Bydlení s prarodiči přítele

lenka992
16. črc 2019

Ahoj holky ☺️ Chci se zeptat o názor popřípadě o radu ☺️
Bydlíme s přítelem přes rok u jeho prarodičů. A poslední dobou to mezi mnou a babičkou skřípe. Jsem momentálně těhotná v 6.mesici tak jsem častěji doma. No a babca je ten typ, důchod, lehce přes 70 let, alkoholik 😔. My bydlíme ve druhem patře tudíž chodíme přes ně. Vždy kdy někam jdu nebo přijdu, tak jen probehnu, pozdravim a jdu. A ji se to nelíbí. Stěžovala si dnes příteli, ze se s ni nebavím, ze se mi tu nelíbí, ze jsem furt unavená atd.(což teď poslední dobou jsem díky tehotenstvi). Přítel o tom ví, jaký máme vztah a je na mě straně. Vysvětloval ji, ze třeba nemám náladu, ze moje babička to není a ze nejsem ten typ co bych jen se zenskejma seděla a kecala. Ona to nedokáže pochopit, vidí jen sebe a nerespektuje ostatní. Jeden den jsme byli na dětské oslavě narozenin. Byli jsme tam od 11-19 hod, přijela jsem úplně vyrizena a ona si hrozne chtěla o tom povídat, řekli jsme ji, ze jsem unavená, ze jdu nahoru ze chci mít klid a nechapala s čeho jsem unavená. No a ještě dnes jsem došla domu a slyšela jsem, jak se baví s dědem, ze pritelova ex byla něco jiného, super holka, ze přítel se necítil na dítě s ni a ze cituji: s tou kraskou se najednou cítí mít dítě.
Jsem už z ni vyrizena. Má někdo podobný zážitek? Rada bych slyšela nějaký názor, nebo jestli už já jsem vadná. 😔😔

olga_
16. črc 2019

@lenka992 Vadná nejsi, ale chtělo by to mít s přítelem taky plán B, co se týče budoucího bydlení, protože až budeš s dítětem doma od rána do večera, tak se z toho zcvokneš.

marketa11112
16. črc 2019

mrzi me to. ale na rovinu rikam, ze bych nikdy, nikdy, nikdy nebydlela s nikym z rodiny. to snad radeji s cizimi . co slysim, nikde to nedela dobrotu. je opravdu jen malicko vyjimek. a to musi byt vsichni na stejne vlne, podobnych povah, musi si padnout do oka, zit obdobne, mit obdobne nazory a pod. a i tak to souziti musi byt s velkou toleranci. u nas chtel muj otec bydlet obdobne, ale ja i tenkrat muj budouci manzel, jsme to hned zavrhli. kdyz jsme hledali dum, nechteli jsme radovku, ani dvojdomek a pod. a nakonec jsme radeji staveli novy dum uplne samostatny .
no, kazdopadne zpet k tobe. co az budete mit mimco? babi bude vecne u vas , nebo te bude tahat k nim. budete chtit byt venku na zahradce, mit tam bazenek, houpacku a muze z toho byt dalsi problem. je jasne, ze takto mate male naklady na bydleni, to je super. ale nekdy to nebyva to nejlepsi reseni.

lenka992
autor
16. črc 2019

@olga_

@marketa11112 to nám je jasné, plánujeme stavět, jen bohužel to nejde ze dne na den 😔 já se bojím toho až tu bude mimco, tak to bude ještě horší.

