Asi se rozejdeme. Máme dítě. Co mám dělat?
Vůbec nevím jak začít. Vytvořila jsem si nový profil protože pod tím svým původním se mi to vůbec nepíše lehko, je tu pár holek které mě znají...připadám si hloupě. Ach jo, jak začít... S přítelem jsme spolu přes 5 let, 4 roky spolu žijeme, máme syna kterému je 20 měsíců. Když jsme se poznali, měl přítel problémy, dluhy a já mu pomohla se ze všeho vyhrabat. Náš vztah byl super do doby než jsme spolu začli bydlet - to šel najednou sex a veškeré intimnosti na vedlejší kolej. Říkal, že je unavený z práce a rekonstrukce bytu, tak jsem na něho netlačila i když mi to chybělo. Spali jsme spolu...no jednou za čas, ale když jsem na to zavedla hovor, říkal, že je unavený nebo že ho něco bolí a někdy jsem zase byla unavená já. Když jsem zjistila, že jsem těhotná myslela jsem, že se něco změní, ale bylo to ještě horší. V těhotenství si mě ani nevšiml, přestože jsem o sebe dbala a dlouho žádné bříško ani neměla. Ale jinak se o mě staral pěkně a s láskou, neměla jsem důvod se domnívat že je něco v nepořádku. Pak přišla péče o miminko a tak se to ani potom nezlepšilo. Připadalo mi, že mu sex 1x za měsíc stačí, choval se tak a když jsem něco naznačovala tak říkal, že je utahaný atd. a já vlastně byla taky, takže mi i přišlo vhod si místo sexu pospat. Jinak byl náš vztah zdánlivě bez mráčku. Začala se skloňovat svatba a já se těšila, že budeme rodina. Jenomže mezitím jsem zjistila, že si píše s jednou holkou...je to jeho prý dlouholetá kamarádka. Jelikož vím, jaká je a že jí nedělá problém ani sex se ženatým chlapem od rodiny, měla jsem se na pozoru. Všiml si, že víc žárlím a začal vyšilovat, že s ní nic nemá, přesvědčil mě dostatečně, takže se to uklidnilo a já v prosinci dostala zásnubní prstýnek. Začli jsme plánovat svatbu, ale ve mně to pořád nějak hlodalo. Udělala jsem něco co jsem dělat neměla - nejen z morálního hlediska, ale i právně je to zakázané, ale prostě stalo se, potřebovala jsem mít jistotu. Dostala jsem se k jejich společné konverzaci na internetu a přečetla si, jak ji asi 3/4 roku uháněl a chtěl se s ní vyspat. Nakonec k ničemu nedošlo, ale i tak ji unáněl pořád a psali si, že až se to u nás doma uklidní, tak to spáchají. Pak se ona odmlčela, protože si našla přítele, ale posléze si začli psát znovu, že ani tak by nebyl ani jeden z nich proti sexu. Psal si s ní jinak než mluví se mnou, takového ho neznám, se mnou o sexu nikdy nemluvil, s ní probíral detaily. Udělalo se mi špatně. Po našich zásnubách jí psal, že je rád, že se budeme brát, že má hodnou ženu a to ostatní je asi daň za to - myslel sex. Nechápu to, protože se mnou nikdy neřešil co by chtěl jinak a že by to chtěl častěji atd. Ona mu radila ať si to vybíjí jinde ale ať se to nedozvím, ať neničí rodinu... No asi nemá cenu to dál rozebírat, přišla jsem na to a okamžitě mu chtěla sbalit kufry. Řešili jsme to po telefonu zatímco byl v práci, on to prej chce napravit, ale má strach že už mu nebudu věřit atd. - znáte to ty povídačky. Kdybysme neměli dítě, vůbec bych se nerozmýšlela, ale máme chlapečka, kterého nechci připravit o rodinu, která doteď fungovala. Kromě toho kvůli jeho dluhům jsem měla rodičák na 2 roky a zrovna minulej týden si ho nechala prodloužit protože ještě nemůžu do práce, malýho nemá kdo hlídat a do školky ho nevezmou. Takže příští měsíc už dostanu jen 5000. Máme společně byt v nájmu, auto, pojistku...vůbec nevím co mám dělat. Mohla bych jít maximálně k rodičům, ale co všechny ty věci co spolu máme? To se mi k nim domů nevejde. Navíc ta holka bydlí ve stejném domě jako moji rodiče, jsou sousedi. Prosím, poraďte mi, kdo jste zažil podobnou situaci, co mám dělat? A co dělat v případě, že se rozhodnu od něho odejít? Kde se žádá o svěření dítěte do péče a stanovení výživného? Kde se žádá o změnu příjmení dítěte (pokud spolu nebudem nechci aby se dál jmenoval po něm)? Budu mít nárok na nějaké příspěvky pokud budu u rodičů (jsou oba důchodci)? Co dělat s autem když já jsem vlastník a on pojistník, jak to jde řešit když ani jeden ani druhý nemáme toho druhého jak vyplatit? Dívala jsem se po volných bytech, ale momentálně tu v okolí nic volného není. Mohla bych být u rodičů než nastoupím do práce a potom se odstěhovat někam do nájmu, ale mám strach...rodiče mi nemůžou nějak pomáhat, jsou oba v důchodu a důchod mají malý že jim stačí tak akorát pro sebe a ne ještě pro mě a dítě... Nebo mu dát ještě šanci? Strašně mě to bolí a nevím, jestli dokážu odpustit, ale zase fyzicky s ní nic neměl a tvrdí mi, že už si uvědomil, že sex není vše a chce to se mnou napravit...ale nevím jestli mu dokážu odpustit a ještě věřit. Měli jsme se brát a on dělal tohle. jakoby mu už jeden rozvod v minulosti nestačil. Fakt nevím. Co byste dělaly na mém místě?
