icon

Co dělat, když exmanžel nekomunikuje s dětmi na dovolené?

sorboni30
18. črc 2024

Potřebovala bych znát názor někoho nezávislého...
Já rozvedená, syny dvojčata (9 let) mám v péči.
Jejich otec si je bere co druhý víkend od pátku do neděle. O prázdninách je má 11 dní v červenci, 11dní v srpnu.
Má přítelkyni se kterou bydlí a ta ma dvě děti. Kluci k nim neradi jezdí..přítelkyně dala synovi i facku, tak aby to otec neviděl..takže když mi syn volal a já chtěla otce k telefonu, otec se zastával přítelkyně a řekl že syn lze. (Nelhal. Když je někdo k němu nespravedlivý, jedna hned.)
Když není poblíž otec, přítelkyně jim jako naposled nadávala do curaku a debilu. Kdybychom mohla už je tam nepustim, ale nemůžu nic dělat..
Před 14 dny mi ex napsal, že by chtěl vzít kluky na dovolenou do Chorvatska. Zda mu podepíšu papíry kvůli tomu, že bere děti do ciziny. Napsala jsem, že není problém že jsem ráda že je vezme na dovolenou když já nemůžu, protože mám ještě dceru, ta má dva roky (mám 5 let přítele). Toho kluci mají moc rádi a chtějí být jako on.. dokonce si udělali tetovacky štíra na prsa jak má on.
Před týdnem mi ex napsal, že mi posílá papír abych to ověřila na poště. Když jsem si jej četla, bylo tam Turecko. Tak jsem mu napsala, že říkal Chorvatsko a je tam Turecko. Napsal, že já mlela stále o Chorvatsku, říkal k moři. Hm dala jsem i mým rodičům přečíst sms..jsme si říkali, to je jedno..Typický on.
Podepsala jsem papír, potvrdila a kluky připravila na dovolenou. Nechtěli letět, ale řekla jsem jim, že jsem ráda že je bere na dovču, že Turecko miluju, byla jsem tam už 6x, oni 2x a určitě jim bude dobře.. tak že teda jo.
Vzal se je včera ráno. Dneska ráno v 5 hod vyjížděli z domu aby byli na letišti kdy letadlo odlétalo v půl 12. Letěli z Prahy. Měli hodinu a půl zpoždění. Ex jsem napsala a prosila aby se ozval dal vědět jak přistanou...Klukům jsem nabila na mobil kredity a zaplatila data, roaming mají. Letadlo přistálo v půl 4. Sledovala jsem radar.. Žádná SMS nic neprislo. V půl 7 jsem napsala synovi zda ještě stale jedou nebo už jsou na místě? Žádné pripojeni. Nic. Ex jsem napsala zda mi může aspoň napsat zda jsou synové alespoň v pořádku?? Neozval se. Syn pak jen napsal" stále jedeme..." Napsala jsem znovu SMS synovi ať mi napíše jak dorazí..že mám o ně strach.. do teďka se nikdo neozval... Co byste dělali vy? Jsem s nervama v háji. Mám o ně strach..
Nevíte proč nefungují data? Roaming mají zapnutý...

Strana
z7
sorboni30
autor
27. črc 2024

@galatea_a děkuju 💞 Nepřeju to fakt žádné mamce aby se toto dělo s jejími dětmi.. Synové jsou úžasní, mají posunutý práh bolesti. Vydrželi a vydrží fakt hodně.

jizanka2423
27. črc 2024

Ach jo, doufám, že to máš vyfocené...nebo aspoň zprávy z nemocnice. To je hrúza. Nedokážu si představit, že by se tak někdo choval k mému dítěti 🤬

sorboni30
autor
27. črc 2024

@jizanka2423 vše mám vyfocené a zdokumentované. Já jsem už minule chtěla sem hodit fotku, ale nešlo mi to.. Otci jsem psala.. napsal mi, že je rád že je syn v poradku a nedošlo to k amputaci, věděl o tom že si bere léky od bolesti byl prej u toho a že jim nic nechybělo byli spokojeni. Nojo.. typický on. 🤦

jizanka2423
27. črc 2024

Tak hlavně, že věděl, že jim nic nechybí....🙈

sorboni30
autor
27. črc 2024

@jizanka2423 škoda mluvit, fakt 🙈

marketa1218
27. črc 2024

@sorboni30 To je hrozné, je mi kluků moc líto i tebe teda, ale věřím, že uděláš všechno proto, aby se ten jejich styk omezil na minimum.

