Chování partnera. Jaký je na to váš názor?

23. črc 2023

Ahoj, chtěla bych znát něčí nezaujatý názor. V manželství máme už dlouhou dobu krizi, dle mého je to na rozvod, manžel však o něm nechce ani slyšet. On má semnou údajně jediný problém a to ten, že se mu nevěnuju. Ale s kámoškama a rodinou si píšu pořád. Já mám na něj těch výhrad víc. Kromě toho že domu nosí peníze, ho v ničem jiném nepotřebuji, on stejně nic jiného nedělá. O dceru (2r) se stará velmi málo, i když jí zjevně miluje. Doma něco málo zařídí jen když mu řeknu. Co je ale hlavní kámen úrazu, ponižuje mě, zesměšňuje, je agresivní, chová se jak malé děcko, nenávistný, vše je pro něj problém, háže na mě všechny svoje problémy i emoce, v krizi mě nepodrží ale zadupe. Nemá žádné kamarády, protože na každém vidí problém. Nemám pocit že bych se o něj mohla opřít. Ano utíkám víc ke své rodině a kámoškám, protože se ke mě chovají hezky. Manžel nemá špetku sebereflexe. Ten tvrdí, že by se tak nechoval, pokud bych se mu věnovala víc než všem ostatním. (ale aby mi pomohl s malou, já se mohla vyrelaxovat a mít chuť s ním něco mít, to ne)... Prý že se snažil (1x se šel ke mě mazlit a něco uvařil) a já nic nedělám. Takže za krach manželství můžu jen a jen já... Ano, můj pohled je jednostranný. Avšak skutečně netuším, co bych měla dělat jinak. A vlastně ani nechci. Jen vím že mi jeho ješitná povaha dá u rozvodu zabrat

autor
23. črc 2023

Ani vlastně nevím na co jsem se chtěla zeptat. Že je to celé nesmysl? Že vážně pochybuju, že tím, že se mu budu víc věnovat, všechny tyhle problémy zmizí... A možná jestli jste si některá prošla tím stejným...

lv
23. črc 2023

Zkuste poradnu, otevře to oči oběma a pomůže

pampeliska1313
23. črc 2023

Mne třeba ty reakce přijdou docela manipulativni. Ze všechno vaše chyba a tak. Házet vinu kolem sebe. Vlastně se nedivim ze přemýšlíte o odchodu..

sinicka
23. črc 2023

Kvuli male bych zabojovala na parove terapii, jinak bych byla uz davno pryc 🙂.. pokud on nechce zmenu, tak neudelate nic.. clovek by se nemel cely zivot jen protrápit.. ovsem jako samotná zenska s malym deckem to taky neni med..

annasmyckova
23. črc 2023

mrkněte na téma skrytý narcismus, z vašeho příspěvku vidím několik "červených vlajek" -manipulace, házení viny, agrese, žádné blízké přátelské vztahy...

dura175
23. črc 2023

Podle popisu to vypadá na ukázkového narcise. Mrkni na jakofenix, jsou i videa na YT. Pokud se opravdu jedná o narcise, nepomůže žádná poradna ani terapie a jediné řešení je odejít.

jancazao
23. črc 2023

Velice podobně se choval můj exmanžel.
Za mě to lepší nebude.

autor
23. črc 2023

@sinicka děkuji, o párové terapii nechce ani slyšet. On v sobě problém prostě nevidí. Že jediný problém co má on je ten, že se mu nevěnuju a na to nepotřebuje chodit na terapii... Už jsem to navrhovala mockrát.

sinicka
23. črc 2023

Pak bych šla i bez něj.. a řekla bych mu, že je to pro mě poslední krok pro záchranu vztahu.. zcela vážně

autor
23. črc 2023

@dura175 moc děkuju, podívám se. Btw má tohle nějakou váhu v můj prospěch v případě rozvodu? Je tam nějaký psycholog co by posuzoval zdr. stav nás obou?

