Co dělat, když exmanžel nekomunikuje s dětmi na dovolené?
Potřebovala bych znát názor někoho nezávislého...
Já rozvedená, syny dvojčata (9 let) mám v péči.
Jejich otec si je bere co druhý víkend od pátku do neděle. O prázdninách je má 11 dní v červenci, 11dní v srpnu.
Má přítelkyni se kterou bydlí a ta ma dvě děti. Kluci k nim neradi jezdí..přítelkyně dala synovi i facku, tak aby to otec neviděl..takže když mi syn volal a já chtěla otce k telefonu, otec se zastával přítelkyně a řekl že syn lze. (Nelhal. Když je někdo k němu nespravedlivý, jedna hned.)
Když není poblíž otec, přítelkyně jim jako naposled nadávala do curaku a debilu. Kdybychom mohla už je tam nepustim, ale nemůžu nic dělat..
Před 14 dny mi ex napsal, že by chtěl vzít kluky na dovolenou do Chorvatska. Zda mu podepíšu papíry kvůli tomu, že bere děti do ciziny. Napsala jsem, že není problém že jsem ráda že je vezme na dovolenou když já nemůžu, protože mám ještě dceru, ta má dva roky (mám 5 let přítele). Toho kluci mají moc rádi a chtějí být jako on.. dokonce si udělali tetovacky štíra na prsa jak má on.
Před týdnem mi ex napsal, že mi posílá papír abych to ověřila na poště. Když jsem si jej četla, bylo tam Turecko. Tak jsem mu napsala, že říkal Chorvatsko a je tam Turecko. Napsal, že já mlela stále o Chorvatsku, říkal k moři. Hm dala jsem i mým rodičům přečíst sms..jsme si říkali, to je jedno..Typický on.
Podepsala jsem papír, potvrdila a kluky připravila na dovolenou. Nechtěli letět, ale řekla jsem jim, že jsem ráda že je bere na dovču, že Turecko miluju, byla jsem tam už 6x, oni 2x a určitě jim bude dobře.. tak že teda jo.
Vzal se je včera ráno. Dneska ráno v 5 hod vyjížděli z domu aby byli na letišti kdy letadlo odlétalo v půl 12. Letěli z Prahy. Měli hodinu a půl zpoždění. Ex jsem napsala a prosila aby se ozval dal vědět jak přistanou...Klukům jsem nabila na mobil kredity a zaplatila data, roaming mají. Letadlo přistálo v půl 4. Sledovala jsem radar.. Žádná SMS nic neprislo. V půl 7 jsem napsala synovi zda ještě stale jedou nebo už jsou na místě? Žádné pripojeni. Nic. Ex jsem napsala zda mi může aspoň napsat zda jsou synové alespoň v pořádku?? Neozval se. Syn pak jen napsal" stále jedeme..." Napsala jsem znovu SMS synovi ať mi napíše jak dorazí..že mám o ně strach.. do teďka se nikdo neozval... Co byste dělali vy? Jsem s nervama v háji. Mám o ně strach..
Nevíte proč nefungují data? Roaming mají zapnutý...
@budouci_maminka jako, že když jsem jim umyla a ošetřila vlasy a nic v nich nemají.. každý den budu sledovat zda zas něco vyleze..a případně budou ok tak je možné že ta dva týdny kdy k němu mají jet je můžou chytit znova? To jako vážně??? Tak to jsem nevěděla a jako to je pro mě informace kdy jako já je tam asi nepošlu nebo já nechci zas řešit doma vsi 🙈🙈🙈 To jsi neměla ani psát... To bych ho už asi zabila kdyby se to zase stalo
@sorboni30 tak vši jsou zviratka, ne viroza, na kterou se ri udelaji protilatky.
Jasne ze je muzou chytit znovu, zvlast kdyz budou pobyvat v infikovanym prostredi
@sorboni30 u syna ve třídě byly taky furt, on dlouhé husté vlasy, nám zabíral preventivní sprej proti vším od Hádka, nicméně někdo dává i teatree za uši
ano vši mohou mít de facto neustále, zbavíš se jich, dostanou se do kontaktu s někým, kdo je má, a znova, u syna ve třídě to bylo co měsíc, už jsem taky šílela
@sorboni30 Ja bych se toho moc nebala, nemyslim si, ze by neresili vsi, ono je to dost neprijemne, to se jejo buchte nebude libit. Oni to mezi tim osetri a bude klid. Ve skolce/skole je to nocni mura, tam si to deti furt predavaji jeden druhemu, ale v domacnosti neni tezke se jich zbavit. Osetrit vlasy, vyprat povleceni a je hotovo.
