Chování přítele v těhotenství. Změní se po porodu, nebo brát "nohy na ramena"?

28. únor 2021

Ahoj holky, už nevím, kam se svěřit, tak otravuji tady😏
S přítelem jsme chtěli miminko a nakonec se nám zadařilo i když jsme si mysleli, že to už nepůjde..
Byli jsme oba rádi ale najednou to jde mezi námi z kopce.
Jsem ve 21tt cítil i pohyby aji viděl, jak se bříško hýbe. Ale nechce se moc sahat. Přijde mu to jako “fuj” že se ve mně něco hýbe.. Nejeví vůbec žádný zájem o to, jak mi je, jak se cítím.. začátek jsem si moc protrpěla i v nemocnici kde jsem si musela sama zajet, on nebyl schopný mi pomoct.
A teď jsem nám prý zkazila život tím, že jsem si malého nechala. Jednou říká, jak jsme si mohli užívat.. nebo respektivně on ( je mu 28)
Když se malý hýbe a říkám to když ležím vedle něj tak jen řekne ´hmm´. Dneska mi řekl, že těhotenství je pro něj nejhorší věc v životě a že jsem měla jít na potrat..
Pak tu jsou dny kdy mi říká, jak musím být opatrná, šetřit se a jíst..
Jinak mi vyčítá snad vše co může.. hlavně úklid (je pedant) denně vysávám, prach, koupelnu atd..nepomůže mi s ničím doma.. není schopný když přijde z práce vyčistit kočce záchod.. mám to prý dělat já..

Nevím jestli si teď vše beru díky hormonům a nebo je z toho opravdu nešťastný a nechce dítě.. Už nevím kudy kam, myslela jsem, že se to zlepší až ucíti pohyby a uvidí, že opravdu nosím jeho dítě..

Mám brát nohy na ramena a nebo se po porodu změní a uvědomí se?

krtcice
28. únor 2021

Holka, je mi to líto, máš to těžké ☹ jestli se po porodu změní, těžko říct. U některých chlapů zabere když vidí to svoje miminko hned po porodu, jakoby roztajou a snesli by mu modrý z nebe.
Ale tvůj partner mi přijde nevyzrálý. Dítě chce, snaží se o něj, a pak ti řekne, žes měla jít na potrat? Jako pardon, ale to se ve mě vaří krev. Kurňa, je mu 28, ne 15 do háje. Jestli brát nohy na ramena, nevím, na to je málo informací. Ale mně teda říct muž jen slůvko o potratu, a bylo by hodně zle 👿

autor
28. únor 2021

@krtcice Doufala jsem, že až ho ucítí, bude to brát jinak.. 🤔 skoro denně se hádáme, pořád jen výčitky a jak nedělám tolik věcí.. jsem na neschopence skrz těhu a on si myslí, že budu celý den na nohou doma makat..
Možná se tak chová, že on musí do práce a já se budu doma válet ještě další 4 roky.. ale to kdo mu uvaří, vypere a uklidí nevidí..

lentilka3
28. únor 2021

Já se bojím, aby to po porodu nebylo ještě horší.. třeba když miminko bude plakat. Kdyby bylo hodně plačtivé a hlavně v noci, tak to je na psychiku hodně špatný.

autor
28. únor 2021

@krtcice Všechno po mně kontroluje, jak uklízím, vylívá si na mě zlost a taky pořád říká s nechutí, že čekám chlapečka a né holčičku, co jsme moc chtěli..
Už se v něm sama nevyznám🙄

autor
28. únor 2021

@lentilka3 Toho se taky bojím, protože říká, jak už se nikdy nevyspí, nebude mít klid a bude malého furt poslouchat, jak řve, že bude mít z něj nervy..
Asi hold budu sama

krtcice
28. únor 2021

Škoda že je ted zrovna blbá situace, ale jak jsi na tom s rodinou? Jestli máte dobré vztahy, tak bych si přehodila nemocenskou k nim a panáček by viděl, že se samo neuvaří ani nevypere. Možná by to potřeboval aby si to uvědomil.
Pokud možnost pár dní u rodiny není, tak bych se ohradila. On si totiž k tobě dovolí to, co ty jemu dovolíš aby si dovolil. Rozumíš, urči hranice. Na neschopence nejsi jen tak ale kvůli miminku. A to musí být přednější než úklid a spokojenost muže, kterýmu se stejně nezavděčíš. Nejdřív bych si s ním promluvila až bude v klidu, pěkně mu říct jak se cítíš když je hnusný, že potřebuješ oddych a ne lítat jak urvaná. Pokud by to nepomohlo, tak až by začal pindat, já bych si na just lehla se slovy ,,Tak já nic nedělám? Tak teď ti ukážu, jak to bude vypadat, když nic dělat nebudu ". A vydržet to. Neuklizet hlavně po něm nic. Neodnese hrnek do dřezu, byl by tam týden. Nevypere, smůla, nemáš čisté.