krutak1fle
16. črc 2019

My bydlime hned vedle mych prarodicu.
Ten dvou (u mych deti uz tri) generacni rozdil je znat hodne.
Jsou zlati, snazi se, ale je toho taky nekdy moc.
Sdilime spolecnou zahradu a dvorek.
Potkavame se nekolikrat za den.
A oni maji ve zvyku se pokazdy zdravit a pokazdy prohodit par vet. I kdyz neni o cem.
Me to nekdy leze na nervy. Rada je pozvu na kafe nebo jednou za cas pokecame. Oni jsou nastesti na svuj vek mentalne ok.
Ale ty zdvorilostni rozhovory me taky stvou.
No ale snazim se to nejak davat. Mam je rada.
Sami uz moc novych zazitku nemaji a tak se upinaji na nas. U vas nejspis stejne. Jinak by se nudili.
Nastesti muj chlap to dava dobre.
U tebe je to horsi v tom, ze to ani nejsou tvi prarodice.
Asi by mi to vadilo stejne.
A kdyz jsem byla tehotna, lezli mi krkem strasne☺.
Nejak me opoustelo pochopeni pro jejich starostlivost a spolecenske konverzace. Chtela jsem mit hlavne od vsech pokoj.
Po porodu to bylo jeste nejakou dobu na prd.
Prisuzuju to hormonum.
Ted je male rok a uz je to zase dobry.
Zkus to nejak prezit. Snad to cas trochu urovna.
Hlavne si je nezosklivuj. Jestli s nimi budete do budoucna bydlet, je treba nejak vychazet.
Mozna bude treba nastavit nejaka pravidla.

sudylichozrout
16. črc 2019

@lenka992 Ahojky, pul roku jsme zili s tehdy rok a pul starym ditetem ve "dvougeneracnim" byte s manzelovou babickou, ktere bylo 88, byla jsem v te dobe tez tehotna. Uz nikdy bych do takove hovadiny nesla, s manzelem jsme se z toho malem zblaznili. Myslim, ze jsem nikdy nezazila nic horsiho, byl to permanentni stres, hadky. Takze ja nemohu doporucit nic jineho, nez stehovacku, bydlete sami. U nas byla situace slozita, ten byt, ve ktetem babicka bydlela, jsme kupovali, meli jsme ji jako vecne bremeno a nedalo se s tim hnout. Pokud nejste ve stejne pozici, bezte si fakt radeji po svem.

olga_
16. črc 2019

@lenka992 Najděte si vlastní bydlení, klidně 1+1, 1+kk, protože toto vám nepomůže ani při stavbě. Situace, že řešíte vztahy, dítě a stavbu domu, je na jedno partnerství až až. Nešla bych do toho ani za zlaté tele. Raději bydlet xy let navíc v bytě, ale v soukromí a stavět opravdu výhledově, než stavět dřív, ale prožívat dennodenně také malé velké peklíčko...

ariadna12
16. črc 2019

@lenka992 no tak ja se dozvedela, ze babicka meho expritele po jednom spolecnem vikendu rekla cosi jako "tu ciganu uz tu nechci videt" (fakt nejsem snedy typ😉 a snazila jsem se k ni chovat slusne a pekne), pak taky pry rikala, ze (mi rodice) "maji dum jako chlivek" (po ukazani fotky meho rodneho domu, ktery teda je vse, jen ne maly). Pani byla dominantni a silne zvlastni, v rodine meli treba schizofrenii, jeden jeji syn se kvuli ni neozenil. Byt mne to teda velice mrzelo, myslela jsem si neco o chocholouskovi. Nemuzes s pritelem bydlet jinde nebo proste omezit styk s pani na minimum?

lenka992
autor
17. črc 2019

Děkuji všem moc za sdílení svých zážitku a názoru.

sonaxoxo
17. črc 2019

To co ctu je jak pres kopirak... Snad nikdy jsem neslysela, necetla o super vztazich ve vicegen. Bydleni.. Bohuzel. Vzdycky jen problemy, problemy. Jsem rada ze tohle jsem nezazila, protoze s rodinou si rozumim, ale mame stejne rozdilne nazory na urcite veci, takze naprosto dobre vim, jak u nas by to dopadlo🙄muj otec ma dvoupatrovy dum, dole bydli deda sam. To vite ze by slo a bylo by to pro nas jednodussi bez hypo, po dedovi smrti, se tam nastehovat a bydlet.. Premysleli jsme i o tom. Ale diky bohu jsme rekli ze nikdy,chceme mit svuj klid, delat si co chceme, kdy chceme.. Nesla bych tam ani za zlaty prase!!! Ted bydlime v byte a pritom si stavime baracek kousek od bytu. Takze mame klid, pohodu a soukromi. Za me super🎉takze na vasem miste bych udelala to same.. Proste pryc. Samozrejme jestli jsou moznosti. 👍

barulina
17. črc 2019

@sonaxoxo tak ja si myslim, ze my zijeme docela na pohodu. Dole nasi, nahore ja s dcerkou a mojim. Az na bezne vxmeny nazoru, lterw ovssem probehnpu i mezi todinou ktera nebydli spolecne mame klid.