budouci_maminka
27. črc 2024

Vypros si lekarskou zpravu kde bude cerne na bilem ze uraz je opravdu x dnu stary a ze byla zanedbana prvni pomoc. Klidne i zduvodni proc.
Urcite pravnika a urcite ospod. Tvl je mi spatne za tebe. Muz by uz deti nevidel i kdybych si na ty soudy mela vzit hypoteku tvl

pilzzee
28. črc 2024

Doufam, ze to dopadne dobre, a ze uz s nim nikam takto nebudou muset.

jancazao
28. črc 2024

@sorboni30 chudáčci kluci. Držím palce, ať je nožka v pořádku.

levandule_k
28. črc 2024

@sorboni30 To je psycho. Dívala jsem na netu, jsou i rozhodnutí soudu, kdy soud přihlíží k názorům mladších dětí. Tak snad ti to dodá naději https://www.pravniprostor.cz/clanky/obcanske-pr...

katcha03
28. črc 2024

Tak to je síla, nemám slov, normálně mi při čtení tekly slzy ... posílám moc síly, tobě i klukům🍀

sorboni30
autor
28. črc 2024

@sorboni30 holky děkuju, jsem si neuvědomila, že je víkend tak zítra zavolám právnicce..
Syn musi mít převazy 2x denně, má antibiotika, zítra jede do nemocnice na čištění a prevaz.
Včera u něho byli dva lékaři. Jeden náš kamarád, byl neskutečně vytočený, řval že není ex normální..druhý lékař řekl, že to je hnus to co vidí na té nože..že proč mu neposkytli lékařskou péči? I když je v Turecku špatná hygiena tak by se měl na to ten lekar podívat
Měl tam ještě bordel tak mu to čistili, malého to bolelo..má antibiotika. Chodí kulhá, do toho chrapti z Klimy z busu a letadla, má rýmu..tak ty ATB mu poleci zrovna i to nachlazení nebo co to má.
Druhý syn ode dneška rána leží, že mu není dobré je slabý.. jako čert dlužen mi byl takového volá, který myslí jen na sebe a na děti sere.
Já jsem věděla, že je budu dávat dohromady po tom co přijedou od něj..ale že budou v takovem stavu.. to jsem opravdu nečekala 😞
Včera jsem rvala, jsem řekla před klukama že už je k němu nepustím, oni byli šťastní že už k němu nemusí ...
No jenže kdovi jak to dopadne.

levandule_k
28. črc 2024

@sorboni30 Ach jo, co ti na to mám říct. To si musí zakoušet martyrium. Někdo na fb kdysi psal, že byl v Turecku a museli něco řešit s doktorem a že super přístup v turecké nemocnici. Takže si myslím, že kdyby to viděl nějaký jejich doktor, tak teď nemusíš řešit.

Jako ty vole mě nenapadlo, že bys měla synům zařídit cestovní pojištění a naklavírovat jim do hlavy, kdyby se stalo něco vážného volej na tady na to číslo, ať ti poskytnou lékařkou péči. Zařídit účet, dát jim kartu, kterou si schovají před otcem, aby nebyli bez prostředků.