l_
23. črc 2023

Me bavi podcast opravdovy vztah.. po par letech s manipulatorem jsem se tam nasla.v tolika sulituacich.. poradnu zkus, ale.jak je psano vyse.. lepsi to nebude a ani kvuli diteti bych nezustavala.. akorat se uci spatne vzorce..

dura175
24. črc 2023

Zakladatelko, s posudky u soudu neporadím, nevím, jak to chodí. Ale co jsem tak o tomto tématu načetla a mám s narcisty zkušenosti, tak oni umí zahrát perfektní divadlo o tom, jak jsou perfektní a skvělí a špatná jsi ty. Kolikrát obelžou i psychologa, takže je to těžké.

urtica
24. črc 2023

Moje zkušenost - ať se mu budeš věnovat sebevíc, nikdy to nebude dost. Čím víc ustoupíš, tím víc bude tlačit na další omezení Tvých kontaktů, zájmů apod., ale nikdy nebude spokojen a všechno bude házet na Tebe. Dá se už hovořit o násilném vztahu - to co zatím předvádí je násilí psychické. Tady bych byla jednoznačně pro rozvod, je to určitě lepší varianta pro Tebe i dceru.

lucie_1986
24. črc 2023

Ty uz mas asi jasno. Pozde bycha honit, ale nevim proc sis s takovym chlapem porizovala dite... Jiny asi nebyl. Muselo byt neco, proc si s nim navazala vztah, proc doslo ke svatbe, diteti... Stal vztah nekdy na nejakem piliri?

antoinet
24. črc 2023

Jenom upozorním, že odchod je tvoje věc a nikdy do konce života neočekávej, že by ti dal za pravdu, že chyba byla v něm, tohle je předem prohraný boj.

sylvka
24. črc 2023

Já myslím že málokterý chlap vidí problém v sobě . Oni jsou sobci od přírody.mysli věnovat se jemu sex? Lehnout k tv koukat na ni ? Pokud ano ,v tom případě jsem na vlaječku taky.u nás je to naopak ,o spolecny čas i sex prosím já a je to nevýslovně potupné a protivná jsem taky . Videt jak na tebe ten druhej s.re ....

lkresova
24. črc 2023

Bude to jen horší, rychle pryč, dokud jste mladá.

dodor
24. črc 2023

Byla jsem od 17 let s jedním takovým. Ukončila jsem to. Byl přesně takový jako píšeš. Dokonce mi i říkal že jsem pi.a a že u něj nemusím ani být, ať si táhnu kam chci. Dětem nadával sprostě. O všem rozhodoval on. Já nemohla říct ani vlastní názor. To bylo - nestarej se, starej se o sebe, co se staráš... Ponižování i před dětmi. Nezlepší se to. Odejdi. Zbytečně ztrácíš čas.

elesse
24. črc 2023

U soudu pro rozvod nikdo posudky nedela a vlastne ani duvody moc nezjistuje. Takze to, jestli je chyba u nej, u tebe, nebo nejtradicneji na obou stranach, je kazdemu jedno. Malou nejspis ted jeste dostanes do pece, cca od tri let vys pocitej v dnesni dobe se stridavkou, pokud se nedohodnete a bude rozhodovat soud… Tohle vedomi je pro me nejvetsim argumentem zkusit udelat pro záchranu vztahu cokoli mne napadne a odejit az kdyz budu vedet, ze mi to stoji i za tohle

domix147
25. črc 2023

Podla mna on potrebuje citit svoju odovzdanost sa jemu, aby bol spokojny, ale to je chore, je to nevyzrety jedinec.a ano nemusis byt s clovekom ktory ti ublizuje.
Ty mozes zit uplne inak. Aj on by ta mal na rukach nosit, a potom by si sa mu ty viac venovala...takze manipulator, chce ta odstrihnut od priatelov, aby si posluchala len jeho. Atd.