babulinkab
17. črc 2019

my bydlíme nahoře, tchýně dole...nemáme absolutně žádné problémy, naopak velmi mi pomohla a pomáhá, když potřebuji pohlídat děti

lenka992
autor
17. črc 2019

Já s mými rodiči i s pritelovymi máme super vztah. S budoucí tchýni si rozumím. Jen děla problém tady babička. 😔

hanih
17. črc 2019

@lenka992 Já ti rozumím a chápu tě. Taky jsme žili s babičkou, s mojí. Měla jsem ji hrozně ráda, ale to soužití bylo náročné. Jiné názory, jiný způsob života, jiné priority apod. Manžel si občas postěžoval, ale naštěstí to moc neřešil. Já to měla horší, protože jsem byla víc doma a pak na mateřské to bylo ještě těžší. Ale dali jsme to. Babička už nám bohužel zemřela a teď si říkám, že bych klidně vydržela další spoustu let toho náročného soužití, jen aby tu ještě byla. Každopádně, mě pomáhalo koukat na to s nadhledem. Vždycky jsem si říkala, že babička je starší, má jinou výchovu, žila jinak, je pochopitelné, že bude jiná. A jak je od ní super, že nám poskytla bydlení, i když i pro ni to znamenalo určitá omezení a jisté nepohodlí. Prostě jsem si připomínala to dobré. Já to tedy měla jednodušší v tom, že šlo o mou vlastní babičku, u které jsem strávila půl dětství a ona byla fakt skvělá, až posledních několik let se začala její povaha trochu měnit. Navíc je rozdíl, když někoho vídáš o víkendech nebo na návštěvách, nebo s ním žiješ v jednom domě. Mě se tedy vztah s babičkou docela změnil, když jsme u ní začali bydlet. No ale chtěla jsem říct, že buď budeš muset zavřít obě oči, zkusit na babičce najít něco hezkého (třeba jen to, že vás u sebe nechala bydlet, nebo že má na ni přítel hezké vzpomínky) a vydržet, nebo si najít jiné bydlení. Možná si s ní zkusit v klidu promluvit, abys zjistila, co jí na tobě vadí. Třeba jde jen o nějaké nedorozumění, třeba má babička pocit, že k ní nejsi dost vlídná, což je pochopitelné, když jsti těhotná, prostě někdy nemáš náladu, ale babička si to může bráti i osobně, protože prostě dost věcí o tobě neví, jsi pro nic v podstatě cizí. Prostě si zkusit vyjasnit situaci a zkusit ji zlepšit, pokud to půjde. Každopádně přeji hodně štěstí!

lenka992
autor
17. črc 2019

@hanih když ono je to těžké, babička se rada napije a ne málo, pak vám do oči lze. A já třeba toto nemám rada. Já ji respektuji, ano jsem rada ze tu bydlíme, ale taky ji za to platíme. Říká o mě skarede věci, nazývá mě krasavici apod. Já to pak těžko beru, protože jsem citlivější typ a mrzí mě to, když vím ze žádné věci ji nedělám. Přijde mi ze vidí jen sebe. Ani její rodina za ni nechce jezdit. Dvakrát předemnou ležela na zemi opilá a ani ji to nemrzelo nebo něco. Přítel splácí půjčku, protože si své patro spravoval, tak nejde jen odejít do podnájmu když už tak platíme dost a šetrime momentálně kde se dá na stavbu. Hold jak říkáte, vidět ty pozitiva. Moc děkuji za vás názor ☺️

