Co dělat, když exmanžel nekomunikuje s dětmi na dovolené?
Potřebovala bych znát názor někoho nezávislého...
Já rozvedená, syny dvojčata (9 let) mám v péči.
Jejich otec si je bere co druhý víkend od pátku do neděle. O prázdninách je má 11 dní v červenci, 11dní v srpnu.
Má přítelkyni se kterou bydlí a ta ma dvě děti. Kluci k nim neradi jezdí..přítelkyně dala synovi i facku, tak aby to otec neviděl..takže když mi syn volal a já chtěla otce k telefonu, otec se zastával přítelkyně a řekl že syn lze. (Nelhal. Když je někdo k němu nespravedlivý, jedna hned.)
Když není poblíž otec, přítelkyně jim jako naposled nadávala do curaku a debilu. Kdybychom mohla už je tam nepustim, ale nemůžu nic dělat..
Před 14 dny mi ex napsal, že by chtěl vzít kluky na dovolenou do Chorvatska. Zda mu podepíšu papíry kvůli tomu, že bere děti do ciziny. Napsala jsem, že není problém že jsem ráda že je vezme na dovolenou když já nemůžu, protože mám ještě dceru, ta má dva roky (mám 5 let přítele). Toho kluci mají moc rádi a chtějí být jako on.. dokonce si udělali tetovacky štíra na prsa jak má on.
Před týdnem mi ex napsal, že mi posílá papír abych to ověřila na poště. Když jsem si jej četla, bylo tam Turecko. Tak jsem mu napsala, že říkal Chorvatsko a je tam Turecko. Napsal, že já mlela stále o Chorvatsku, říkal k moři. Hm dala jsem i mým rodičům přečíst sms..jsme si říkali, to je jedno..Typický on.
Podepsala jsem papír, potvrdila a kluky připravila na dovolenou. Nechtěli letět, ale řekla jsem jim, že jsem ráda že je bere na dovču, že Turecko miluju, byla jsem tam už 6x, oni 2x a určitě jim bude dobře.. tak že teda jo.
Vzal se je včera ráno. Dneska ráno v 5 hod vyjížděli z domu aby byli na letišti kdy letadlo odlétalo v půl 12. Letěli z Prahy. Měli hodinu a půl zpoždění. Ex jsem napsala a prosila aby se ozval dal vědět jak přistanou...Klukům jsem nabila na mobil kredity a zaplatila data, roaming mají. Letadlo přistálo v půl 4. Sledovala jsem radar.. Žádná SMS nic neprislo. V půl 7 jsem napsala synovi zda ještě stale jedou nebo už jsou na místě? Žádné pripojeni. Nic. Ex jsem napsala zda mi může aspoň napsat zda jsou synové alespoň v pořádku?? Neozval se. Syn pak jen napsal" stále jedeme..." Napsala jsem znovu SMS synovi ať mi napíše jak dorazí..že mám o ně strach.. do teďka se nikdo neozval... Co byste dělali vy? Jsem s nervama v háji. Mám o ně strach..
Nevíte proč nefungují data? Roaming mají zapnutý...
@jizanka2423
@levandule_k
Chcete se zasmát? Kluci se včera večer vrátili od otce po 11 dnech.. dnes ráno jsem je vzala ke kadeřnici, jednoho ostříhala a druhého ne..protože mu zjistila, že má vši!!!
Tvl hned do lékárny a ihned kluky vodičkovat, šamponovat.. večer musím i malou kdyby to náhodou chytla..
To není normální co vše je možné od nich tam dovlect. Já mu volala ex at si zajde laskavě do lékárny a koupit si na vši šampon nebo gel, že kluci mají vsi a on mi řekl, že on vsi nemá že je to blbost...
Jako mám dost.. 🙈🙈🙈🙈
Kluci měli mít dnes zápas fotbalový, samozřejmě nikam nemůžou..a to už byli celkem v pohodě až na to, že jak se vrátili jeden má popáleninu na ruce a druhý popálený ret když opékali špekacky, nahnul si tyčku se špekackem to se převrátilo a nějak se pichnul to tyčkou horkou do rtu. Vypadají hrozně..no a do toho toto 🤦
No naštěstí prázdniny končí 🙏. To je děs, mít pokaždé nervy v jakém stavu se mi dítě vrátí. Drž se.