@andrea_honzicek Drzim ti palce a plne chapu tve jednani. Kamaradka mela podezreni ze ji manzel podvádí a tak dlouho zapiral az se mu nabourala na facebook a pravdu nasla bohuzel hned. Nejsou spolu, ale ani jemu to s milenkou nevyslo...
Jak jsi psala ze se dokážete ted bavit o vsem, mluvis mi z duse, u nas je to ted take tak.
@andrea_honzicek Já bych se žádné podmínky nebála. Předpokládám, že Vás neudá.Nechte být okolí, nepomůže Vám v ničem. Nezná Vás, nemá právo Vás soudit, chce-li napadat, je to věc okolí, ne Vaše.Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Jste svá a to je dobře. Fandím Vám.Dělejte, že dáma neexistuje 🙂 V minulosti se před mužem nebabrejte,odpuštění nechte ,časem přijde samo. Nespěchejte na sebe. 🙂
Tak zatím je vše u nás doma v pořádku, přítel se snaží, abych mu opět mohla věřit a pořád mi nějak podstrojuje a když mu řeknu, že to nebo ono si udělám sama a ať si taky sedne, tak mi vždy odpoví, že si chce aspoň trošku odčinit hříchy a abych viděla, že mu na mně opravdu záleží. I po té intimní stránce je to něco úplně jiného. Tak snad to vydrží.
Dámu jsem od té doby viděla 2x - poprvé minulý týden, když jsem odjížděla od rodičů a ona byla venku s dcerou - dívala se po mně, ale já dělala jakože ji nevidím...Podruhé jsem ji viděla dnes, kdy byla venku s dětmi a jednou známou - ta známá mě viděla, když jsem přijížděla k našim, takže jí pravděpodobně dala echo a tak si dotyčná dala na hlavu kapuci a snažila se být neviditelnou. Moje mamka mi říkala, že se chová dost divně - když se potkají na schodech, tak neví, jestli má pozdravit a je taková nejistá...protože neví, jestli jsem svým rodičům něco řekla nebo ne. Já jsem už v tomhle v pohodě - nějak jsem si ujasnila, že já se rozhodně nemám za co stydět, já jsem nikoho nepodvedla, povést nechtěla ani si nepsala s žádným zadaným chlapem prasečinky, takže nevidím důvod, proč bych se měla někomu nějak vyhýbat. Ano, štve mě, že si o mně někdo myslí věci, které nejsou pravda, ale na druhou stranu ta ženská mi nesahá ani po kotníky, takže ať si myslí co chce. A jde vidět, že se cítí blbě a já jí to přeju - ať se v tom pěkně vymáchá 🙂 Jinak mě napadlo, že její přítel by taky nebyl asi nadšený kdyby si přečetl to co já, ale přestože tu konverzaci mám stále v počítači, asi nejsem taková, abych mu to poslala 🙂 I když mohlo by to mít zajímavou dohru...
@andrea_honzicek To ne, žádnou dohru.Vaše rodina je nejdůležitější, na pomstu bych se vykašlala. 🙂
@kika_21 Taky si myslím a v plánu to nemám. Myslím, že se vytrestala sama a ten přítel určitě časem taky přijde na to jaká je sám.
Ahoj, drzim pesticky a mam radost. Nic ji nerikejte, nevsimejte si ji. Bude to jeste dloho trvat. U nas je to skoro rok v pohodě a presto kdyz onu damu potkam, neni mi to prijemne a vyhybam se ji jak muzu. Od vánoc o sobe nedava vedet a tak doufam....ze nam da pokoj. V lednu jen jedna smska memu muzi a jedno slideni pred nasim domem, prikkadam to nejakemu poslednimu pokusu...doufam ze si uvedomila ze ma doma otce svych deti ktery o ni stoji a da moji rodine pokoj.