Tvůj ex by si normálně zasloužil rozbít hubu (jen zvolání, ne výzva k akci) a ta je partnerka má tak leda zdravotnický kurz z Wishe.

sorboni30
autor
28. črc 2024

@levandule_k já si myslím, že to co bývalo kdysi už být nemusí. Však aj ta Týna Třešničková jak byla popálená v Turecku tak ji tam dali dohromady, dělali ji plastiky atd a díky tomu žije.. Ono už je rozdíl co bývalo před 10 lety a teď. A myslím, nebo snad věřím že by to neměl v takovém stavu kdyby se mu na to podíval doktor tak jak to má teď..
Já ani nevím, ale pojištění se platí a zajišťuje vždy před odjezdem, dělával to ex vždy, bral si s sebou i pojišťovací kartičky kluků tak nechápu, proč tam nezavolal doktora, v hotelu určitě byla nějaká zdravotní péče. Ale co si myslím, že spíš jak to viděl nechal to dělat te jeho hvězdě a ta důležitá, protože jak mi kdysi v telefone řekla, já jsem prý nula a ona něco dokázala 🤭 No tak teď vidím co dokázala...🤮 Pizda blba..

Jo ex by zasloužil rozbít hubu už delší dobu.. ale není kdo by to udělal 🙈
Do toho všeho jsem řekla před mojí mamkou že musím jet za právnickou..a ta mě hned servala, že to mám nechat jak je .že ještě může ex navrhnout střídavou péči a neudělám nic uškodim klukům atd atd takové řeči, že s tím stejně nic neudělám, zbytečně vyhodím z okna peníze. Jsem jí řekla, že mě jde o to aby je neměl v srpnu dalších 11 dní, protože se klidně může stát, že mi zavolá, že se zas některému něco stalo a už "není"?!?!
Oni jsou naši z něho posraní, protože ex má prachy a prej to neustojim, že ještě abych nepřišla kluky.
Mamka si neuvědomuje, že mi jde o kluky aby se jim něco nestalo. Mají ADHD a jsou prostě aktivní a někdo se fakt musí občas podívat co dělají a kde jsou, což ex neudělá celý den a kluci jsou celý den u něho venku bez dozoru.
Doma když jsou a jdou ven tak po půl hodině vidím jak jeden stojí na střeše a skáče na terasu.. druhý na plotě visí.. jako vím jací jsou ne tak je celý den nevidět.
A tak u ex je prehrada, ubytování s hosty, neoploceny pozemek, všude diry v zemi jak do pr..kanály..
Prostě to co se teď stalo, mám o ně strach. Já vím, že mají 9 a půl let. Ale jak je vidět tak je prostě potřeba je hlídat co dělají. Vždyť ten debil ani nevěděl, že si malý sám dávkuje léky od bolesti..

jizanka2423
28. črc 2024

A dovezli si něco? Vrátil jim nějaké peníze na dárky?

jizanka2423
28. črc 2024

Jinak k právničce běž. Uvidíš co ti poradí. Rodiče tě zbytečně stresují.

levandule_k
28. črc 2024

@sorboni30 Nezavolal doktora, protože zavolat nechtěl, jsou mu ukradení.

Doufám, že se ti podaří s právničkou pořešit, aby s ním víckrát jet nikam nemuseli. Kdyby náhodou jet museli, tak se nespoléhej, že on něco v zahraničí bude řešit. Zařiď vlastní cestovní pojištění - je to pár stovek a řekni klukům, kdyby byl vážný úraz, ať si zavolají na to číslo - asistenční linku.

Tvl. to je strašná podpora matky. (Zase klasika rodina, člověku se dostane větší podpory a pochopení od cizích lidí - jen marný povzdech.) Tvůj ex má sice prachy, ale co jako se kvůli tomu nepoděláš. Navíc jsou lidi, co mají větší peníze, tak ať nemachruje.

Já to vidím u synovce, je mladší než tvoje děti, ale prostě nad některými věcmi nepřemýšlí a potřebuje občas korekci ve stylu dávej pozor, co děláš.

michaela666
28. črc 2024

@sorboni30 Tvůj ex je fakt zrůda 🤮, nemám slov. Držím palce, ať konečně zasáhne soud a kluci nejsou nucení v tomhle dál vyrůstat.