Zalezi, na jak dlouho tam kluci potom jedou, pomuze jim treba za usi a do vlasku vetrit trochu tea tree oleje (jenom tak, aby jim to nevadilo nebo je to nedrazdilo). To ty potvory nemaji rady.
@moudivlacek ano moje mamka dnes koupila i Olejníček Tea Tree a že si mají kapkat a natírat za ušima to jsme začali aplikovat.. prej to vsi nemají rády. To je masakr, že každý měsíc jste to řešili. To je na vyvrat 😞
@enoli
@budouci_maminka no tak chudák malá sestřička. Ta má delší vlásky tak to abych sledovala kdy se začnou hemžit u ní v hlavičce. Když jsem ji ale umyla vlásky tak by je neměla chytit nebo může i od kluků takto po ošetření? Koupila jsem nějaký přípravek který prý ihned vsi zabíjí.. tak jsem si říkala, že už máme vyhráno. Teď po všech komentářích si připadám, že jsem vlastně na začátku a ráno pojedu na novo.. 🤦 Já jsem si dnes projížděla vlasy a mám lupy..já mám vlasy barvené, za pár dni si dávám novou barvu tak myslím že u barvených nemají vsi šanci..se říká.. no ale ti tři malí plus nas taťka to budou mít teda záživny týden 🙈 plný překvapení asi 🙄🤣
Muselo to být nepříjemné u Kadeřnice, ale když jsi jí řekla, že se právě vrátili od táty, tak to snad vzala…
Úplně jsi mi připomněla, jak mi asi 3x ex přivezl děti v neděli 7 večer a já hned mezi dveřmi viděla, jak dceři běhá veškeré v pěšince. Samozřejmě to měli z pátku ze školy, ale on si toho za cely víkend nevšiml a já to musela do noci řešit.
@sorboni30 no to te asi nepotesim znovu.
Sampony zabiji jen vylihnute vsi.
Na hnidy sampony nepusobi. Ty je potreba rucne odatranit (idealne tim hrebinkem Všiváčkem). Hnidy jsou vlastne takova vajicka a ty maji rozesete v hlave v ruznych stadiich. Takze nova veš se ti muze vylihnout treba za 2 dny a pak zacist znova klast. Proto je potreba ten sampon za tyden znovu zopakovat a v mezicase vycesavat vsivackem
A nebo vem kluky dohola a mas klid.
@enoli hřebínkem jsem dnes vyčesávala klukům. Oběma jsem vyčesala.. na bílý papír jsem vyklepavala a nestačila se divit 🙈pak jsem ho vydezinfikovala a zkoušela jsem sebe a malou a my nemáme jsem nevycesala z nás dvou nic. Takže zítra ráno jdu na kluky znova..
@jancazao ano je to známá a ví jaké máme patálie s ex takže řekla, že to chápe. Sama má problémy s ex a synem. Jen ten pocit je fakt strašný...No tak to by mě taky kleplo vidět jak tam běhá ve vlasech. Chlapi jsou asi slepí řekla bych.. vidím to doma když se taťka ptá kde je ve spajzu med a má ho před očima 🙈🤭
@budouci_maminka aha tak už chápu a rozumím. Aspoň už jsem v obraze. Díky. Já jsem jim hřebínkem dnes vyčesávala mrtvé černé cosi co jsem vyčesala, bylo toho na bílém papíru.. a jednu jedinou veš dospělou . Tak budu čekat co se bude dít dál..
Do hola je nedám. Bych to nedala, radši u nich budu denně sedět...oni jsou jak panenky, nechci aby vypadali jak někde chudáci z koncentráku. Už tak po rotavirech dost zhubli, lezou jim zebra, ještě je vyholit..to už by bylo fakt dost 🙈
@sorboni30 ty hnidy jsou prilepene na pevno na vlasech, takove bile váčky o velikosti písku. Takze jestli jsi zadne nevycesala, tak jsi je prehlidla...nejlepsi je ten všiváček hreben, stoji aice 500 ale je skvelej. Ma vruty hodne u sebe a jeste takove spiralky ma na tom.
Preji prijemnou zabavu...kamaradka mi dala dobry tip, namocit vlasy a vzit si čelovku, oni se pod tim svetlem ty hnidy lepe lesknou
@budouci_maminka tu celovku zítra zkusím 👌 Vyčesala jsem, na google mi potvrdilo že jsou to hnidy jsem hledala 🙈 Jo o zábavu mám postaráno dik 🤣
Jinak tě teda lituju. Já taky vši nesnáším,bohužel mimo to natírání tea tree se asi bránit nedá. Šampon mám doma preventivně pořád a všivaček taky. Je to opruz. Děcka pořád něco tahají z kolektivu.. vši, svrab, impetigo, zánět spojivek..
