Chci být dospělá
Je mi 17 let a žiji už pět let s mamkou a očímem v zahraničí. Před 3 roky sem poznala kluka kterej mi obrátil život vzhůru nohama...jsme spolu opravdu šťastní..tedy když jsme spolu :( Já ještě chodím do školy a on pracuje jako truhlář. Občas nám pomáhá finančně protože to nějak nezvládáme...prijde mi že mamka ho..nevim jestli má ráda ale toleruje ho... je starší :/ a tak ví co chce.
V lednu mi bude 18 a protože se vidíme pouze o víkendu...a pro nás je to málo chci se k němu přestěhovat... tak nějak už jsme si zkusila spolu být delší dobu třeba 2 měsíce když jsem ho vzala do čech a nebo sem tam 4-5 když rodiče jedou do čech...mame se opravdu až moc rádi. Bohužel otcimovi vadí.. kvůli tomu odkud je a navíc on mě vidí jako holku co nebude mít rodinu děti ale bude mít kariéru a peníze...ale to můj sen není.. Jsem spíše rodiny tip.
V létě mě dokonce "požádal o ruku" ale ne tak jak si myslíte prostě mi řekl jak moc mě má rád jak miluje moje chybičky a jak strašně se těší na naší budoucnost.
co se týče bytu.. on má a já mám možnost vydělávat při škole...on má také výplatu takže toho se nebojím sice mám ještě rok a půl školy ale doma sem jaksi zavřená a nemůžu nic.
Chci vařit o někoho se starat a vědět kde co a jak co udělat si svůj systém. Navíc kouřil a protože můj otcim nesnese kuřáky (mamka taky kouří ) tak je to pro mě těžké třeba 10h bez ciga sem nervni a nedokážu se soustředit. Navíc poslední dobou mi ani nedají prostor k učení...ptotoze umím jako jediná německy ...resim všechny úřady.. učím se s mladší ségrou a nebo doucuji mamku.... Jsem unavená..
dotaz? je to opravdu tak zle že se chci v 18 odstěhovat ? Vím ze me a mamku to hude bolet..ale přece jen budu bydlet jen 30min od nich...a hlavně jak bych to měla říct ...moje ségra se odstěhovala když jí byli 15 a brácha 16 ale já tohle nedokážu prostě jen říct čau teď si můžu dělat co chci! :( Jako mami... jak to vidíte? máte nějaký rady? mnohokrát děkuji
@elliadawod ahoj, já se stěhovala v devatenácti před maturitou, nemyslím že by to byl až takový rozdíl, můžeš to samozřejmě ještě třeba rok vydržet, otčím sice může blekotat co chce ale ty stejně si zařídíš podle sebe, to si nenech vnucovat aby na tebe defakto cizí chlap si plnil nějaké své sny. Já když jsem odešla tak jsem pak ještě brala alimenty od táty, dokud jsem neukončila studium na sš, tak jsem měla stálý příjem plus brigády, kdy jsem brigádničila po škole a nyní už manžel byl pracující a vydělával dost, byt platil stejně tak moc změn nenastalo. Máma to nesla hůř, byla docela smutná i když jsme se hádali dost, ale překonala to, to čeká každou mámu jednoho dne bohužel.
Dobré ráno.....dejte si do vyhledávače
Chci se přestěhovat a jak to říct a první ...je od modrého konika....
A nic jiného než místa v praze do registrace nejde......a co vám na tom přijde divne...... já jsem se vám otevřela protože jste dospělý a máte zkušenosti....nechapu...:(
Opravdu tohle mě překvapilo.... proč bych si tady asi vymyslela? a Instagram a podobné věci nemám..pouze facebook a tam takové věci řešit nechci...vidito každý..a navíc i rodina... já jsem jen chtěla poradit nic víc ....bydlim v alpách u bodamskeho jezera kousek od švýcarska...ve Schwarzenbergu...cca 700km od čech....ale no nechápu o co vám jde :(
@elliadawod já myslela, že je tam teď sníh....
@megi89 Ano je tohle nejsou fotky teď...je docela tma
chtěla jsem vyfotit kostel s časem ale tam není vidět nic....
