icon

Bydlení s tchyní, nezvládám to

adrdolka
30. led 2016

Chci se svěřit se svou situaci a možná očekávám zázračnou radu, empatii.
S partnerem žijeme v dvougeneračním domě s jeho matkou.co jsem prvně otěhotněla se změnila, jako by se v ní probudily mateřské pudy, velmi mě to zaskočilo.přehnana starost a péče.denně mi domlouvala, ať se strojim, rozumné stravuju, odpočívám, nosila mě jídlo, nakonec mě to začalo dusit. Pořád říkala- MY čekáme miminko, MY musíme koupit to a to... Pak jsem porodila a to teprve začalo!! Každodenní nehlasene návštěvy i do sprchy mi vlezla, dívala se na nás, když se přes den spalii do ložnice.neustále mi do všeho mluvila, brala syna z postýlky, dělala si na něj nároky.až mě to desilo ....... Domluvy, náznaky nikam nevedly, partner to řešit nechtěl, když, tak z toho byli hádky a problémy.s ni to byl extrém. Když jsme šli ven, stála na schodech a musela vědět, kam jedem. Když se jí to nelíbilo, chtěla,abych syna nechala u ni. porad by mi syna brala.nebo když jsme šli z venku,chodila nám otevírat dveře a ptala se, kde jsme byli.párkrát i přes zákaz mi vlezla domu a vyprala nám. Domluvy pomohli na chvilku, většinou se urazila,nikdy jsem nebyla rázná. Kam jsme šli my, šla ona- na zahradu, na dvorek, jako by nás pronásledovala. Přestala jsem ji navštěvovat a vyhýbala jsem se jí. Nakonec se do toho vložil přítel a vznikla obrovská hádka. Půl roku byl klid, pak jsme čekali druhé mimi- dceru. A spousta věcí se vrátila zpět, opět ta přehnana péče,vlezlost.k tomu se mě snaží přesvědčit o tom, že kluk a holka nemohou mít spolu pokojík a že bych měla syna nastěhovat k ní,udělat mu tam pokojík. S partnerovou mamkou se dá mluvit, je velice fajn, dokud nejde o mě děti. Dělá si na ně neúměrné nároky.
K tomu všemu nás omezují i její návštěvy.dispozice bytu nám nevyhovuje. Prostě bych udělala cokoliv, abychom se odstěhovali.dům je priteluv a naše příjmy jsou lepší než průměr. Máme finanční možnosti se odstěhovat. Ale on nechce pro svou pohodlnost, přestože samotnému mu to tu nevyhovuje.
Co můžu dělat? Syn má jít do školky. Sekla jsem se, že ho tu nedám,že se chci odstěhovat. On hraje mrtvého brouka

Strana
z4
ivjan
22. únor 2017

Moc děkuji všem za zájem pomoci, nestíhám odepisovat,děti už mě skáčou po hlavě,tak ve stručnosti. Dům jsme stavili vedle jeho rodičů,na místě kde dříve stával starší ddomek prarodičů, ten jsme zbourali ,a na tom místě jsme postavili náš dům,číslo popisné je jedno,dům je psaný na nás ale rodiče tam mají dožití. Nad pronájmem jsme taky uvažovali, ale problém je v přístupu na dvorek a zahradu,ten by byl vždy společný, to nám vše komplikuje. Je to zapeklitá situace. Jinak pro tchýni dělám vše špatně, mohla bych se rozkrájet,ale vše je špatně,bylas zvyklá na to že jí všichni poslouchají, její manžel je chudák . Já jí neposlouchám, mám svou hlavu a to jí vadí ,že neskáču jak ona píská. Je to na dlouhé povídání........ Holky jste zlaté, určo dám vědět jak vše probíhá. Moc děkuji, hezký večer

Strana
z4