krtcice
28. únor 2021

Tak ale po tom co jsi napsala to o chlapečkovi a holčičce mi na něj mění názor. Je to blb. Promiň.

autor
28. únor 2021

@krtcice Kolikrát jsem mu říkala, jak mi tímhle ubližuje a že se potřebuji šetřit a nedej bože když brzo usnu, tak to je “ co spíš, však jsi celej den doma, nic neděláš”
Jojo taky jsem říkala, že už neumyju ani lžicku od kávy, jenže já se na to nedokážu dlouho dívat a jdu a udělám to😀
Určitě mám u své mamky dveře otevřený ale ta vůbec neví co se u nás doma děje a žije sama, má maličkatý byteček, kde bych se s ni cpala v posteli..
Ale tohle dál nejde a já to vím.. on umí být i hodnej, řict jak mě miluje ale to není ve vztahu všechno.. :/

autor
28. únor 2021

@krtcice nějakej den jsem i já byla “smutnější” že to není holčička ale už teď je pro mě malej všechno a jsem ráda, že prospívá, jak má a jsem vděčná

lentilka3
28. únor 2021

Achjo, to je blbá situace a je mi tě líto :( Já taky měla idiota a mám s ním dvě děti. Ten mě opustil už v těhotenství.. také jsem byla naivní, jak s ním hne porod. K porodu chtěl, byl tam. Nehlo. O dítě zájem ale měl. Takže se chtěl soudit. A já pozvala jeho rodinu k nám na vánoce a to s ním hlo a dali jsme se dohromady. na 3 měsíce. Pak zase zmizel. Je to sukničkář a s ženskýma to umí. Ale nakonec mi řekl, že pro nás neexistuje a ať holkám o něm ani neřikám. A nemá zájem. Ale díky bohu jsem si našla přítele hodně brzy, takže dceři byl půl rok a druhou jsem měla v bříšku a bere je jako vlastní, napsal si je jako své a žijeme spokojeně, takže se neboj, že by jsi zůstala s dítětem sama, ten pravý by se našel <3

krtcice
28. únor 2021

No u mě by tohle bylo na rozchod, nebo na neustálé hádky. Já už bych byla hnusná... na slova ,,co spíš" bych odsekla ,,a co je ti po tom" a už by to jelo. Mylsi hlavně na malé, vše se na něj přenáší, musíš být co nejvíc v klidu a ne se nervovat s neschopným chlapem.
Vůbec nejsem zastánce ,,bourání" rodin, ale někdy je to holt lepší...

krtcice
28. únor 2021

@lentilka3 to je hezké 😻 to je dobře že jsi našla rozumného partnera. Moc ti to přeju 🍀

autor
28. únor 2021

@lentilka3 Achh, to je hnus, jak se něktěří chlapi chovají.. To ten můj by mě v životě nepodvedl, jen tak by mě neopustil, vím, že me moc miluje a po*ral by se beze mě.. Jenže to chováni, co je moc, to je moc..
Když jsme se hádali jednou tak taky říkal, že se bude soudit o malýho a pak že ani nechce být v rodným listě ať si ho vychovám s kým chci..
Je strašnej nervák a neví co chce mi tak přijde nebo nevím, jak si to chování vysvětlit
Odjakživa jsem si myslela, že až budu těhotná bude to ten pravej a budu mít nejhezčí těhotenství a ono prd

lentilka3
28. únor 2021

@krtcice To je pravda, souhlasím!
Já byla psychicky v háji, že jsem nejedla, co jsem snědla tak šlo ven, byla jsem nejhubenější za celý svůj život a vůbec jsem nevypadala těhotně.. skončila jsem na kapačkách a hrozilo, že malá umře, protože vůbec nepřibírala .. nakonec musela jít plánovaným císařem, jinak by to nedala. Takže hlavně dávat pozor na mimi!

autor
28. únor 2021

@krtcice joo to já se do něj pustím, co si myslí atd
Někdy jsem i fakt sprostá na něj a fakt řvu ale poslední dobou mu už ani neodpovidám a jsem zticha, nebudu si dělat nervy aby to odnášel malej

lentilka3
28. únor 2021

@krtcice Jé, děkuji 😍

autor
28. únor 2021

@krtcice jinak jsem moc ráda, že jsi potkala takovýho chlapa❤️ Těch už je asi málo a jsou k nezaplacení

krtcice
28. únor 2021

Já ne, potkala ho @lentilka3 😉

autor
28. únor 2021

Hihi, to mělo být na @lentilka3
Už jsem z toho domotaná😀

krtcice
28. únor 2021

Jinak ono to být zticha kolikrát toho druhého vytočí víc než hádky, takže to tak dělej. Prostě nereaguj, ať se hádá sám se sebou v zrcadle 😀

autor
28. únor 2021

@krtcice a ho obzvlášť 😀 nechci aby malej vyrůstal bez táty a tak to mezi námi nechci zahazovat ale jestli se fakt neprobere a neuděla s tím chováním něco tak to jinak nepůjde a jsem s tím smířená..
Hold nikdy nic není růžové

krtcice
28. únor 2021

Hele ještě mě napadlo, co jeho rodina? Kdyby ses svěřila třeba jeho mámě, ségře nebo koho má? Nezastali by se tě?