lenka992
autor
17. črc 2019

@babulinkab važte si toho

sonaxoxo
17. črc 2019

@barulina clovek by hned napsal,tak hlavne aby vam to vydrzelo!jsou samozrejme lide,kterym to vyhovuje a maji dobre vztahy!ja osobne budu bydlet s rodinou radeji zvlast.👍😂

barulina
18. črc 2019

@sonaxoxo drzi to uz nejaky ten patek. A zatim spatruji spis klady nez zapory

elennka
18. črc 2019

My jsme žily vždy dvě nebo tři generace v jednom domě, bydlíme ve velikém domě - sestra s rodinou, já s manželem a naši rodiče, před pár lety ještě s babičkou (mamkou tatky), a za nějaký pátek možná s babičkou (mamkou mamky) a jde to. Je to o vzájemné toleranci, komunikaci.. naše a nynější generaci s tímto má problém - vícegenerační soužití, našel by se na to i nějaký výzkum. Problémy vznikají všude a ve většině případů to lze nějakým způsobem vyřešit. Ono i za některé problémy s tchýnkami, maminkami, babičkami atd. si svým způsobem děláme sami.. (neříkám, že když jsou opravdu táhlé rodinné problémy.. že bydlet spolu nejde)..

baruniceslepice
18. črc 2019

Už 5 let bydlím s tchanovcema, a ještě pratchyni. Po dětech je to ještě mnohem intenzivnejsi. Odpoledne na zahrade, kdy kazdy den poslouchas nevyzadane rady... Takze za me- nohy na ramena a utéct, než vám rozvratí i vztah, což se děje u nás...

sonaxoxo
18. črc 2019

@barulina tak at to vydrzi..si muzes rict ze jsi jedna z mala👍

obla
20. črc 2019

Názor je - odstěhujte se.
V drtivé většině je soužití v rodině, ještě s generačním rozdílem cesta do pekel.
A je úplně jedno, jestli jsi těhotná, málo komunikativní, nebo marťan.

lastovenka
22. črc 2019

@lenka992 Já žasnu jak je to chování starých lidí podobné. Jak není po jejich tak je zle. Ať už je to jen to že s nima nechceš prohodit pár vět třeba. Oni si mysli, ze bude jen po jejich a potřeby nás mladší nerespektují. Možná budeme taky takoví až budeme starýg Já asi určitě. Nicméně pokud ti mohu poradit. Ať si babička stěžuje jak stěžuje..nenech se donutit dělat to co ona chce a dělej to co potřebuješ ty! Jsi unavená a nechce se ti s ní bavit a jí to vadí, protože si chce zrovna taky povídat? Tak se s ní prostě nebav a nenech sebou jejími řečmi nebo stížnostmi manipulovat. Jo a jestli tě pobavím. Já mám skoro tři měsíční holčičku. Do toho stavíme. Nebudu se tu rozepisovat,zkrátím to.Já teď s malou bydlím u mých rodičů. Přítel za námi jezdí tak třikrát týdně. Od jeho práce je to daleko a navíc stavíme takže po práci jezdí dost často na svatbu.Když není s námi je u matky, která má malý byt a ložnici má jen jednu, takže přítel spí s ní v ložnici.Zní to úchylně co? Po porodu tchyně pořád chtěla ať přijedeme a spíme tam a v podstatě mě k tomu donutila.řekla jsem si že fajn, chce být s malou, kvůli malý to zvládnu, jenže ona si pak malý skoro vůbec nevšímala a za celý tři dny si ji pochovala jen jednou!A já jako kráva kvůli ní tři dny spala v ty její blbý ložnici i s ní protože jinde to nešlo. Takže od ty doby jsem tam nebyla. Má smůlu. A jestli ze mě bude znova dělat debila kvůli tomu že mi vadí s ní spát v ložnici, tak ji napovímt.řeknu že to je nevhodný a ze by to ve svých letech měla vědět. A že už tam spát s malou nebudu.proč já bych se kvůli ní měla uskromnovat? Ani náhodou! Sorry za takhle dlouhý připevek!

lastovenka
Autor odpověď smazal
Zobraz