Silné kafe, že se v zahraničí o sebe navzájem musí starat ani ne 10 leté děti, protože fotr je psychopat. Hlavně ať je nožka bez následků. ❤️

sorboni30
autor
28. črc 2024

@jizanka2423 každý si koupil dres fotbalový, jsou fotbalisti.. 10 euro stal jeden (MBappe, Harry Kane), pak tričko Minecraft, kartičky pokemon..a to je vše. Zbylo jim možná 12 EU? Zbytek nedokážou říct za co utratili..
Ale co vím, tak si kupovali jídlo v letadle cestou zpět když měli hlad a otec jim koupit nechtěl. Tak to utratili asi za jídlo.
Řekla jsem jim, že peníze byli jejich, jak s nimi naložili bylo a je na nich .. počítat umí, jsou jedničkaři..zbytek ať si schovají (děda změní na české) a dají do pokladničky. A to jeden z nich kupoval tomu klukovi od přítelkyně ex něco a ten mu pak v Česku zato dál české koruny. Kseftaři. 🤭
Takže tak..
Jako já za tou právnickou zajedu a promluvím s ní jaké mám možnosti. Pokud to bude na hraně, bude to špatně tak to nechám být abych nepřišla o kluky, ale pokud je možnost tak jdu do toho ať to stojí co to stojí..
Jako já zas finančně na tom blbe nejsem. Dotazu si vydělat za půl roku i 70 000kc prostě šetřím..ale děti mají fakt vše. Mám měsíční příjem 45 000kc, do toho občas hackuju nějak si přivydělam. Sice výdaje máme 20 000kc mesicne..ale tak prostě peníze na právnicku mám. Spíš mám obavy jak funguje ten právní systém děti, nove úpravy atd.

sorboni30
autor
28. črc 2024

@levandule_k
@michaela666 já už mu je na dovolenou do zahraničí nedám.. když nepodepisu papír, nenadela nic.. Dávala jsem souhlas s vycestováním. Já když jsem s nima jela do Turecka před 3 lety tak souhlas jsem jeho nepotřebovala. Jsem se divila, ale prej když je mám v péči nemusím.
Jo naší jsou takoví.. ono když jsme se rozváděli tak jsem za to mohla já. Se mnou nemluvili půl roku..nedokázali pochopit. Až jsem si pak k nim sedla a vše jim řekla, vysvětlila tak můj taťka chtěl jet za ex že mu dá přes hubu jak se ke mě choval... Nic nevěděli, ale on to uměl hrát a proto ho brali vždy za chlapa co má hodně peněz, postaral se o rodinu.. ale že na kluky sral od malá a mamka mi pomáhala s dvojčaty když jsem kvůli němu ochrnula a byla 2 měsíce ležák.. na to zapomněli. Prostě byl ing a naší z něho na větvi.
Každopádně podporu jsem u nich nikdy moc neměla.. a tak jsem i rada, že žiju od nich 1km ve svém domě a můžu k nim jet kdy chci s dětmi .ne že jsme spolu stále. Takže když se mi něco nebo jim nelíbí, řekněme si ahoj a jdeme domů 🤭

sorboni30
autor
28. črc 2024

@levandule_k no.. druhý syn zvrací, je slabý a celý den jen leží. Takže jsem nasadila kulíška, léky probiotika a budu čekat co z toho vyleze. Zítra k doktorovi. Doufám, že tam nechytnul nějakou bakterií a bude muset do nemocnice na kapacky..
🙈
Zítra jedu na prevaz s jedním, s druhý budu řešit zas další.. no třetí nejmenší tady po nich skáče šťastná, že jsou bráchové doma.
Sodoma Gomora 😶‍🌫️

zanett
28. črc 2024

@sorboni30 Ty se bojis, ze 'prijdes o kluky', ale myslim, ze se absolutne neni ceho bat. Myslis si, ze ta nadhera, se kterou tvuj ex je, by byla nadsenim bez sebe, kdyby vasi kluci meli bydlet s nima, protoze by je tvuj ex mel ve vyhradni peci? To dost pochybuju! Ona se zda byt jako ta typicka macecha, ktera trpi kazdou minutu, kterou s nima musi travit. A pokud ma nad tvym ex takovou moc, tak mu asi rychle 'vysvetli', proc by to nebyl dobry napad.

jizanka2423
28. črc 2024

@zanett Přesně tak, možná krasavice ještě bude ráda, když ti kluci tam nebudou jezdit a zpracuje i exmanžela.