@jizanka2423 však ještě že je po prázdninách..Už si je budu hlídat sama. Oni jsou doma vyvonění a od něj vždy dojdou smradlavi, špinaví že se mi zvedá žaludek..je vždy hned dávám do vany st se jdou drhnout .. Díky 🙏
tvuj ex je neskutecny vul, ale snazila bych se hodne rozlisovat velke prusery (to co udelal klukum na dovolene) a banality, ktere se deji bezne. Vsi u deti nanestesti bezne jsou, z toho netreba delat kovbojku, na ten zapas klidne mohli.
nechci to shazovat, ale kdyz se fakt skarede chovani prilis "zanese" kazdou chybou kterou udelal at za ni mohl nebo ne (a za vsi pravdepodobne nemuze), tak to pak pusobi dojmem, ze vlastne tak o nic nejde a hazite na sebe kazdou spinu co vyhrabete - ale je to jen nazor samozrejme.
A když chytí vši ve školce nebo ve škole, taky letite k pediatre pro záznam?
A nějaký úraz z nešikovnosti se může stát každému, resp. i kdyby byl u tebe ( nebo ty bys jim dělala komplexní servis, aby se jim nic nestalo?)
Po odvsivovaci proceduře normálně můžou ven.
Že jsou doma vyvoneni a u otce ne,je úplně normální. Taky kluky hned po příchodu směřuji do vany a oblečení do prádla. Ale není třeba z toho dělat kovbojku.
@tereza0111 taky mi to tak přijde. Velký přešlap ( jako nedat vědět a nechat člověka ve strachu) je jedna věc, ale nehody a vši druhá. Zbytečně negativní postoj.
Chapu, ze uz jsi na ex alergicka (taky bych byla), ale nase dite mi oznamilo, ze si vyndalo ves z hlavy cestou z dovolene v aute. Prijeli jsme v 11 vecer domu po celodenni ceste, privlekli tasky z auta a misto abych dala kluky spat a sla vybalovat, vytahla jsem strojek. Vsi uz meli potreti - pokazdy ze skoly. Deti se myji denne, skolu mame “top”. Tohle s tim fakt nesouvisi. Takze souhlasim s holkama - zkus rozlisovat, i kdyz je to tezky. Navic teda pravdepodobne ty vsi uz tam byly jeste pred odjezdem - trva, nez se vylihnou, dospejou a zacnou se mnozit. Kazdy stadium cca tyden. A vetsinou se zacnou drbat az kdyz uz toho maji plnou hlavu.
@enoli no to mi prozrad jak dlouho.
Vic jez 11 dni, ze by si toho matka pred odjezdem k otci nevsimla? Vazne?
Ja si vsi vzdycky vsimla hned, protoze logicky dite cesu a meju mu hlavu. Od doby, co chodi do skolky i prohlizim hlavu. Takze by tam 11 dni fakt byt nemohly
Kluci se od otce vratili spinavi, smradlavy, s dalsim zranenim... kdo vi jestli jim vubec nejakou sprchu dovolil...
@swan42 byť si myslím, že to dotáhli od otce, je to těžko dokazatelné, inkubačka je 2 týdny
@swan42 No jasne, ale zase bych byla v klidu, vsi fakt nejsou prohresek proti peci. Kluci meli proste kontakt s jinymi detmi, ty potvory se siri jako lesni pozar, kdyz mas smulu, tak tomu fakt nezabranis (mimo to jdou spis na ciste vlasy).. Pediatra fakt zadne zaznamy pro ospod o vsich delat nebude.
Spis mi prijde debilni ta jeho reakce, ze 'on vsi nema' 🙄
@swan42 nejdřív to jsou hnidy a těch si kolikrát nevsimnes....
Jsem norani rodič 3 děti, o děti se starám a přesto se mi stalo, že jsem si u dcery všimla až vylihnute vsi, která ji běhala ve vlasech. A ne sociálku na mě posílat nemusíš, dost často odhalíme vsi u děti až ve skole. Podotýkám u normálních rodin.
@swan42 Ale vzdyt oni ty vsi asi nemeli dva tydny, to by se uz uskrabali (a pocitam, ze by to asi uz i otec takoveho formatu resil, protoze mit doma zavsivene deti fakt nechces..)
A u normalnich detskych zranenich podle me ten rozdil fakt moc neni, muze to proste znamenat, ze u taty hraje casteji fotbal nebo je vic venku. Ty ostatni scenare u otce jsou v tomto pripade silene a navic je toho tolik, ze podle me fakt Sorboni nemusi mit potrebu si vymyslet dramata tam, kde nejsou...
@swan42 rozdíl v čem ( to koleno). Že otec není přehnaně ochranářský a nechá kluky dýchat? Každá strana má dvě mince.
Moji měla vši asi 2x, ve škole. Netuším jestli to ve škole chytili,nebo na kroužku, nebo u otce od dětí příbuzných..mně to vůbec nenapadlo, kluky jsem už ani nekoupala ani necesala, nebylo jim pět. A nakonec jsem musela samponovat i sebe.
