Co dělám špatně? Dá se vztah zachránit?

veronikahappy
4. únor 2017

Ahoj ženy, potřebuji pochopit muže a nebo znát váš názor na věc a taky se vykecat. Manžel přes týden pracuje hodně dlouho takže když se vrátí my (já a dcerka) jsme už v posteli. O víkendu je věčně na mobilu - hraje on-line hru, nebo jde za kamarádem ven nebo jede za kapelou a zase se vrátí až za tmy... jestli vůbec. Vůbec spolu nemluvíme ... špatně se mi z něj tahá jakákoliv informace ale když jsem ho donutila o problematice mluvit bylo už pozdě. Řekl, že vsadil na špatnou kartu (jako na mě) ,že ztratil šest let života, že vše obětoval (odstěhoval se od kamarádů ale není to zas tak daleko ) a co z toho má? Doma má vždy uklizeno, uvařeno, vyžehleno, nic po něm nechci už sem se naučila žít bez něj ale vadí mi že mi vyčítá minulost jsem fakt zoufalá. Řekl mi že přehlížím jeho potřeby.... a když sem se zeptala jaký... tak mi nadal že je se mnou šest let a nevím co tím myslí.... Dřív takový nebyl ale změnil se k nepoznání i to je moje vina. Už to vidím tak že buď manželská poradna nebo rozvod.

verunkanatalka
4. únor 2017

@veronikahappy Ahoj.Muj nazor je takovy,ze bych mu zkusila navrhnout tu poradnu.Kdyby prijal,tak bych vztahu dala sanci a delala vse pro..ale kdyby odmitl a nebo by se tomu navrhu vysmal,vzdala bych to.Myslim,ze nemas za potrebi aby ti timto chovani vuci tobe srazel sebevedomi..pouze muj nazor.

saja23
4. únor 2017

No a od kdy to jeho chování začalo? Koukám že máš taky malé miminko. První dva mesice po porodu bylo u nás neco podobneho. Muž přišel z práce a rychle zase odešel pryč za kamarády. Vždy jsem mu pak řekla ze me to trapi kdyz není s nami. Taky mi na to řekl ze má své potřeby. Nakonec mi jeho kamarád řekl, ze pry ma strach, ze je to pro něj neco nového, najednou byt otcem. Postupem času se to zlepšilo, nejvíc nam ale pomohlo kdyz jsme si promluvili. Je to nejlepší způsob. A pokud nebude chtít mluvit on, mluv ty. Taky mas své potřeby, urcite jsi obětovala spousty věcí. On bude poslouchat a v nejlepší pripade si to uvedomi. Drzim palce!🙏

uzjetotak
4. únor 2017

Má dost sexu? Někteří chlapi jsou doopravdy tak primitivně založení (nemyslím to pejorativně), že jediná jejich potřeba se týká sexu a vše ostatní je pro ně druhořadé ☹

slimacikmia
4. únor 2017

To je presne o tom, keď žena nezapája muža do výchovy a do domácnosti ... bohužiaľ. Žena chce, aby si chlap po náročnej práci oddýchol, všetko má pod nosom, upratané, navarené, o dieťa postarané atď, dá mu priestor, aby si nechal svoje koníčky, hoci ona prišla o všetok voľný čas a takto to skončí :( je mi to ľúto, asi skúste tú poradňu, snáď bude súhlasiť a potom ho viac zapájajte do života vašej rodiny a domácnosti (možno sa necítil potrebný, keď si všetko zvládala sama?). Držím prsty.

buldrik
4. únor 2017

Komunikace a komunikace...