@andrea_honzicek Teď jenom nastává otazník...aby někdy nezačal milovat někoho víc než tebe. Každopádně to zjistíš časem. Teď nedělej závěry a zkus ať se zamiluje pořádně právě do tebe. Zkus víc myslet na sebe. Jak psaly holky, kadeřník, kup si něco pěkného na sebe... Neodkládej samu sebe na druhou kolej. Věnuj se sobě stejně tak jako o svého malého synka. A hlavně se na svého chlapa neupínej. Oni nechtějí domácí putku.
A toho bych se zase tolik nebála. vypadal, že mu na jeho rodině záleží. Samosřejmě je dobré nezapomínat na sebe. A taky si užít, že to dobře dopadlo. viz lucmora
@kokena77 Přeji hodně štěstí! Chápu, jak se musíte cítit. Já to mám pořád střídavě - někdy je mi všechno jedno, mám dobrou náladu a tu ženskou se ani nebojím potkat, jindy to na mě všechno padá, přemýšlím jestli je už všechno tak jak mi přítel říká nebo jestli ještě něco netají. Snažím se mu věřit, ale občas ještě červíček zahlodá, i když opravdu jak mi tvrdil si vymazal její číslo, zrušil Facebook, mobil i počítač mi dává volně k dispozici kdybych se chtěla podívat (ale já to nedělám). Včera jsem byla se synem u našich a ona asi viděla, že je tam naše auto...Nevím, co to mělo znamenat, ale když jsem odjížděla, šla ven se psem jen v kalhotkách! a bundě - prostě měla úplně holé nohy, venku byla docela zima, nechápu co tím sledovala, přišlo mi to docela k smíchu, ale doma jsem se o ničem nezmiňovala. Opravdu to vypadá, že to přítel myslí vážně a nechci už do něho nějak rýpat, i když občas si nějakou poznámku neodpustím a to se pak vždy ohradí, že jsme si to snad vyříkali a že to myslí vážně, tak ať už těch řečí nechám.
@lucmora O to se snažím i když teď si nemůžu nějak vyskakovat, protože kvůli jeho dluhům z minulosti jsem měla zvýšený rodičák a abych mohla být doma než mě opět vezmou do práce, musela jsem si ho teď snížit a jenom za nájem dáme víc než je teď můj rodičák. Ale snažím se jak to jde, abych vypadala k světu a líbila se mu. Jinak jak už jsem tu psala - chvilku se cítím v pohodě, chvilkamaa to na mě ještě padá a mám tendence se litovat a fňukat, i když vím, že tím ničemu nepomůžu. Musím se pořádně sebrat a dát mu tak trošku najevo, že tady nejsem jako samozřejmost, ale že by o mě skutečně mohl přijít. Když jsem chodila do práce, tak se o mě chlapi div nebili, ale teď je to holt horší, když jsem doma s dítětem a tak i mé sebevědomí není nejvyšší, ale snažím se na tom pracovat 🙂
@andrea_honzicek Pravděpodobně to mělo znamenat, že je ta žena , která šla se psem, blázen a ještě chce, abyste si toho všimla Vy. Jelokož tohle normální není. Nechcete -li volat 155, aby ji odvezli tam, kam patří, neřešte to. 🙂

@kika_21 Máte pravdu a děkuji za zastání. Já samozřejmě vím, že se to nesmí a že za to mohu nést následky. Ale udělala jsem to v zoufalství, že bych si možná vzala člověka, který mě podvádí a potom už by to nešlo vzít zpátky. Chtěla jsem mít jistotu. Nebyla to pohnutka ze dne na den, asi půl roku jsem zjišťovala jak se její matka jmenovala za svobodna, opravdu mi to hrozně dlouho trvalo než jsem to zjistila, protože její matka už nežije a pochází z 200 km vzdáleného města...ale byla jsem vytrvalá, prostě jiná možnost jak zjistit pravdu nebyla, přítel si historii zpráv maže okamžitě po napsání, právě kvůli ochraně soukromí (kdysi mu ukradli z auta počítač se všemi osobními údaji, kontakty a soukromými zprávami). Já jsem si byl od začátku plně vědoma, že to možná bude chtít řešit a že za to budu potrestaná, ale raději dostanu nějakou podmínku nebo něco než být třeba vdaná za muže, který by mě podváděl a já byla za hlupáka, měla s ním společný majetek atd. - to by pro mě bylo mnohem horší. Ale podle všeho se to ani řešit nebude, ona si myslí, že to udělal její bývalý přítel, s kterým se soudí o dceru, na mě podezření nemá a asi se v tom ani nebude chtít vrtat někde na policii právě kvůli tomu, že by se rozebíralo, co se tam psalo a proč by to někdo dělal - nemá čisté svědomí a myslím, že se cítí už tak dost trapně když se potkáme a ona ví, že já vím, že plánovala vyspat se s mým chlapem...