@tereza0111 nemohli již na zápas fotbalový.. protože děti si tam mění dresy a chytnuly by to další děti. Volala jsem trenérovi abych mu řekla, že kluci mají vsi a on řekl že v žádném případě jít nemůžou a je dobře že jsem mu zavolala, řešil hned za kluky náhradu.. Tohle se nedělá, že se nechá roznést pak dal.. takže v tomto s tebou nesouhlasím 🙏 Jinak jsem to napsala, že se ty prázdniny serou nám i klukům po všech stránkách. Ex jsem volala aby si zajel do lékárny a koupil na vši šampon a doma všichni vše řešili. On mi řekl, ze vsi nemá a zavěsil. Je to debil..byla jsem slušná, nijak jsem nezvyšovala hlas a řešila to v klidu, ale jeho reakce je prostě na hlavu.. Ano stává se to. Obzvlášť asi v dnešní dobe. Ale já mám 40 let a vsi jsem nikdy neměla no. Chovám se k němu slušně a on mi položí telefon..
Holky u otce byli v červenci 11 dní a teď v srpnu 11 dní. Opravdu když odjížděli vsi neměli. Já jim umývám vlasy, cesu a hraju si s jejich vlasama když na mě leží. Kdyby kluci měli vsi, měla by jich i jejich sestra která zůstala doma a ta je fakt nemá. Takže od nás je nechytnuli. Mají tam dvě děti u ex takže to chytnuli asi u nich. Jako ano chápu, stát se to může.. já jsem to taky ne dramatizovala, že bych mu volala a rvala po něm co to zas je. Napsala jsem to tady pro pobavení co zase řešíme a co ti kluci mají z prázdnin 🙈🤣 protože jak se říká "na posraneho aj hajzl spadne".
Spíš tím, že jsem volala ex a řekla mu o vsích mě udivila jeho arogantní reakce že on vsi nemá.. přitom se vsadim i milion, že je ma i on když s nimi trávil čas, ležel na sedačce, v posteli když hráli hry atd..takže spíš měl říct díky potěšíme to a ne mi vypnout telefon a být nasrany...
No k doktorce nejdu, že mají kluci vsi. To se mi fakt nechce. Jen jsem se ráno styděla jako prase u holicky, že má syn vsi..jsem si připadala jak největší spina..ten pocit je šílený prostě no.
Já jsem z rodiny kde mamka je zdravotník, u nás se vždy dezinfikovalo a bylo čisto..tak jsem u toho nesva když něco takového prijde. Když kluci dovezli z Turecka ty rotaviry v červenci tak jsem je dala dohromady takovým stylem i dceru pak o týden později když to chytla že jsme nemuseli do nemocnice. Poradila jsem si.
A to syn měl rotaviry a zlatého streptokoka zároveň, protože měl obležené ruce i nohy a musela jsem mu dělat lázně ráno večer z hipermangamu. Instrukce jsem pak předávala i ex aby dělal lázně synovi.. a malý se vrátil a ma nohy nehty úplně fialové, protože ex mu dělal tmavě fialovou vodu takže malý vypadá jak kdyby se rok nemyl 🙈🤣 Vodička má být růžová..no prostě chlap. Kdyby tam fungovala aspoň ta jeho hvězda tak by mu řekla, že má ubrat a nedělat synovi tak silnou lázeň..bohužel jako nefungují spolu tak to tak dopadlo.
Hele rozlišují velké věci a male. Tohle je malá věc.. velká věc byla když syn malém došel k amputaci malíčku když ho ex nenechal ošetřit, chytnul zánět a hnisu tekl z prstu a skončil v Česku doma na ATB. Ano to je velká věc a záznam mám a použijí. Vši ale jsou prostě běžny problém který můžou chytit i ve škole..
Takže tak. Jinak díky všem za vaše pohledy a názory.
Beru si z toho hodně, ani nevíte jak.. 🙏👌
@sorboni30 jo, tak z pohledu ze se o prazdninach darilo je to dokreslujici. Zapomnela jsem, ze jsou u nich v domacnosti i dalsi deti, to je pak ta jeho reakce opravdu k nezaplaceni. To to ty deti maji tutove vsechny a roznesou to vesele vsude, ach jo :(
Ja jsem na vsi uz otupena, proto ta moje reakce. Dcera ma ve tride nekoho s rodici zrejme razeni tveho ex, takze cely skolni rok cca kazdy mesic mail, ze jsou ve skole vsi (bydlime v dobre ctvti, zadna dira!), ale proste nekdo to tam ignoroval. Kdybych vedela kdo, tak po nem asi skocim, protoze mam dlouhovlase holky a museli jsme odvsivovat snad 4x behem roku (vzdycky akce tak na mesic, aby tam fakt nic nezustalo...) Zbavila jsem se vsech vcetne hnid a za par mesicu znova, no ja byla tak nastvana....

@jizanka2423 kéž by 🙏😉