@andelka já vím, že zranění jsou běžná. Zas tak hloupá nejsem 🤣 Jen kluci mají ADHD tak se hlídat trochu musí. Ne, že se na ně vykasle ex a neví o nich celý den. Pak mi malý řekne, že jede na kole, spadne do příkopy, teče mu po noze krev a otec mu řekne že je to dobre ať nesimuluje a jede dál..neosetri mu to, a jede s ním na 3 hodiny na výjezd..syn mi říkal, že mu krev tekla po noze,plakal, bolelo ho to a prostě otci to bylo jedno..a zrovna tento bobek je silný a málo co ho rozhodí, je kliďas..Synové se musí trochu kontrolovat, jak jsem psala mají ADHD. Když jsou doma a nepodívam se z okna co dělají tak mi skáčou po střeše baráku, visí na plotě což dělají stále, po stromech taky, já to dělala taky..seděla jsem jako malá na stromě stále. Ale ten dům který máme zrovna, tak zrovna po tom běhat nemusí a kdybych si jich nevšímala, spadl a zabil se.. prostě jako matka hlídám své děti. Úrazy mají odřeniny běžné i ze školy z klubu školního. To je v klidu. Ale od něj když dojdou to nejsou malé odřeniny, ale hluboké rány které nechápe fakt tady v okolí nikdo. Hluboké rány které se léčí fakt ty dva týdny i dýl, hnisají a jsou na zasiti. Oni jsou astmatici alergici.. minulý rok jednoho postipaly vosy u nich, otec nikde a dávala první pomoc synovi cizí paní která tam byla někde ubytována.. Tady nejde o nějaké škadleni a naschvály mezi s sebou a ex. Tady jde o to, že ex se o děti nikdy nestaral. Neměl k nim vztah, sere na ně a bere si je jen proto, že mi měsíčně posílá alimenty na každého syna 7500kc. Chápeš? Když posílá 15 tisíc tak to prostě nenechá jen tak..on se mstí. A já pak s dětma běhám po doktorech, ošetřuju a dávám dohromady jak puzzle.
@sorboni30 to chápu. Taky mám syny, a jeden z nich má Adhd. Tatínek taky není bez dg. Naštěstí až takový extrém to nikdy nebyl, ale to bude spíš tím,že s nimi takové věci nepodniká a nebo měli štěstí. Člověk má o děti pořád strach. A prkotiny prostě neřeším,to bych se zbláznila. Jo a mně na puberťáky posílá 6 tis, tak ani nemá důvod se mstít a dělat naschvály. Že by se se staranim přetrhl se nikdy říct nedalo, začal až po rozchodu. Ale čím jsou děti starší tím je to lepší. Jsou samostatní.
Edit: 6 tisíc na oba. Z 15 by mu asi prdla cévka, nic navíc by nezaplatil a ještě by si myslel, že je mistr světa a otec roku.
@andelka ano přesně tak..čím jsou starší jsou samostatnější a už sami chapou co se může stát.. ale zas u našich jak kdy..my bydlíme u hlavní silnice, je tedy velký provoz ..jezdíme na kole na cyklostezce která je hned u hlavní. Jela jsem před prázdninami na kolech s klukama a malou jsme měla na kole..jedem a syn z ničeho nic udělal myšku a z cyklostezky vjel na hlavní. Spadl na silnici. Do proti směru jelo auto které z dálky vidělo děti a už objíždělo nadaleko. Kdyby neobjizdelo tak ho přejelo. Někteří řidiči mají fakt tucha..Jsem se lekla jako blázen co udělal a to má prostě 9 let. A teď je nechat jen tak bez dozoru..to prostě nejde. Otec to prostě nechape a samotné je nechává a pak se děje co se deje. Sice už jsou větší, ale stále je potřeba je hlídat. To ADHD u nich je fakt extrém.
No 6000kc chápu.🙈 Vzhledem k tomu, že otec kluků vydelava stovky tisíc tak jsem ráda, že klukům můžu dopřát fakt vše co potřebují jak do školy, oblečení kroužky..on jim už nekoupil nic ani k svátku narozeninám. To kluci vždy říkají taťka nám nic nedal..ale zas jim říkám, kluci nevadí.. já vám dám vše co potřebujete (a to neutrácíme za blbosti, spíš jim peníze schovavam když pak potřebovali nové kola, atd)
A jak píšeš..prkotiny taky neřeším. Člověk by pak nedělal nic jiného 😉😁
@sorboni30 můj muž taky tak jezdí,dává pozor a předvídá,když vidí děti na cestě.Teda máte obdiv,že si to s nimi troufnete. My máme jen koloběžky ( já na kole nejezdím a mladšího to nebaví a nejmladší ještě neumí), takže s těmi na silnici nejezdime.