@elliadawod nemate vy kousicek ty nadherne vodopady ? A nekdy v unoru ci.kdyv takovy svatek, kdy lidi se prevlekaji jako vosy, ci co? Neco jako masopust ? Pracovala jsem kdysi v Radoffzelu, ci jak se to pise 🙂 a byli jsme tam na vylete, jestli to bylo ono.. K dotazu. Ja se stehovala taky v 18, urcite nezpretrhej vazby, pro.pripadny navrat jsou hodne dulezite, pomahej mame dal, pusobis dospele na.svuj vek, i pripadny.neuspech ber jako skolu i kdyz preji ti, abys prozila spokojena leta s partnerem. Jen bych se primlouvala zatim o testovaci rezim bez deti.. Hlavne v klidu, zadne sceny, kdyz s tim doma budes otravovat dostatecne dlouho a das rodicum zaruky ze se budes hlasit a pripadne pomahat s urady, tak verim ze casem povoli...
@elliadawod oprava, vrta minto hlavou.. asi.to byl.Schaffhausen, ci jal se to pise.. je to uz 20 let 🙂 🙂
@elliadawod Já myslím že nemusíš dokazovat odkud doopravdy seš. Jednak seš na internetu kde si můžeš hromadu věcí kdykoliv vymyslet takže i do profilu tady můžeš napsat blbosti a jednak pro tvou otázku to vůbec není podstatný. Spíš mě to přijde jako zbytečný rejpání. Nenech se rozhodit a hlavně se nezačni dohadovat, hádky tady bývají dost drsný.
@kamino ano vodopády tady máme na každém rohu 🙂
ten svátek se jmenuje Faschingsumzug 🙂
@kamino ANo je to neco jako Masopust dokonce i tejden dodrzujou ze to maso neji 🙂 a pak je Festival..neboli pruvod kde jsou vsichni prevleceni za vsechno mozne 🙂
@yelowangel Hadat se rozhodne nechci ...jen me to mrzi ... no take si nemyslim ze je dulezite odkud sem ale nemam Rada kdyz sem uprimna a nekdo mi rekne ze lzu... to je proste... no mrzi to
@elliadawod nebylo to mysleno, alespon ode mne, zle, nektere prispevky ci nahozena temata na konikovi zni proste nelogicky nebo zvlastne, obcas si na konikovi nekdo udela z druhych srandu, zada tema diskuse, casto kontroverzni, v podstate diskutovat nechce a pak se jen bavi, kdo se na jeho tema chytil. Hodne uspechu na te stredni hotelovce a v planovanem kurzu nemciny a i dal do zivota.
@elliadawod být tebou, smažu ten certifikát ze školy nebo co to je (německý moc neumím). Je tam sice jen tvé jméno, ale aby se za nějakou dobu neobjevil jinde u falešného profilu. Toto je veřejné fórum, lidé jsou různí a stejně jako na fb je lepší si své soukromí chránit
@kamino jj, Schaffshausen je znamy temi vodopady.A ten fasing je velky v Kostnici🙂
@elliadawod no,pustit te moc asi nebudou chtit,protoze bez nemciny budou ztraceni.Uprimne se divim,ze bez nemciny tam vydrzeli tri roky,protoze se tam nepohnes,navic tam hodne mluvi narecim.
Jinak bych se stehovanim nespechala a dodelala jsi predevsim skolu,i kdyz ti bude 18. Neni kam spechat.Nejde o to,ze bys s pritelem nemohla zit,ale spise kvuli tomu,ze pak budete resit neco uplne jineho.
Nechci ti kazit iluze,ale sama pises,ze te pozadal o ruku,resp.ti rekl,ze te ma rad a tesi se na budoucnost.Nezlob se,neni to zadost o ruku,ale "pouze" vy znani.Z toho usuzuji,zes take mladounka a nezkusena a prave proto,jsi myslim,ze by sis mela jeste uzit zivota,nez se "upoutat" do domacnosti k chlapovi.A s nemcinou segre pomoct muzes,ale ucit se musi sama.Je tam uz take tri roky,vid?Tady by se ve 12 take uz ucila sama.
Takze to vidim spise tak,ze se muzes vice z povinnosti doma uvolnit a dale zit doma.
A pokud chces moc bydlet s pritelem,tak se urcite rozejdi s vasima po dobrem,aby ses mela jednou kam vratit.
Na jednu stranu chapu,ze nechces prozradit puvod pritele,na druhou stranu to mozna souvisi s duvodem,proc a nim otcim nesouhlasi (vim,ze v okoli Kostnice je hodne muslimu a Arabu).