sorboni30
autor
28. črc 2024

@zanett ano já vím, že ona je tam nechce.. dokonce to řekla i synům, že je tam nechce.. ale otec nevěří co mu synové o ní říkají..on to nechce slyšet a když to řeknu nahlas já a synové stojí vedle mě, začne na ně rvat, že lžou a já se mstim. I když synovi dala facku tak syn volal mě a řekl mi to a já volala ex co to má znamenat a on řekl, že to není pravda, že si to syn vymyslel. A když jsem se syna ptala, řekl mi, že ho ta přítelkyně obešla když mu dala facku tak aby to otec nevidel.. byli v herně velké, hráli tam kulečník, hrála hudba.. je to takový salek. Tehdy to bylo divne.. syn tam nechtěl jezdit..On si ex stále myslí, že mu dělám naschvály, přitom ho mám úplně u zadku a jsem fakt stastna, že s ním nejsem..ať si tam dělá co chce, ale nechci aby trpeli kluci. On si je bere jen proto aby byl hezký před rodinou. Jeho i moji.. protože on ještě stále udržuje kontakt s rodinou mojí, což jsou tety a babička..která mě moc ráda nemá. Vozí jim vajíčka 🙈 Tak jak by asi vypadalo kdyby řekl, že kluci mají zákaz k němu jezdit, protože se o ně nedokázal postarat?
A už proto, že mi platí fakt velké výživné.. tak je chce i kdyz minulý rok byly prázdniny, on chodil do práce a o kluky se starala jeho mati s otcem a pak ta přítelkyně.
Děti přítelkyně nebývají má víkend doma když jsou tam kluci. Oni jsou u jejich otce. Nezvládají totiz všechny 4, protože se stále hádají a rvou. Takže teď, že byli všichni na dovolené bylo celkem mazec.. myslím, že ex i ta hvězda byli rádi, že se jich zbavili.
U nich hrály vždy velkou roli peníze.. mají fakt miliony a soudili se a soudí už několik let s chatarema kvůli průjezdům jen proto, že se nudí nebo nevím proč..byli i v tv v Černých ovčích přes XXX lety.
Jejich syn, exuv bratr seděl 4x v base. Drogy, krádeže..dokonce mě napadnul a kvůli němu jsem právě v roce 2017 ochrnula. Ex se zastal bratra...tehdy naše manželství skončilo. Oni tajili i rodině bratrancům tetam, že jejich syn sedí v base na Slovensku, vykládali že žije v Rakousku aby si vydělal.. neřekli to aby neměli ostudu. Mě to taky tajili než jsem na to sama přišla při úklidu pokoje když jsme se nastěhovali..našla jsem dopisy z basy..
No prostě rodina masakr. Sestra ex umřela na rakovinu, já jsem se o ní starala doposledka, její matka ji chtěla dát do ústavu. Já jsem se postavila a řekla, že neexistuje, že sama mám za sebou rakovinu a vím jak sestře je. Že se o ní postarám dokonce..tak potom si ji nechali doma jen aby neměli ostudu, že se o jejich dceru stará nevěsta..
Řeknu vám, že jsem tam zažila hodně.. a i lidé co u nich pracovali jako uklízečky nebo hlídací děti. Na jednu paní poslali psa, ten ji porval a paní přišla o nos. Když řekla, že je dá k soudu, řekla jí ex tchýně, že může být ráda že žije..a jestli nepřestane tak se o ní postará její syn co byl z basy puštěný zrovna.. vyhrožování napadání.. jsem ráda, že jsem z té rodiny pryč. A teď tam chodí moji synové.. jsem nasrana sama na sebe, že jsem si vzala takového vola. Ale couž.. poučila jsem se a asi to tak mělo být.

levandule_k
29. črc 2024

@sorboni30 Díky, že píšeš, jak to se syny pokračuje. Držím palce, ať se dají brzo dohromady.

Věřím, že synové se z toho dostanou a vztah s ex je nepoznamená, mají milující mámu a tvého nového partnera berou jako svého tátu, tedy mají i pěkné zážitky, mají z čeho čerpat.

