Chlap co pořád lže a nevěnuje se dítěti. Poradíte, prosím?

chlapecektehu
18. led 2022

Mám problém a potřebuji poradit. Jsme s přítelem spolu už skoro 3 roky. Začátky naše vztahu byly dost krušné hodně jsme se hádali on furt čuměl v mojí přítomnosti na ženský a hodně si s ženskými psal i přes to že jsem si to nepřála protože to nebyly normální konverzace ale hodně mě pomlouval a stěžoval si jakej je vlastně chudáček a kde si co si.... Potom co si zrušil všechny sociální sítě se to tak nějak trochu uklidnilo ale stejně pořád nechával oči na jiných a mě to rvalo srdce myslela jsem si že pro něho nejsem dost dobrá když se furt po někom kouká 😏
Řekněme že tohle všechno se po roce tak nějak ustálilo a pochopil že se to prostě nedělá a že mě se to nelíbí.
Ale přece jenom furt byl jeden problém a to lhaní.. lhal mi a lže mi do dnes. Někdy to jsou hlouposti ale někdy to jsou i dost vážné věci jako například že třeba 4x nezaplatil mobil. Dneska máme 3 týdenního chlapečka a můžu říct že se to všechno zhoršilo... O malýho nemá absolutně žádný zájem při tom jsme chtěli miminko oba dva a hodně. Vždycky přijde dom z práce a jediný co udělá je to že dá malýmu pusu a si vezme mobil a čumí do něho zbytek dne.. jsem na všechno sama s ničím mi nepomůže když chci aby mi s něčím doma pomohl tak jediný co slyším Joo udělám to potom nebo mám čas. Strašně mě to štve začínám se dostávat i do poporodních depresích a myslím si že to je kvůli němu. Teď nedávno byl v hospodě a furt se tam kolem něj motala jedna ženská od nich z firmy před 14 dny mi ještě tvrdil jak se s ní ani nebavil a včera z něho vylezlo to jak si týkají kde si co. Při tom je to 50 léta ženská která na firmě roztahuje nohy 😣. Furt mi tvrdil jak jenom se bavili o Šimonkovi který mimochodem v té době ještě nebyl ani na světě tak že se neměli v podstatě ani o čem bavit. No prostě mu nevěřím a myslím si že s ní taky něco měl..
Je to čím dál horší prostě nevím co mám dělat už hodněkrát jsem se s ním chtěla rozejít ale vždycky mě ukecal a teď mám s tou chutí se sbalit a jít za rodiči s malým ... Je zadlužený udělá si další dluhy lže mi bůh ví co dělá s ženskými a nejhorší je že ho absolutně nezajímá ten malej.. a ještě ke všemu je sobecký myslí jenom na sebe jako například když malej spí co po celým dnů nemohl usnout tak on dojde a schválně ho vzbudí protože jenom on chce . Nebo mi už tři týdny kupuje poporodní pás a stále ho nemám 🙄 tak co si myslíte MMA od něho odejít nebo s ním zůstat a PS už jsem mu hodněkrát domlouvala a k ničemu to nebylo.
😏

camelinka
18. led 2022

@chlapecektehu Myslim, ze sis odpovedela sama ...

journals
18. led 2022

A proc sis s nim porizovala dite? 😳 vzdyt podle toho co pises se ani divit nemuzes. Opravdu vyhodna partie… pisu to casto a napisu to znovu - porizujte si deti s partnerem za ktereho se nebudete muset stydet. Pred okolim, pred sebou, pred ditetem. Vzdyt jsi ani nemohla cekat ze to bude jine… a bohuzel neni a nebude 🤦🏻‍♀️

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@journals no já jsem tak nějak doufala že se to tím malým spraví ale bohužel nespravilo

journals
18. led 2022

@chlapecektehu proboha, kolik ti je? Nespravi, jasne ze nespravi. Deti problemy nasobi, nemazou.

