Chci být dospělá
Je mi 17 let a žiji už pět let s mamkou a očímem v zahraničí. Před 3 roky sem poznala kluka kterej mi obrátil život vzhůru nohama...jsme spolu opravdu šťastní..tedy když jsme spolu :( Já ještě chodím do školy a on pracuje jako truhlář. Občas nám pomáhá finančně protože to nějak nezvládáme...prijde mi že mamka ho..nevim jestli má ráda ale toleruje ho... je starší :/ a tak ví co chce.
V lednu mi bude 18 a protože se vidíme pouze o víkendu...a pro nás je to málo chci se k němu přestěhovat... tak nějak už jsme si zkusila spolu být delší dobu třeba 2 měsíce když jsem ho vzala do čech a nebo sem tam 4-5 když rodiče jedou do čech...mame se opravdu až moc rádi. Bohužel otcimovi vadí.. kvůli tomu odkud je a navíc on mě vidí jako holku co nebude mít rodinu děti ale bude mít kariéru a peníze...ale to můj sen není.. Jsem spíše rodiny tip.
V létě mě dokonce "požádal o ruku" ale ne tak jak si myslíte prostě mi řekl jak moc mě má rád jak miluje moje chybičky a jak strašně se těší na naší budoucnost.
co se týče bytu.. on má a já mám možnost vydělávat při škole...on má také výplatu takže toho se nebojím sice mám ještě rok a půl školy ale doma sem jaksi zavřená a nemůžu nic.
Chci vařit o někoho se starat a vědět kde co a jak co udělat si svůj systém. Navíc kouřil a protože můj otcim nesnese kuřáky (mamka taky kouří ) tak je to pro mě těžké třeba 10h bez ciga sem nervni a nedokážu se soustředit. Navíc poslední dobou mi ani nedají prostor k učení...ptotoze umím jako jediná německy ...resim všechny úřady.. učím se s mladší ségrou a nebo doucuji mamku.... Jsem unavená..
dotaz? je to opravdu tak zle že se chci v 18 odstěhovat ? Vím ze me a mamku to hude bolet..ale přece jen budu bydlet jen 30min od nich...a hlavně jak bych to měla říct ...moje ségra se odstěhovala když jí byli 15 a brácha 16 ale já tohle nedokážu prostě jen říct čau teď si můžu dělat co chci! :( Jako mami... jak to vidíte? máte nějaký rady? mnohokrát děkuji
@bbubble Dekuji 🙂
Ahoj, asi jsi toho v zivote uz zazila hodne a mas ted chut spis se venovat sama sobe a mit svuj klid, nebo jak to rict. Rozumim... Vis, ja bych se ale do odstehovani uplne hned nehnala. Ono je to opravdu strasne moc starosti, jak financnich, tak dalsich. Spis bych se zkusila zamyslet, jak tvou momentalni situaci vylepsit - napr.rozhovor s mamkou, ze uz jsi unavena z te pomoci doma se segrou a s doucovanim atd., ze by ses potrebovala zacit poradne soustredit na sebe - ze se chces poradne naucit jazyk, ze tvuj sen je stat se prekladatelkou... A k tomu od nich potrebujes podporu a prostor. Mas ted uplne jedinecnou prilezitost rozhodnout se, kam svuj zivot nasmerujes. Ja osobne bych jeste chtela mit chvili na starosti jen sama sebe, udelat si skolu (pokud chces na VS), jazyky, cestovani... Nerikam, ze kdyz zalozis rodinu, tak to nejde, ale je to o silene moc slozitejsi. Jsi mlada, rodina klidne par let pocka. Nacerpej pro sebe krasne zazitky a zkusenosti, ktere pak rodine predas. Aby te jednou nestvalo, ze je ti 30 (priklad) a prd jsi v zivote zazila krom same prace a starosti. Drzim palce, at uz se rozhodnes jakkoliv, at se rozhodnes spravne!
Já myslím, že to není špatné se v 18ti odstěhovat, ale počkala bych pár let než bych plánovala svatbu, rodinu a partnera si tak prověřila. Studovat můžeš i když nebudeš žít u maminky a pokud tě partner podpoří, je to jeho plus.

@ariadna12 ja som tu tiez od 16, nieco som hladala a vybehol mi kon.. trosku uz zase klud s tymito patrackami.. zpovednica netusim co je a na fb osobne veci neriesim.
jo a bola som najprv registrovana na slovenskom mk, keby zas nejakej detektivke nieco nesedelo :D
inak autorka, ja ti fandim. za tychto okolnosti by som sa skusila odstahovat, ALE skus odist z domu v dobrom, predsa len to nemusi vyjst..