lentilka3
28. únor 2021

No a to jsem poslouchala kecy od sousedů, jak mě nikdo nebude chtít s dvěma dětma nebo těhotnou. A pak čuměli :D A plácali ho po ramenou..
Ale mě by to teda ve snu nenapadlo, ani jsem neměla na nikoho pomyšlení. A objevil se :D
Každopádně co ten tvůj? Jak se třeba chová, když si sednete a chceš s ním vážně mluvit? Zkoušela jsi to? Poslouchá a mluví normálně nebo odmítá, je nasraný... ?

lentilka3
28. únor 2021

Blbý je, že nemůžeš někam jít. Aby jste byli od sebe a on si to uvědomil a začal si tě vážit.

autor
28. únor 2021

@krtcice o všem ví jeho mamka a kolikrát mu tak moc nadala ale oni spolu nemají nějak dobrý vztah

cherie24
28. únor 2021

Můj ex chlap mi taky znepříjemnil celé těhu. Místo mě a mých potřeb se neustále řešil on - že už bude muset pracovat, už si nebude moct užívat, jezdit támhle a támhle, že je z toho psychicky na dně a má zkažený život, už se nemůže sbalit a na několik měsíců prostě odjet do zahraničí (ne že by to snad někdy udělal ... ). Já husa ho všude pouštěla a byla na vše sama jen proto, aby byl na tom líp a nepřipadal si v pasti. No po porodu se z něho stal úžasný táta. Asi na 2 měsíce. Teď si užívá s bezdětnou slečnou, náležitě dohání ten zkažený rok s těhotnou ženou a na malou se jezdí dívat jednou za měsíc. Podstatné ale je, že já mám teď skvělého chlapa, přijal mě i s dítkem, je pro ni tátou a nevyčítá mi, že kvůli tomu, že jsem odmítla potrat musí chodit do práce, ale sám by rodinu chtěl a počítá do rodiny i dcerku. Její bio otec ji má rád, ona má ráda jeho, když už za ní dojede, stará se pěkně, ale sebe a svoje zájmy má prostě radši a prostě se mu to dítě do života nehodí. Popravdě mě je bez něho skvěle a jsem fakt naštvaná, že jsem si nechala takhle zkazit těhotenství. Dost často jsem si říkala, že jsem ho měla kopnout do prdele hned jak vyslovil potrat. Třeba se tvůj chlap pochlapí, ale nepočítala bych, že ti bude nějak zvlášť doma pomáhat. Oni chlapi to dítko musejí vidět, aby naskočily otcovské půdy. Takhle je to pro ně vetřelec, co jim maří plány do budoucna, ale s tou pomocí a přístupem, že máš všechno dělat ty se toho nejspíš fakt moc nezmění ...

autor
28. únor 2021

@lentilka3 to si zase říkám já, že mě s prckem už nikdo nebude chtít
Zkoušela a nechce se bavit
My když se poštěkáme tak se pak nebavíme a já to chci pak v klidu probrat, proč se to děje atd a on že se nebude k tomu vracet
Je splachovací a kolikrát mě ani neposlouchá

cherie24
28. únor 2021

Jo a pohlaví určuje otec, takže co si udělal to má, to jen taková vsuvka. Na tom, že je to idiot to nic nemění

krtcice
28. únor 2021

To je škoda že na mamku nedá :-/ není někdo, kdo by na něj platil? Na mýho platí moje babička 😀 rázná žena, potomek Němců, co na srdci, to na jazyku.
Hele a fakt se neboj, že tě nikdo s mimčem chtít nebude. Kamarád si našel ženu se 3 dětmi, spolu mají další dvě 😉 teta si našla partnera dokonce se 4 dětmi, jedno dítě nebývá u mužů bráno jako překážka. Samozřejmě někdo neskousne ani jedno, ale to je i u žen.

lentilka3
28. únor 2021

Tak si prostě dupnout a říct mu, že se problémy mají řešit a nenechávat to otevřené (pro něj, nechat to uplavat) Zkusit si fakt sednout a zeptat se ho, jestli tě miluje a pokud ano, proč se tak chová, že je ti to nepříjemné a může to vést tam a tam. A hlavně mu připomenout, že děti "dělají" vždycky dva.