Asi jsi cekala nejaky souhlasny komentar a informaci,jak odejid z domu rychle a bezbolestne,ale mam na to jiny nazor...hodne stesti
Jinak uz jen nazev diskuze "chci byt dospela" mi spise ukazuje na to,ze uplne nevis,o cem to je.Myslis,ze je to jenom o tom "osamostatnit se"?Ale ty odchazis z domu,kde se o tebe starali rodice a jdes k cloveku,ktery se bude o tebe starat.Chybi mi tam to - odejit a byt odkazana sama na sebe a postarat se sama o sebe...
@elliadawod
Je tady dost lidi, kteří maji v profilu bydliště mimo ČR takze je evidentní, ze nejsi nucena uvádět pha, ČR kdyz zde nebydlis
@zuz4a Nevím jak nejde mi to nevim proc
☹
@terezapetrova když sem napsala moji adresu tak mi to napsalo jestli sem se nespletla že to nic nenašlo a nešlo to ....tak sem napsala odkud pocházím.....
po vašich příspěvcích sem tam zkusila dát jen "Rakousko" a to mi to vzalo....
jak už tady někdo psal myslím si že není důležitý odkud já jsem :/
@linee Ano je tady zpoustu arabů turků... albánců..srbů. . .ted i až moc velkej počet rumunů .jsou tu čečenci slováci rusové... poláci... španělé Chorvati.. a také dost velkej počet maďarů a lidi z bosny....
no tak nevím no
@elliadawod ja sem taky nenapsla, ze je důležité odkud jsi.. Nic takového jen jsem napsala fakta a jak sama vidíš tak neni pravda, ze by jsi musela udavat Pha kdyz tu nezijes 😉
@elliadawod a co nevis?
@elliadawod je ti 17 a celý život mář před sebou 🙂 začala bych tím, že bych se pořádně naučila německy. Pokud tam chceš zůstat tak je to nejdůležitější. Pokud se znalostí na úrovní B1 studuješ celkem úspěšně SŠ tak jsi asi celkem chytrá a byla by škoda nejít na VŠ ať už v Rakousku nebo Německu.
Co se žití s přítelem týče. Já bych do toho v 17 nešla, chtěla jsem si spíš užívat života než někomu vařit a prát špinavé fusekle :D :D Ale to má každý žena jinak.
Jenže se na něm staneš závislá. Nebudu řešit, že tvůj přítel je pravděpodobně muslim a bojíš se odsouzení tak to nepíšeš ;) Znám spoustu žen co mají manžele z muslimských zemí a jsou spokojené.
Chápu tvoje rodiče, já bych taky neskákala štěstím metr vysoko. Doufám, že moje dcera bude spíš jako já 🙂
Ale je to tvůj život a když chceš být dospělá tak musíš začít dělat dospělá rozhodnutí.
@editah222 můj přítel muslim není.. já jsem ateista a pokud vím tak muslimové nesmí spát či něco s nemuslimkou....co vím tak když se dva zamilujou a chtějí spolu být musí se ta dotyčná konvertovat... 🙂
@linee nejde mi to vymazat
@elliadawod to říká korán, ale realita je jiná :D :D
dospělost není vždycky tak tragická, záleží na světě kolem tebe. Pokud jsi cílevědomá, ambiciózní, budeš to mít v životě jednodušší. Jen těch sladkých 18 neznamená být bohužel dospělá 🙂))) V 18 vypadnout z domu je v pohodě, sama jsem tak odešla do světa, důležité je mít se kam vracet, když přijdou horší dny. Ty už tak trochu dospěle žiješ, protože se staráš o svý příbuzný, který tě potřebujou, i to se počítá. Dospělost je svoboda a svoboda sebou nese i to bejt zodpovědnej za svý chování a rozhodování. Tak se hlavně neunáhli a makej na sobě, uč se, jdi na vejšku, začni si budovat ten svůj svět, abys nikdy na nikomu nemusela bejt závislá a naopak byla dost silná na to pomáhat i ostatním, když na to přijde. Když se staneš nezávislou a nebude na tebou viset hrozba toho, že když se něco posere s chlapem skončíš, pak jsi dospělá 🙂 hodně štěstí
@editah222 Tak to je fajn ze Vy to vite...ja to treba nevim :D

@ariadna12 no to bylo taky prvni co jsem se koukla