Ex investuje ohromné množství energie, aby před okolím vypadal dobře a přitom jsi ho prokoukla, víš, že je blb a máš ho v paži. To musí být rána pro jeho ego.

sorboni30
autor
29. črc 2024

@levandule_k jo děkuju ♥️ No snažím se, ale sere se to.. Jeden byl dnes na převazu v nemocnici, druhý doma leží úplně k.o.Poslala jsem mojí mamce přes taťku vzorky stolice, dělá v laborce v nemocnici. První výsledky vyšly rotaviry a to nejsou ještě další výsledky tak kdoví co vše v sobě má.. Dávám mu léky, pití.. léčím ho, protože rotaviry už měli kluci 3x tak vím jak na ně..ale co je horší, dcera má 2 a půl roku a za je ještě neměla..i když vše dezinfikuju a máme oddělené WC, tak nevím zda malou zvladnu. Všem jsem nasadila probiotika a už teď dietu, vařila jsem kuře na páře ..no prostě podnikání preventivní opatření aby to nechytla, ale nevím. Snad budeme mít štěstí...kéž by se ten blbecek starý z toho posral..jenže ten už je taky měl a já taky dokonce proto jsem i rodila v 28 týdnu dceru, měla.jsem kovid a po 3 týdnech rotaviry.. takže úplně vyčerpaná k.o jsem pak porodila předčasne.
Zkušenost s nimi máme, ale jako snad to ustojime tak drž palce .
S právnickou jsem mluvila. Řekla mi, že odjíždí na dovču ale pokud zdravotně kluci nebudou moct k otci tak tam podle soudu zatím musí.. jediné, že bych mu je nedala, dostanu pokutu od soudu.. Ona pak začne vyřizovat papíry na zúžení styku aby je neměl déle jak určené dny a i s nějakou osobou nebo bez té jeho přítelkyně kvůli špatnému vlivu..teď nevím jak přesně to myslela .. ale že do toho půjdeme.

A co se týká ex? 🙈 Ano.. vím jaký je a jsem ráda, že jsem na tom přišla sice pozdě, ale přece. Herecké výkony si může hrát tam na tu svoji hvězdu. Se k sobě oba dokonale hodí, oba dva stejné hovada..
Jeho ego je straaaaašně pochroumané, protože se se mnou nedokáže bavit ani minutu, vyhodí decka sedne do auta a hned jede do pryč

levandule_k
30. črc 2024

@sorboni30 Tak super, že bude vyřizovat zúžení styku. Zní to dobře. ❤

Držím palce, ať to malá nechytne.

jizanka2423
22. srp 2024

Co kluci, už jsou oba v pořádku ? Doufám, že už k otci nejeli na další prázdniny.

sorboni30
autor
22. srp 2024

@jizanka2423 kluci museli jet.. bohužel. Jinak bych dostala od soudu pokutu a teď se to vážně nehodí 😞😞 Teď jsou u něj, vrací se v úterý. Zatím vše v pořádku. Jeden musí natírat nožičku aby mu nepraskla jizva, to nejhorší má za sebou..druhý musí mít každý den ráno večer lázně z hypermanganu a natírat masti..jak prodělal rotaviry tak zároveň i streptokoka a začala se mu strašně loupat jak na rukou tak nohou kuze.. proto měl tak vážný stav když se vrátil z Turecka.. byl hodně slabý, vyčerpaný. Naštěstí jsme to zvládli doma a nemusel do nemocnice. Řešila jsem vše přes telefon s lékaři. Zatím vše vypadá v klidu. Jejich otec chodí do práce takže kluci jsou s babičkou a dědou celé dny. Což je pro mě lepší varianta.. Lepší než kdyby byli s tou.. hvězdou.
Píšou mi, posílají srdicka. Je jím smutno, ale to zvládnou. Mají za sebou půlku.
Já si ukládáme veškeré lékařské zprávy.
Díky za zeptani @jizanka2423

jizanka2423
22. srp 2024

Tak u babičky je lepší varianta jak s krasavicí. Ona je možná ani nechtěla.....Možná zařídí, že tam nebudou muset jezdit....🙏

Strana
z7