Musite navzajem pochopit, co kazdemu z vas chybi, pak se s tim da pracovat.
mozna zjistis, ze treba to "navareno, uklizeno" je mu vcelku sumak a byl by radsi, kdyby si misto toho s nim zasla treba na koncert.
Jak uz psala
@saja23, miminko docela dost vsechno meni, a zvlast pro chlapy to muze byt tezke. Kamaradky manzel takhle chodil po porodu popijet skoro kazdy vecer aby ostatnim dokazal, ze se nic nezmenilo. No, pitomec.

leki
4. únor 2017

Taky bych asi zkusila poradnu, i kdyz si to realne nedovedu predstavit. Podle me je proste nestastnej, ze veci jsou jinak, nez si asi predstavoval a nevi co s tim, tak je lehci to shazovat na nekoho jinyho. Asu bude chyba nekde v komunikaci, pac on neni stastnej, ale neni ti schopemn vlastne rict proc (a ty mejsi stastna a mozna taky neumis rict presne proc) - predpokladam, ze s tim by bam moi pomoct v te poradne. Drz se.

saidprincess
4. únor 2017

Evidentne je nešťastný. A Vy s ním. Každá rada je tu drahá, pretože keď nevie vlastne ani sformulovať, čo sa dá na vzťahu vylepšiť, a čo ho to vlastne tak žerie, tak Vy len ťažko s tým niečo urobíte. Možno to nevie ani on sám. Ale mám pre Vás radu, ktorá mne pomohla a pomáha. Milujte samu seba najviac, a uprednostnite seba pred dospelým mužom. Ak Vám to nevyhovuje, vzdajte sa ho, ak chcete zachraňovať, tak naplno a so všetkých síl, lebo ak to nevyjde, Vy budete vedieť, že ste pre to spravila všetko a nebudete mať výčitky a aj dcérke poviete, keď sa spýta, že Vy ste urobila maximum. Čo je najťažšie, je rozhodnúť sa, čo Vy chcete urobiť, a to musíte len a len Vy.

puresin
5. únor 2017

@veronikahappy Mne to pripada, ze ve skutecnosti mas deti DVE. On si dela cely tyden vicemene co chce. Ditetem se pro nej nezmenilo vubec nic, prestoze udelat ho nebyla jen Tvoje akce. A neslysim poprve ten pokrouceny nazor, ze chudacek muzsky je z te nove situace nesvuj, proto chodi po hospodach nebo rodinu totalne ignoruje.. Ale dite UDELAT mu slo fajn, ze.
Rekl Ti do oci, ze s Tebou ztratil sest let zivota? Na to ani nemam slov... Je mi to moc lito, ale neverim, ze s Tebou pujde do poradny, a bez ni jsi ve vztahu, kde jsi brana za inventar.

ufina95
5. únor 2017

No, možná bych vzala mimčo a na pár dní vypadla, ať si je sám.. Třeba zjistí, že mu chybíš..

ufina95
5. únor 2017

@ufina95 jo a hlavně bych mu neřekla kam jdu

michal315
5. únor 2017

@veronikahappy ahojky. Holky uz ti tady rikali, ale vse je to jen zensky pohled. My chlapy jsme primocari, nechodime oklikou, nenaznacujeme. Proto kdyz ti vycita tak to mysli vazne. Bud ho ockujou kamaradi nebo ma treba jinou, nebo ja nevim. V kazdem pripade je ta situace ted dost na houby kdyz s tebou nemluvi ani mu nechybis. Posledni co bych zkusil odstehovat se beze slova k rodicum a nechat na stole dopis co te trapi. S chovani hned poznas zda o vas stoji, ale bud pripravena spis na nejhorsi. Myslim ze ma jinou kdyz je k tobe tak chladny. Je mi to lito Michal

veronikahappy
autor
7. únor 2017

Děkuji všem za rady, pokusím se z nich co nejvíc vytěžit. Bohužel odstěhovat se nemůžu dům patří mě a půlka bratrovi takže jen tak z vlastního nezmizím. No uvidíme co ta poradna překvapivě s tím souhlasil. A když ne tak zkrátka půjdem od sebe než poslouchat takový kecy tak raději sama a v klidu.

verunkanatalka
7. únor 2017

@veronikahappy verim,ze jsi se rozhodla dobre.drzim palce...