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@journals 21 a jemu bude 23

journals
18. led 2022

@chlapecektehu aha, tak to je pak nedospely pristup vas obou jasny. Skoda, kdybys nespechala, mohla jsi mit klid. Takze za mladickou uspechanost platis velkou cenu 😔

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@journals tak já chtěla mít dítě vždycky mladá o to mi ani tak nejde spíš jde o to s kým ho mám 😏
Teď už to nevrátím kdybych věděla že to takhle dopadne tak bych si to hooodně rozmyslela...

journals
18. led 2022

@chlapecektehu ano, prave ze jde hlavne o to s kym ho mas. I v 25 letech bys byla porad mlada. Jen jsi mohla mit ten rodinny zivot treba lepsi, Mit dite s idiotem za kazdou cenu jen proto ze jsi chtela byt mlada maminka si asi bohuzel vybere svou dan. Ja tohle nepochopim. Sice jsem stara, ale radost z ditete mam s kym sdilet a s kym se radovat.
No, ted uz asi nenadelas nic. Tezko rict co by pomohlo, jestli poradna, opravdu otevreny rozhovor, domluva rodicu…taky jsi po porodu chvilku, tak unava, vycerpani a hormony taky udelaji sve, ale jestli to byl odiot pred ditetem, neverim moc ze by se to zmenilo.

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@journals
Jo s tím souhlasím že i ve 25 letech bych na pořád mladá..
No já nevím já jsem si s ním už hodněkrát promlouvala otevřeně a nic moje mamka co jsem teď porodila tak furt do něho šíje a nic ... Poradna no nevím myslím si že by mu to vydrželo tak max měsíc a pak by se choval jako dřív. Já tomu malému dávám fakt všechno doslova a do písmene ale nevím jestli tomu malému mám dál motat hlavu někým koho stejně to dítě nezajímá

journals
18. led 2022

@chlapecektehu no tak on je jaksi otec a vzdycky bude. Takze diteti hlavu nemotas. Je to jeho “clovek” jen neni bohuzel moc pouzitelny. Ale asi by bylo hloupe myslet si, ze se odstehujes k mamince a problem je vyresen. Tedy castecne ano, ale s otcem ditete budete oba uz navzdy spojeni. Ten nezmizi, dite ma prirozene i otce, takze tu proste vzdy bude figurovat. Jen je otazka jak moc/malo.

lv
18. led 2022

Otázka proč být a navíc se spojit na celej život s lhářem, holkařem, co naseká dluhy... Synka miluješ a bude mít tatu na hovno.

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@journals tak myslíš že mám jako s ním zůstat v bytě a nějak to řešit ještě jinak? Tak já myslela motání hlavy kdyby jsme se rozešli 🤔 nechtěla bych mít takový to půjčování a šachování dítěte mezi námi...

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@lv no právě 😔 jenže před tím než jsem otěhotněla jsem to tak nějak asi neviděla nebo si to tolik neuvědomovala jako teď když je malej na světě..

journals
18. led 2022

@chlapecektehu jenze to sis mela jaksi rozmyslet driv. Dite bys nepujcovala, ale davala otci. Predstav si, ze on je stejny rodic jako ty. Sice nerodil a nekoji, ale na papire jste v tom fifty/fifty. Uz chapes proc je vyber otce tak dulezity? Co kdyz si za rok, dva bude chtit na dite delat stejny narok jako ty? To “pujcovani” ditete klidne muze nastat a ty tomu nezabranis.
Jestli zustat nebo odejit si musis ujasnit sama. Ale taky si uvedom jak, kam, za co.

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@journals No to že jsme si rovni papírově je možná tak jediný v čem se mi může rovnat. No chápu no..
No to nevím co bych dělala kdyby tohle nastalo.
Tak mamka by mi pomohla to už teď vím mám velkou oporu v rodině a mohla bych být u ní doma.

journals
18. led 2022

@chlapecektehu co sis vybrala, to mas. Bohuzel je z toho velmi draha zivotni lekce. Snaz se neukvapit, postav se k tomu zodpovedne a dospele (at uz to znamena cokoliv). Jestli ti rodice v zacatku pomuzou, jen dobre.

lv
18. led 2022

I když jste se hadali, čumí a flirtuje se ženskýma, seká dluhy, lže - to všechno, že se k TOBĚ tak choval, jsi přehlížela, ale k SYNOVI - myslím tím, že na něj kašle, nepomáhá, lže si stále dál - ti to vadí. Ale tak to je, lepší to nebude.

