let s dětmi, které nejsou schopny vlastními silami zvládnout náhlou životní situaci.
Ženy, matky od 18-ti let s dětmi žijící v nevyhovujícím rodinném prostředí včetně případů, kdy je v souladu nepříznivého životního prostředí ohrožen vývoj nebo zdraví dětí. A to jsou definice,které mají uvedené u nás v azylovém domě. Nemyslím si, že ti může jen tak vzít syna.

valentice2
autor
11. bře 2016

@elena2907 mno nevím, mám strach že může... Synovi je 22měsíců a stále nechodi, teda už obchází nábytek a snaží se stoupat, ale sám aby šel v prostoru nemá stabilitu a stejně mi ex i jeho maminka vyčítají že je to má vina. chodíme na rehabilitace, k neurologovi který naznal že syn je v pořádku jen je prostě líný a navíc ex chodil až taky někdy kolem 2 roku, takže je to prý dědičné. Ale stejně partnerova strana rodiny dává vše za vinu mě...:(

cilkat
11. bře 2016

Promiň, ale jdi od nich. Od všech. Vím, že se mi to snadno mluví, když nebudu muset řešit tvé existenční problémy, ale dítě mimo jiné potřebuje věřit, že má mámu, která se o něj postará... Což zvládne těžko, když ji budou všichni kolem shazovat.

elena2907
11. bře 2016

@valentice2 Dobře, ale ty vzniklou situaci řešíš. To že nechodí, neznamená,že si špatná matka.Špatné by bylo, kdyby si to neřešila a nechala ho tak.Opožděný vývoj jsem myslela v tomto smyslu.Pokud lidem odebrali dítě, bylo to z velmi závažných důvodů.Pokud by si na něho kašlala,nevěnovala se mu,pila alkohol ve velkém množství,brala drogy,nechávala ho samotného,tak to je věc jiná a stejně by to musela nejdříve řešit sociálka.Myslím,že se bojíš zbytečně,ale jak jsem psala,do Vaší rodinné situace nevidím,neznám Vás.Nicméně si vše dobře rozmysli.A na jeho rodinu se můžeš víš co.Můžou si říkat co chtějí,to je tvůj život a tvého syna,ty jsi zodpovědná za to,jak budete žít.Doufám,že se rozhodneš správně 🙂

valentice2
autor
11. bře 2016

Mno nějak to dopadne. Už jsem z té rodiny unavená, pořád se něco děje... Tchán mi neustále vyvolává, jak by si chtěl vzít malého a nebo abych jim ho nechala na noc. Jenže já nevidím důvod proč bych to měla dělat. Oni mě vyhazují z bytu a já k nim mám být vstřícná? a když nedejbože nevezmu od nich telefon, tak jsou hned u nás a zjištují co se děje

Strana
z2