U nás to stovky tisíc nejsou, a popravdě do toho moc nedrbu radši. Posílat peníze k rukám matky je red flag pro chlapy. Takže jsme domluvení co jiného konkrétního bude sám platit. Jsem ráda,že s nimi někam vyrazí, dá jim najíst, občas něco koupí.. na dárcích se domlouváme, ať něco nemají 2x třeba. A mám obě slevy na děti ( donedávna jsme měli každý jednoho). No , jsem ráda,že vycházíme. Ale ledacos musím urgovat, moc prakticky ani zodpovědný není no.
Klukům je 12,5 a 14.. neboj, bude to lepší časem. 🍀
@andelka jo tak musí se to naučit jezdit na kole, protože kdybych s nima nejezdila tak se to nenaučí nějaké pravidla atd a to na té cyklostezce po nich furt rvu ať nejezdí v protisměru, aby někoho nesrarazili, protože když jedem i zatáčky, stromy, mosty tak se může cokoli stát. A můžou tam i chodci chodit. Tu trasu máme kilometr a půl k našim takže už ji celkem znají. Ale i tak prostě někdy udělají takovou botu, že nechápu..Já mám jednoho před sebou a druhého za sebou. Když totiž jedou oba předemnou tak se kolikrát stalo, že první zabrzdil a druhý si o něj nabil čumák jak nestihl zabrzdit. No je to někdy o nervy, ale už je nějak znám tak se snažím předvídat a je to pro mě lepší když mají 9 a půl let než když byli malí. To se rozeběhli každý na jinou stranu na cestě a byla jsem sama v háji 🤣
Tak to je i u nás. Jsem ráda, že jim dá jíst a kluci nehladovi. I když mi pak žaluji, že taťka je tlustý sám si žere potají s přítelkyní čokolády a popcorn večer za zavřenými dveřmi když mají kluci spát a oni to vidí přes klíčovou dírku. 🙈 A sám je nutí ráno aby jedli müsli a zdravé jídla což oni to musli fakt nemají rádi (já taky ne,mě to vadí na zuby).. Tak se někdy potichu zasměju a řeknu jim, aspoň budete zdraví no..co jím mám říct, že? Přece nebudu řvát na ex co jim má dávat za jídlo. Do toho jim fakt mluvit nebudu. To samé nechci aby dělal on mě..
Jako štve mě, že je doveze z prázdnin, klukům nevypere žádné oblečení a pak peru dva batohy plne špinavých jader no. A to jsem mu řekla ex, že mu dávám dva batohy čistých věci kluků, že bych byla ráda kdyby je čistě i dovezl a vypral je. Ale on na to kašle a prostě ten vstřícný krok neudělá.. takže couž.12,5 a 14 let to už jsou rozumní a musí se s nimi i líp fungovat? A to chodí dál k otci a chtějí? Kluci naší čekají až budou mít 12 let, chtějí jít k soudu a nechtějí už dál k němu chodit. No nutit je nebudu to už nechám na nich..ale tak chtěla bych aby měli vztah dobrý. Přece je to jejich otec a v dospělosti pak by mohli litovat přetrhanych vazeb. Já mám s rodiči dobrý vztah, nedokážu si představit být bez jednoho z nich..
Vztahy máte asi lepší jak my. Na Ježíška se neptá a koupi jim cokoli a kluci to pak mají 2x, ale nesmí si to vzít domů. Musí to nechat u něj..tak jim je to i jedno, protože si můžou hrát doma.
No bude líp, věřím v to. Však ten čas tak rychle letí.. před chvíli miminka a teď? Chlapi 😄♥️
@sorboni30 ja bych se mozna tolik tech pretrhanych vazeb nebala. Kdyz budou chtit, vzajemne si tu cestu treba casem najdou..
Je super ze je podporujes ale ja uprimne po tech zdravotnich peripetich na dovolene cos popisovala, bych se fakt stahla a rozhodne bych neplytvala energii na utuzovani vazeb
@budouci_maminka to víš, že kolikrát si říkám pro sebe kéž by jim zmizel ze života a byl by klid.. a zrovna právě tyto prázdniny jsem byla tak v nervech a obklopena strachem jak dlouho ne... asi jak píšeš to nechám na nich ať se sami rozhodnout. Oni sami vědí jak se k nim chová a podle toho se k němu asi pak budou chovat i oni. Dělá si to sám..nemůže se pak divit jejich chování. Máš pravdu...

@sorboni30 ja taky kvetu kdyz nekdo vsi neresi. Dcera je pritahla loni v lete. Huste vlasy pod zadek. Tyden jsem kazdy den vycesavala hnidy 3 hodiny. Kazdy den. Jsem byla uplne vztekla.
Tak se jen modlit ze s tim neco bude delat aby tam kluci neprijeli za 14 dni na vikend a nepritahli ai je znovu