Cestování na Kypr bez přítele. Jsem sobecká?
Ahojky,
s přítelem máme velmi odlišný názor na cestování, zatímco já miluji cestování a jsem raději někde venku, on je spíš indoorový člověk, nerad cestuje, sedí doma a kouká na televizi, cestování si dle jeho slov nemůže ani moc dovolit.
Můj dotaz zní:
Chci letět přes Vánoce a silvestr na Kypr, bude ode mě sobecké, když pojedu s mamkou a ne s ním?
Je pro mě vůbec obtížné tohle s ním probírat, protože to je pro něj nepříjemné téma a nechce o tom slyšet.
Děkuji
Volbu má, buď letí s tebou nebo sedí doma. Nevím, proč by ses měla cítit provinile. Nemůžeš celý život sedět na zadku, protože on nerad cestuje.
Tak mu nabídni jestli chce jet taky, pokud ne, tak jeď s mamkou no. Za mě je to v pohodě, taky bych jela radši s kamarádkou se kterou si to užijeme, než s partnerem, který bud nepojede nikam, nebo mi celou dovcu zkazi stěžováním si na všechno kolem nebo tim, ze bude dřepět na hotelu a koukat na televizi tam. Sobecké by bylo spis od nej, kdyby vyžadoval at nikam nejezdis.
sobecka nejsi, spis dokud je to jen pritel, tak bych hodne zvazovala jestli je stastna volba partnera s vyrazne odlisnymi zivotnimi preferencemi.
holky, moc děkuji.
@kondra14 no jak bylo psáno výše tak rozhodně dost zvláštní volba partnera.... Ale i přesto bych na takové svátky bez něho nikde nejela, protože pokud i přes rozdilnost vašich povah spolu zůstanete tak se ti to jednou v různé podobě může vrátit jako bumerang... Jindy v roce v poho, ale přes svátky, nevim no
Za mě, jet s někým jiným proč ne, když on nechce, ale je otázka, zda to nutně musí být zrovna na Vánoce. Když si představím, že já jsem ten, kdo nerad cestuje, a partner mi oznámí, že buď budu muset strávit vánoce někde v tramtárii, nebo budu na Vánoce sama, tak mně osobně by se to teda nelíbilo, mrzelo by mě to. Jako asi bych to nezakázala, žejo, ale to neznamená, že by mě to nemrzelo. Jedině, kdyby to fakt jindy nešlo, ale nechce se mi věřit, že to je opravdu jediná možnost, kdy se tam dá jet.
Cestováni je moje vášeň, takže chápu tvoji potřebu. Ale pak nechápu, proč jsi s partnerem, který s tebou nesdíli tak zásadní "koníček"...každopádně i kdyby můj partner neměl toulavé boty jako já, tak na Vánoce bych fakt neodjížděla. To uz není o nějakém hájení si svých zajmů, ale partnerský podraz, pokud jinak vánoce nějakým způsobem za normalních okolností slavíte. Proč potřebuješ jet zrovna na vánoce a proč zrovna na Kypr? Nechci tě odrazovat, ale bude tam zima, pršet a všude plno rozjívených Rusáků :(
Proč máš partnera s jinými zájmi?Co Vás spojuje?
jela bych bez výčitek kdykoliv během roku, ale na Vánoce určitě ne.
Klidně bych cestovala celý rok, ale na Vánoce bych chtěla být s partnerem. Tady je otázkou, zda je pro tebe prioritní společný čas na svátky s ním nebo cestování.
Jinak proč je to pro něj nepříjemné téma?
Každý pár je jiný, každý člověk třeba Vánoce vnímá taky jinak. Já třeba si Vánoce bez partnera neumím představit. Bez rodičů třeba jo, ale ne bez svého chlapa 😍🥰
Ale chápu že chceš zažít Vánoce někde v teple a když holt partner nechce jet s tebou, tak je tu možnost jet bez něj. Určitě bych se ho ale zeptala, jestli chce jet s vámi. Nebo ti jde i o to vlastně to strávit je jako dámskou jízdu?
Každopádně bych s ním Vánoce oslavila před odjezdem, klasika štědrovečerní jídlo, cukroví, dárky...
Do Vánoc daleko, nasla nych si jinyho pritele, ktery by se mnou letel ma Kypr 😅
Spíš mě zarazila jiná věc - je vidět, že cestování máš ráda, on ne. Ve vztahu jsou je mě hodně důležité mát stejný názor na trávení společného času tady moc souhru nevidím.. Máte spolu děti? Nebudou rozdílné názory zdrojem nepohody? Partner nelétá, ale nebrání mi, když někam letím sama, naopak.
@reeeza Zakladatelka píše, že cestování si podle jeho slov nemůžou dovolit.. Já jsem v tomto fakt striktní - když jsem hledala otce dítěte, tak jsem zvažovala i detaily, zařekla jsem se, že moje dítě nepozná rozvod (rozchod) po vlastní zkušenosti. Vím, že i maličkosti vztah můžou zabít.
@martinka_33 tys to zabila 😀
Otázka je jak to má on se svátky, jestli je neslaví, pak není co řešit a s klidným srdcem bych jela bez něj i když bych mu možnost jet nabídla, jestli jsou pro něj svátky důležité a chce je slavit s tebou, asi bych zvazovala vyjet na Kypr v jiný čas.
Přece kvůli němu neprosedis život doma. Jed a užívej si to
Jed klidně sama když nechce Jinak budeš celý život sedět doma jako já.Je to hrozně.Uz nejsem nejmladší a skoro nikde jsem nebyla.Msnzel pořád jen pindal,že nejdou peníze,ale na pivo má pořád .Jezdí si sama a možná někde poznáš i někoho jiného kdo se bude k tobě hodit vic

Oznámila bych mu, že chci jet. Zeptala se, zda by jel se mnou a oznámila mu, že pokud nechce, vezmeš mamku.