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@journals dobře ještě to promyslím

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@lv kdybych věděla jak ho mám změnit udělala bych to zatím jsem nepřišla na to co na něho platí

emamaira
18. led 2022

Já bych nebyla tak striktni, máte 3 týdenní miminko, tvoje vnímání situace je hodně ovlivněné hormony, nevyspáním, životní změnou... Já bych tomu dala ještě čas, abys ukvapeně neodešla. I on si musí zvyknout na miminko a přijmout novou roli, chlapi to mají v tomhle jiné, hodně chlapů se víc věnuje až větším dětem, miminkům prostě nerozumí.
A to že se bavil s ženskou z práce o miminku ještě před tím než se narodil? Co je na tom divného, je normální se bavit o miminku ikdyz se teprve má narodit. To přece není důkaz nevěry.

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@emamaira No důkaz nevěry to není to máš pravdu ale je zajímavý že ženská která je jeho nadřízená a její 50 s tou nemá problém si tykat ale mamčin přítel tomu je taky 50 nabídnul mu tykání a s tím najednou problém podotýkám že je stejně starý ... A našla jsem v jeho telefonu video jak ona je něm nalepená a ten byl ožralej jak já nevím co a strašně byl vysmatej a natáčel si tam i chlapa jak se tam motá kolem cizí ženské a strašně ho v tom podporoval. Tak si myslím že když se tam takhle choval že k něčemu došlo... Protože druhý den ráno tvrdil jak se s ní ani nebavil nic a včera z něho vylezlo že s ní týká a že se bavili o tom a tom tak že člověk už neví co si má myslet.

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@emamaira a když mu před dvěma dny volala tak to přede mnou ani nezvednul a počkal až na to kdy šel umýt auto

marcicek84
18. led 2022

Je mu 23,ten na dite pripraveny nebyl,meli jste pockat a ty si hlavne najit nekoho normalniho a dospeleho.Tak ted s nim mas dite,tak jsi to chtela,tak to tak mas,asi neni na miste si stezovat aco ted mas delat si rozhodni sama, ve 21 letech urcite nebudes financne samostatna,takze to ukoncis a co bude pak,jak vyjdes a kdo te bude zivit na rodicaku???A prosim te,on je otec toho ditete,ho jen tak neodstrihnes,dite budes pujcovat vzdy na vikendy,mozna i casteji...zkuste poradnu,on musi dospet,prestat lhat,zacit se chovat zodpovedne a prestat litat za kazdou sukni,ale to musi predevsim chtit on sam,kdyz chtit nebude,sama s tim neudelas nic...

camelinka
18. led 2022

@chlapecektehu Ta hlavni chyba je, si myslet, ze chlapa dokazes zmenit ...

malenka3
18. led 2022

@journals naprosto ve všem souhlasím. To je tak, když si dva nedospělí jedinci udělají dítě. Bohužel každá druhá věta slečny dokazuje, že ani ona dospělá není. Hlavně že je mladá maminka 🙈

@chlapecektehu tady je každá rada drahá, když sis myslela, jak dítě změní váš vztah, jak dítě změní povahu chlapa, jak ty dokážeš změnit chlapa. Takových už bylo. A pořád jsou a budou. Buď budeš patřit k těm šťastnějším a uvědomíš si ty bláboly, ve kterých žiješ a zkusíš začít jinde a lépe s vědomím, že sis ten život dobře nerozjela a nebude to snadné. Nebo budeš patřit k šedému průměru společnosti a budeš třeba jinde, ale tytéž předpoklady opalovat dál a dál a podobné dotazy psát třeba za 5 let o jiném chlapovi.

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@malenka3 a v čem jsem nedospělá ? To by mě zajímalo

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@camelinka tak podle vašich rad s ním nemám zůstat a pak zas nemám odcházet tak co mám vlastně dělat🤦🏻‍♀️

journals
18. led 2022

@chlapecektehu nikdo nerika odejdi ani zustan. Nikdo tvuj zivot nezije a zit nebude. Tohle nejde rozhodnout a poradit. Ty si musis promyslet co dal. Je to tvoje rodina, tvoje dite, tvuj zivot. Preci nemuzes cekat ze ti tu jasne rekneme co delat. To po anonymnich lidech ani chtit nemuzes

journals
18. led 2022

@chlapecektehu uplne ve vsem 🤦🏻‍♀️

chlapecektehu
autor
18. led 2022

@journals Aha😅